Calendar competitional - Cupa Moldovei

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

g.stiuca
junior
junior

Mesaj de g.stiuca » 11 Mar 2006, 12:53

pai eu am mai fost la concursuri de pescuit dar erau 2 pescari in barca si arbitrul care dadea si la vasle si te ducea unde vroiai......
asa mai..merci!
Nu rade de visele oamenilor. Oamenii care nu viseaza, nu au mare lucru!

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 11 Mar 2006, 13:10

g.stiuca scrie:pai eu am mai fost la concursuri de pescuit dar erau 2 pescari in barca si arbitrul care dadea si la vasle si te ducea unde vroiai......
asa mai..merci!
Astept cu interes sa organizezi un astfel de concurs, sa vezi ce inseamna o astfel de organizare in alta zona decat Delta, in Romania.

Teodor
veteran
veteran

Mesaj de Teodor » 11 Mar 2006, 13:24

g.stiuca scrie:am o rugaminte, daca poti sa-mi spui la Ciric in afara de bibani si poate catva salai rataciti altceva ce se poate prinde?
Am sa incerc sa-ti dau eu un raspuns:
Biban - dimensiuni mici.
Salau - Anul trecut au fost citeva capturi (intimplatoare - se pescuia la stationar) intre 1 si 2 Kg.
Stiuca - Ciricul a fost populat acum doi ani cu stiuca si din cite imi aduc aminte cu exemplare intre 3 si 4 kg.
Somn - aici e mai dificil de pronuntat: cel mai mic exemplar care l-am vazut capturat avea 2.5Kg iar cel mai mare 14.5 Kg. Din ce au observat baietii pe pielea lor ar fi si citeva exemplare spre 20 Kg sau mai mult.

Cei care participa la concurs mai au sansa sa aibe driluri surpriza cu:
Caras - media e cam la 1 Kg
Cteno - de la 2-3 Kg pina la 12-13 Kg
Crap - de la 1-2 Kg pina la 8-9 Kg.
Fitofag - de la 2-3 kg pina la ....

Toate informatiile de mai sus sunt adunate pe balta din observatie directa, adica capturile din ultimii doi ani avute de cei din grup sau a altor persoane in timp ce se aflau pe balta. Din pacate pozele au fost facute cu aparat foto normal. Cei care vor sa le vada sau/si vor mai multe detalii pot veni la inilnirea noastra din fiecare joi.

De asemenea, exista intentia/posibilitatea ca in aceasta primavara sa fie din nou populata cu rapitor.
Oricum nu trebuie uitat ca aceasta "balta" e cu fite si toane.

PS. Acu' ar trebui sa cer si un onorariu pentru reclama. :?
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare

Catalin Mateescu
junior
junior

Mesaj de Catalin Mateescu » 14 Mar 2006, 13:50

Mi s-ar fi parut fair-play din partea prietenilor pescari din Iasi ca sa nu puna primul concurs din cadrul Cupei Moldovei la aceiasi data cu primul concurs din cadrul Trofeului AvP, mai ales ca acesta din urma fusese anuntat de peste 3 saptamani. Se evita astfel o impartire a doritorilor de a concura la cele 2 competitii.
Nici o asociatie sau patron de balta nu suprapune datele in calendarul competitional.
De aceea vorbeam de fait-play....
Catalin
Asociatia Pescari4ever

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 14 Mar 2006, 13:59

Catalin Mateescu scrie:Mi s-ar fi parut fair-play din partea prietenilor pescari din Iasi ca sa nu puna primul concurs din cadrul Cupei Moldovei la aceiasi data cu primul concurs din cadrul Trofeului AvP, mai ales ca acesta din urma fusese anuntat de peste 3 saptamani. Se evita astfel o impartire a doritorilor de a concura la cele 2 competitii.
Nici o asociatie sau patron de balta nu suprapune datele in calendarul competitional.
De aceea vorbeam de fait-play....
avind in vedere ca sunt competitii separate (desi nu ne-am dorit asta) ramane sa hotarasca cei care vor sa participe cat de fair-play este.
oricum, data acestui concurs era stabilita de multa vreme, el nu a fost anuntat pe considerentul ca trebuie anuntate toate odata. (concursurile din Cupa Moldovei).
pe de alta parte, as fi vrut si eu sa particip la primul concurs din Trofeul ALP, dar asta e, n-am ce face, voi mere numai la unul, adica Ciric. data nu se poate contramanda.
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

sofoneamihai
senior
senior

Mesaj de sofoneamihai » 14 Mar 2006, 14:18

Tata e corect , dar pe viitor ar fi reciproc avantajos sa se evite situatiile de genul asta lucru simplu realizabil printr-o comunicare mai buna intre organizatori ! Oricum poate de la anul nu va mai fi cazul sa organizam doua competitii paralele ci sa ne adunam toti la aceiasi masa fara resentimente .
Sper ca anul acesta ambele ( sau mai multe ) variante sa iasa bine , sa ne "facem mina " sh-om mai vedea .

Nick
veteran
veteran

Mesaj de Nick » 14 Mar 2006, 15:16

Nu a fost rea vointa la mijloc,pur si simplu o coincidenta.Va dati seama ca si noi vroiam sa evitam o atare situatie,dar asta e.Nu cred ca se va mai intampla la urmatoarele.La anul sper si eu sa strangem randurile,mai ales ca asta e in beneficiul tuturor.
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!

sofoneamihai
senior
senior

Mesaj de sofoneamihai » 14 Mar 2006, 15:27

Mai bine mai tarziu decat niciodata nu?

Catalin Mateescu
junior
junior

Mesaj de Catalin Mateescu » 14 Mar 2006, 15:30

Vrau sa ma intelegeti bine ca nu a fost un repros. Sunteti la inceput si poate acest lucru v-a scapat. Chiar daca in acest an aceasta a fost situatia, puteam comunica intre noi pentru a stabili niste date. Nimeni nu se supara pentru atata lucru, iar rezultatul era benefic pentru toti.
Oricum la anul se prefigureaza o competitie mult mai extinsa.
Catalin
Asociatia Pescari4ever

Scrie răspuns