Anti-braconaj - penibil sau nu?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- johnnybravo
- Moderator
ma rog, nu zic ca ala a facut bine ca a retinut pesti sub limita legala, dar sa-i faci dosar penal pentru asta, in timp ce altii dau cu monofilamente, curent, carbid si numai Dumnezeu mai stie ce, mi se pare exagerat. sau poate e doar praf in ochi, adica vezi-doamne, uite ce ne luptam noi cu braconierii.
The WORST day fishing is better than the BEST day working!
jenanta faza, si s-au legat de niste carasi care nici macar nu sunt specie endemica in romania.
Aproppo care este dimensiunea minima legala pt caras
Aproppo care este dimensiunea minima legala pt caras

Primul peste: http://www.youtube.com/watch?v=pSU9pOyeZ9k
cred ca am mai scris aici pe forum de un cunoscut care a fost prins la braconat cu plasa si a facut inchisoare pt braconaj. Dar din cati au fost (4sau5 pers) el a fost singurul inchis, restul au scapat doar cu amenda. Poate de ce era singurul tigan dintre ei? Sau pt ca ai lui nu au avut suficienti taitzei???
Luci_t ,imi pare sincer rau pentru cunostinta ta dar in afara legii,cunostintei alea alea iti rebuie si bulan!!!!!!Eu am avut o experienta de te doare capul :este off topic :acum2 sau 3 ani s a schimbat legea cu peridocu-rile.Aveam factura,acte ,nu era inscris(2 ani a durat pentru NUP) ,in acelasi timp un cunoscut a folosit o masina careia ii expirase numerele de1 zi si "volens nolens "s a rezolvat ,am fost eu cu ea la peste !!..........legea :unii, sar peste ea , unii, se lovesc de ea ,unii trec pe sub ea>!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
DidelPro asta nu e un lucru nou, si eu cunosc o multime de situatii in care unii au incurcat-o si nu au facut mare lucru, iar altii (chiar si eu) au scapat chiar fara amenda din situatii in care meritau cel putin amenda penala. Asta este legea la noi.
Cat despre situatia pe care ne-a aratat-o johnnybravo e o aberatie. Te legi de niste carasei pescuiti in afara legii (in prohibitie sau sub limita legala) iar fata de marii braconieri inchizi ochii.
Personal sper sa ma intalnesc pe crisul alb cu un primar de aici din zona care am auzit ca foloseste curent la pescuitul din barca si are si sonar. Sper sa-l vad la un moment dat si o sa-l iau la tinta cu niste linguri ca are barca gonflabila
Si daca am aparatul foto o sa-i fac si un filmulet ca sa fie mai greu de dat NUP
Cat despre situatia pe care ne-a aratat-o johnnybravo e o aberatie. Te legi de niste carasei pescuiti in afara legii (in prohibitie sau sub limita legala) iar fata de marii braconieri inchizi ochii.
Personal sper sa ma intalnesc pe crisul alb cu un primar de aici din zona care am auzit ca foloseste curent la pescuitul din barca si are si sonar. Sper sa-l vad la un moment dat si o sa-l iau la tinta cu niste linguri ca are barca gonflabila