zeitgeist

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

shootgun
veteran
veteran

Mesaj de shootgun » 01 Feb 2008, 17:02

O intrebare foarte buna, drept pentru care o sa incerc ca si raspunsul sa fie pe masura. Parerea mea este ca 99% din populatie nu a ales...ei au religia in care s-au nascut si in care au crescut. Cred ca doar foarte putini aleg sa isi schimbe religia pe parcursul vietii... Eu sunt nascut intr-o familie de ortodoxi, si sunt botezat...atunci religia mi-au ales-o parintii. Aici vine raspunsul la intrebarea ta : cand am crescut si am fost in masura sa constientizez si am avut puterea sa aleg, am renuntat, nestiind ce sa aleg si de ce sa aleg. Sunt ateu, dar asta nu inseamna ca nu respect credinta celor de langa mine...fica mea este botezata, de asemenea eu, la cererea sotiei m-am cununat la biserica. Ritualul religios este perceput de mine ca datina, obicei, nu ca si credinta in sine.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 01 Feb 2008, 17:37

shootgun scrie: Ritualul religios este perceput de mine ca datina, obicei, nu ca si credinta in sine.
Pai tocmai asta e, credinta nu sta in ritualuri si datini, aici ai zis bine :wink:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

shootgun
veteran
veteran

Mesaj de shootgun » 01 Feb 2008, 17:48

Adi_ scrie:
shootgun scrie: Ritualul religios este perceput de mine ca datina, obicei, nu ca si credinta in sine.
Pai tocmai asta e, credinta nu sta in ritualuri si datini, aici ai zis bine :wink:
Sunt convins de asta insa inainte ca cineva sa sara repede cu gura si sa zica : "uite, ai zis ca esti ateu dar te-ai cununat la biserica si ti-ai botezat copilul..." am vrut sa dezvalui unul dintre motivele pentru care am facut-o...

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 01 Feb 2008, 18:33

@ "shogun"..."spovedania"asta a ta ,clarifica anumite aspecte in ceea ce te priveste sau cel putin,acum inteleg eu unele probleme referitoare la persoana ta...in consecinta,trebuie sa-mi schimb "optica" :wink:
...cineva,acolo sus,tot exista... :!:

shootgun
veteran
veteran

Mesaj de shootgun » 01 Feb 2008, 18:38

old_radu scrie:@ "shogun"..."spovedania"asta a ta ,clarifica anumite aspecte in ceea ce te priveste sau cel putin,acum inteleg eu unele probleme referitoare la persoana ta...in consecinta,trebuie sa-mi schimb "optica" :wink:
...cineva,acolo sus,tot exista... :!:
Nu ma spovedeam tie nici daca erai popa, iar ce crezi tu ma lasa rece.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 01 Feb 2008, 18:45

old_radu, nu cred ca e corecta atitudinea ta fata de shootgun. fiecare e liber sa creada ce vrea, sau sa nu creada anumite lucruri. la fel de adevarat e faptul ca daca nu crezi, nu inseamna ca nu exista. ramane la alegerea fiecaruia, si fiecare raspunde de viata lui.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 01 Feb 2008, 19:09

...fiecare interpreteaza in functie de "IQ"-ul din dotare...

@ Adi_...avem ceva de "impartit"?

Fir intins ! tuturor. :wink:

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 01 Feb 2008, 19:39

eu zic ca nu aveti nimic de impartit,credeti-ma :D
nu aici,chill out
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 01 Feb 2008, 20:46

old_radu scrie: @ Adi_...avem ceva de "impartit"?
mai, sincer... nu cred. credeam ca discutam si noi ca oamenii. nu-ti inteleg incordarea, dar nici nu cred ca e nevoie...
cred ca ai o problema de atitudine...

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 01 Feb 2008, 21:33

@Adi_...asa vrei tu ?...ok
...sa nu uitam,care s-a legat primul de viata celuilalt
...inafara de "_" nu am nimic comun cu tine si asta s-a nimerit sa fie doar la nick name
...iti recomand sfaturile moderatorului
editat de moderator

Închis