vreau sa imi fac un iaz in curte!
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- utilizator nou
vreau sa imi fac un iaz in curte!
asi vre sa imi fac un iaz in curte cam de 800 de metri patrati,credeti ca o sa pot creste sturioni?daca aveti idee si are cineva un iaz de genul asta si ma poate ajuta!
va multumesc anticipat.
va multumesc anticipat.
Citeste un pic si pe aici :
http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic.php?t=1110
Poate te ajuta cu ceva
http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic.php?t=1110
Poate te ajuta cu ceva

-
- utilizator nou
- mihai hammer
- junior
-
- utilizator nou
imi cer scuze ca nu am precizat dar solu are lut incepand de la 30cm pe toata suprafata de 800m2.
pe acest loc a mai fost un mic iaz de 6m2 si cu 3 adancime care capta apa de ploie si zapada adunata in curte care a rezistat aproape 7 ani pana s-a colmatat.
iar de apa ce sa spun din reteaua publica si din inca 2 fantani.
daca nu pot creste sturioni ce asi putea creste?
pe acest loc a mai fost un mic iaz de 6m2 si cu 3 adancime care capta apa de ploie si zapada adunata in curte care a rezistat aproape 7 ani pana s-a colmatat.
iar de apa ce sa spun din reteaua publica si din inca 2 fantani.
daca nu pot creste sturioni ce asi putea creste?
- mihai hammer
- junior
Poti creste pesti care rezista si se dezvolta bine in conditiile locului privind temperatura apei (mai ales la diferentele de temperatura si cele extreme), tinand cont si de nevoia de improspatare in functie de aportul minim de apa estimat, nivelul oxigenului si celelalte.
Daca intrebarea se refera si la posibilitatea de a face profit apreciez ca sunt slabe sanse intr-un volum atat de mic de apa.
Daca intrebarea se refera si la posibilitatea de a face profit apreciez ca sunt slabe sanse intr-un volum atat de mic de apa.
-
- utilizator nou
- mihai hammer
- junior
300 cm este cam adanc; daca vei dori sa scoti pestii sau sa intervi asupra fundului bazinului va fi mai greu.
Apreciez ca 1,5 m este o adancime suficienta.
Ia in calcul insa un loc mai adanc in zona de evacuare in care pestii sa ierneze.
Nedispunand de debit suficient vei avea nevoie de pompa de circulare, pompa/compresor de aer si filtru.
Apreciez ca 1,5 m este o adancime suficienta.
Ia in calcul insa un loc mai adanc in zona de evacuare in care pestii sa ierneze.
Nedispunand de debit suficient vei avea nevoie de pompa de circulare, pompa/compresor de aer si filtru.