Incepe sa-mi fie frica. Parca a dat strechea in voi si ati inceput sa va multiplicati personalitatea. Pana sa va fiarba procesoarele, va propun un moment de ragaz, ca sa va povestesc o chestie ce mi s-a intamplat in urma cu multi ani, si bag mana in monitor ca e adevarata.
Eram student in Bucuresti, stiam binisor engleza si franceza, am dat examen la defunctul ONT Carpati Bucuresti pentru a deveni ghid interpret, si am reusit. Un coleg de facultate, ghid si el, statuse o vara intreaga cu grupuri de olandezi in Sinaia, si mi-a povestit ce misto a fost. In anul urmator, am dat din coate, si am ajuns si eu ghid de sejur in acelasi hotel din Sinaia unde se afla colegul meu cu olandezii lui. Eu eram ghid pentru grupuri de belgieni.
Intr-o zi stateam la taclale cu mai multi olandezi in holul hotelului. Fotoliile fiind ocupate, m-am asezat pe bratul unui fotoliu, langa un olandez tanar. Eram imbracat intr-o camasa mov si pantaloni grena (ziceam eu ca sunt foarte bine pentru gagici). Radeam, glumeam, si la un moment dat l-am batut prieteneste pe olandez pe spate. Tipul si-a schimbat fata, s-a ridicat si dus a fost. Ma intriga gestul lui, asa ca m-am dus la colegul meu sa-i povestesc cele intamplate. Dupa faza cu batutul pe umar si disparitia tanarului olandez, amicul meu a inceput sa rada in hohote, dar asa, ca se si inneca. Apoi si-a sters lacrimile si a zis:
- Bai, tu stii ca in Olanda culoarea mov e culoarea homosexualilor?