Uploaded with ImageShack.us
Se paraziteaza si in anii ne-electorali fara mila, cu sume tot mai mari de la an la an care depasesc bugetele alocate sanatatii sau educatiei.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Pai unde se discuta politica mai mult decat intr-o biserica? Hai sa presupunem ca popii nu indeamna lumea sa voteze cu cine cotizeaza mai mult la mica intelegere, unde se spala mai multi bani decat intr-o institutie care nu este controlata de stat, care nu plateste taxe si impozite, care dispune de propiile-i reguli de conduita, propriile legi, etc?burtea scrie:Sunt oameni si oameni si in randul preotilor. Stiu si eu tot felul de istorisiri cu popi, de la ala shaolin de Murfatlar la vrajitoru de muieri nefericite de la Micsunesti, inalt prea sfintia sa arhiepiscopul Tomisului Teodosie Spagasiul sau popi de cartier cu mici invarteli si gresie de 1000 de coco mp in baie. Asta e, or fi si din aia cu smerenie care n-au avut sanse de imbogatire numai ca fiind necredincios aud mai des de ei ca vedete mondene sau clienti rau-platnici. Problema aici nu e de caracterul (i)moral al clerului ca multora ne-ar placea sa facem invarteli si sa ne curga bugetul statului prin transpiratie. Problema e de ce un stat laic care are o gramada de probleme financiare indoapa cultele ca pe curcan cu taxele si impozitele tuturor. Cultele ar trebui finantate doar de credinciosii lor. Ne aflam in situatia jenanta de a avea 2 biserici pe cap de locuitor in fata blocului care oricum taxeaza credinciosii pentru servicii si mai sug si bani de la buget.
Ba am impresia ca neaparat contribui chiar daca vrei sau nu; doar banii de la buget alocati de ministerul de finante tot pe spinarea cetatenilor sunt stransi.adyopo scrie:Da, dar esti impacat cu gandul ca nu contribui si tu.