Taxe pe combustibili...
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Taxe pe combustibili...
nu am verificat cifrele, dar banuiesc ca nu-s departe de ceea ce scrie mai jos, tocmai am primit acest mail...anyhow, ce parere aveti voi de preturile combustibililor?
Am cautat taxele incluse in benzina de la 1 ianuarie 2011:
- acciza este de 467 EUR / tona
- taxa de drum este de 125 EUR / tona
- taxa de solidaritate (cate un cent / litru - motivul este acoperirea prejudiciului creat in urma falimentului Bancorex), adica 10 EUR / tona
Producatorul are pretul de aproximativ 370 EUR / tona.
Astfel rezulta urmatorul pret pe tona de benzina: 370+467+125+10=972 EUR / tona (taxe si accize)
Se adauga TVA de 24 %, adica 233.28 EUR
Totalul este de 1205.28 EUR / tona
Un litru de benzina este 1,205 EUR (aproximativ 5.15 RON)
Producatorul incaseaza 370 EUR / tona
Statul incaseaza 835.28 EUR / tona
Am cautat taxele incluse in benzina de la 1 ianuarie 2011:
- acciza este de 467 EUR / tona
- taxa de drum este de 125 EUR / tona
- taxa de solidaritate (cate un cent / litru - motivul este acoperirea prejudiciului creat in urma falimentului Bancorex), adica 10 EUR / tona
Producatorul are pretul de aproximativ 370 EUR / tona.
Astfel rezulta urmatorul pret pe tona de benzina: 370+467+125+10=972 EUR / tona (taxe si accize)
Se adauga TVA de 24 %, adica 233.28 EUR
Totalul este de 1205.28 EUR / tona
Un litru de benzina este 1,205 EUR (aproximativ 5.15 RON)
Producatorul incaseaza 370 EUR / tona
Statul incaseaza 835.28 EUR / tona
Michael va recomanda Regulamentul forumului
-
- veteran
da, da ! io ma si mir cum de mai rezista benzinarii !old_radu scrie:..."Nu producătorii ţin sus preţul combustibililor, ci statul care încasează 70% din bani"

nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/
http://musca13.ro/home/
- wilddanube
- veteran
-
- veteran
@ mikymiky scrie:da, da ! io ma si mir cum de mai rezista benzinarii !old_radu scrie:..."Nu producătorii ţin sus preţul combustibililor, ci statul care încasează 70% din bani"
...fa dumneata un calcul cu "regula de trei , simpla" , la cifrele expuse de Michael si eventual citeste asta :
http://www.e-politic.ro/scena-politica/ ... l-benzinei
...ai vazut ca ti-a mai scazut mirarea ?

-
- veteran
wilddanube scrie:Nu ai TVA la accize si taxe. Pretul se compune probabil altfel.
eu stiu ca tva se datoreaza indiferent... asta daca nu mnca unii ****...
baza de calcul tva este formata din costul de productie+ (taxe vamale, comision vamal daca este cazul) + accize + adaos....
si mai stiu ca pentru produsele petroliere se adauga undeva la 3-5%... profit... amu ce'o fi pe la spate... nu mai stiu

bineinteles densitatea difera de la iarna la vara, cea standard este calculata la 20 grade celsius.
daca benzinariile cumpara conbustibilii la tona, cum fac oare sa le fie bine in orice sezon?
la fiecare inceput de iarna ei trebuie sa scumpeasca un pic (litrul de benzina devine mai greu), apoi ea ramane cu "pret de iarna" pana la inceputul iernii viitoare cand trebuie iar ajustat pretul spre binele lor?
daca benzinariile cumpara conbustibilii la tona, cum fac oare sa le fie bine in orice sezon?
la fiecare inceput de iarna ei trebuie sa scumpeasca un pic (litrul de benzina devine mai greu), apoi ea ramane cu "pret de iarna" pana la inceputul iernii viitoare cand trebuie iar ajustat pretul spre binele lor?
Michael va recomanda Regulamentul forumului