orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Adrian SB
- veteran

Cu sarpele am patit-o si eu in copilarie, cand bagam mana pana la umar sa scoatem raci din gauri , intr-un rau de munte. Nu prea iti vine sa zambesti

Nu sta degeaba, ca degeaba stai!
-
Fario_nebunu
- veteran

Adrian SB scrie:Cu sarpele am patit-o si eu in copilarie, cand bagam mana pana la umar sa scoatem raci din gauri , intr-un rau de munte. Nu prea iti vine sa zambesti

Sarpele de apa musca rar omul si muscatura e delicata, nepericuloasa. Am vazut multi serpi de apa pe Raul Mare in amonte, in zona de pastrav. Serpii si chiscarii omoara acolo, in Retezat, f multi pastraviori anual. Dar cine sa stea sa ii omoare ca sa mai salveze niste pistruiati?
-
DidelPro
- veteran

La noi in tara, cei doi serpi (relativ, periculosi vipera cu corn si comuna)..ai sanse 1/ la, omiecinzecidemi..sa ii gasesti in apa.........restul nu se pun,putina vodka,spirt si esti ca nou....dupa mine, cel mai mare pericol pe ape, sunt:taunii............asa ca mare grija....
-
Fario_nebunu
- veteran

DidelPro scrie:La noi in tara, cei doi serpi (relativ, periculosi vipera cu corn si comuna)..ai sanse 1/ la, omiecinzecidemi..sa ii gasesti in apa.........restul nu se pun,putina vodka,spirt si esti ca nou....dupa mine, cel mai mare pericol pe ape, sunt:taunii............asa ca mare grija....
Da? Nu stiam. Cat am fost la munte la pescuit am fost muscat de o droaie de tauni din astia (poate m-au confundat cu vreo vita, hehehe) si am avut mici umflaturi, ma manca pielea, ufff, bine ca am scapat de urmari. Cat de periculoase pot fi aceste muscaturi? Ca antraxul stiu ca a disparut din Romania de zeci de ani...acum doar teroristii il mai fac praf si il baga in plicuri.

-
lupone
- utilizator constant

Asa am patit si eu la Belis Fantanele, am fost confundati cu vacile toti de pe lac.Am ajuns acasa ciuruit de tauni si 2 saptamani tot inflamata a fost pielea in zona intepaturi.
-
DidelPro
- veteran

..taunii, transmit uneori boli grave...iar in delta muscatura bondarilor poate fi
(uneori),fatala pentru alergici....chiar nu este de joaca!!...asa ca reptilele de apa nu fac nici un rau si pe cit posibil trebuiesc protejate..cele bune..