Sfaturi populare si intretinere helesteu

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
madalin1312
utilizator nou
utilizator nou

Sfaturi populare si intretinere helesteu

Mesaj de madalin1312 » 03 Oct 2010, 15:59

Salutare,
Detin o suprafata de teren pe care de cateva zile intr-o zona mai mlastinoasa a acestuia am facut un helesteu L=33 l=17 h mediu=2 m.Pe aproape toata zona helesteului se afla numai huma care cred ca va retine suficient de bine apa. Deasemenea cred ca in scurt timp se va umple deoarece panza freatica se afla la aprox 1.00-1.20m (astept ploile). As dori cateva sfaturi cu privire :
-
-la cat timp dupa ce se umple helesteul il pot popula?
-ce fel de pesti imi recomandati pentru populare (puiet sau adulti)
-daca se pun si plante in zona de reproductie(spre coada helesteului adancimea este de aprox 1-1.5m) si ce fel de plante
-peretii se insamanteaza pentru a creste iarba?
-supraplinul la ce inaltime trebuie sa fie fata de inaltimea maxima a peretelui helesteului?
-pe langa helesteu trebuie plantat ceva pentru a intari peretii sau pentru a face umbra la pesti pe timp de vara?
Sunt total pe langa subiectuil asta fapt pentru care astept cu interes sfaturile voastre.

Va multumesc anticipat.

feugen
veteran
veteran

Mesaj de feugen » 04 Oct 2010, 11:10

Un prim staf:
Dupa ce umpli helesteul fa o proba a apei. S-ar putea ca PH-ul sa fie maricel ( >9). Fundul din huma nu implica doar retinerea apei :!:
Neschimbarea apei (naturala sau artificiala) este mai daunatoare decat majoritatea bolilor existente. Chiar daca apa se scurge in panza de apa freatica, ce faci cu excrementele? Ai vreo modalitate de filtrare a lor (alta decat stratul de huma de pe fund)? Fara suparare, dar de aici ar trebui sa pleci cu gandirea helesteului.

Eugen Fetes
Bucuresti

madalin1312
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de madalin1312 » 18 Oct 2010, 23:48

Multumemsc pentru sfat.
Nu am luat in calcul introducerea unui filtru, dar daca apa se improspateaza din din panza freatica o sa mai fie probleme cu PH-ul? Pentru micsorarea PH-ului ce sfaturi imi dati?

dori
senior
senior

Mesaj de dori » 21 Oct 2010, 13:59

Salut!

Nu mai stiu exact dar, mai demult, am citit o carte in care scria mai mult despre ceea ce cauti. Incearca sa te duci la o biblioteca si sa imprumuti carti legate de piscicultura.

Spor la treaba si fir intins!
Prin natura omul este posesiv, dar prin incultura ce devine, egoist ?

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 22 Oct 2010, 08:41

@madalin1312

Intereseaza-te la Primarie, si la Apele Romane daca iti dau voie sa faci ceea ce vrei si asta in scris, degeaba este pamantul tau, proprietatea ta ... e mai complicat decat pare, e multa hartogarie si amenzile sunt usturatoare.

Scrie răspuns