Salutare,
Detin o suprafata de teren pe care de cateva zile intr-o zona mai mlastinoasa a acestuia am facut un helesteu L=33 l=17 h mediu=2 m.Pe aproape toata zona helesteului se afla numai huma care cred ca va retine suficient de bine apa. Deasemenea cred ca in scurt timp se va umple deoarece panza freatica se afla la aprox 1.00-1.20m (astept ploile). As dori cateva sfaturi cu privire :
-
-la cat timp dupa ce se umple helesteul il pot popula?
-ce fel de pesti imi recomandati pentru populare (puiet sau adulti)
-daca se pun si plante in zona de reproductie(spre coada helesteului adancimea este de aprox 1-1.5m) si ce fel de plante
-peretii se insamanteaza pentru a creste iarba?
-supraplinul la ce inaltime trebuie sa fie fata de inaltimea maxima a peretelui helesteului?
-pe langa helesteu trebuie plantat ceva pentru a intari peretii sau pentru a face umbra la pesti pe timp de vara?
Sunt total pe langa subiectuil asta fapt pentru care astept cu interes sfaturile voastre.
Va multumesc anticipat.
Sfaturi populare si intretinere helesteu
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- utilizator nou
Un prim staf:
Dupa ce umpli helesteul fa o proba a apei. S-ar putea ca PH-ul sa fie maricel ( >9). Fundul din huma nu implica doar retinerea apei
Neschimbarea apei (naturala sau artificiala) este mai daunatoare decat majoritatea bolilor existente. Chiar daca apa se scurge in panza de apa freatica, ce faci cu excrementele? Ai vreo modalitate de filtrare a lor (alta decat stratul de huma de pe fund)? Fara suparare, dar de aici ar trebui sa pleci cu gandirea helesteului.
Eugen Fetes
Dupa ce umpli helesteul fa o proba a apei. S-ar putea ca PH-ul sa fie maricel ( >9). Fundul din huma nu implica doar retinerea apei

Neschimbarea apei (naturala sau artificiala) este mai daunatoare decat majoritatea bolilor existente. Chiar daca apa se scurge in panza de apa freatica, ce faci cu excrementele? Ai vreo modalitate de filtrare a lor (alta decat stratul de huma de pe fund)? Fara suparare, dar de aici ar trebui sa pleci cu gandirea helesteului.
Eugen Fetes
Bucuresti
-
- utilizator nou