sfaturi pentru balta
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
sfaturi pentru balta
mi-am facut o balta de 280 mp,2 metri adancime indiguita cu lemn si intentionez in cateva saptamani sa o populez cu crap.as dori daca cineva se pricepe sa-mi spuna cat puiet sa bag.vreau sa bag puiet de o vara de 20-30g.dupa informatiile mele balta ar putea sa suporta o populatie de 1000de bucati a cate 1kg bucata deci in jur de 1 tona.balta are izvor propriu si i-am tras si un supraplin care debuseaza intr-o vale.deasemenea am zona inundabila.adica ridic supraplinul si crescand nivelul apei inund o zona special amenajata.in zona aia deja am semanat lucerna si trifoi sa bage crapii la mat cand voi inunda.lacul inca nu e plin mai are de crescut 1 palma.[/list][/url][/quote]
Eu mi-am amenajat o balta de 2 ha luciu de apa la adincimea de 2m prin escavatii sursa de apa este un izvor deasemenea am si un supra plin exact cum ti-ai facut si tu. Am populat cu : caras, crap, amur si singer.
Dupa literatura de specialitate si din experienta proprie la un luciu de apa de 1ha se populeaza cu puiet de crap intre 90-180g/exemplar 700 bucati/ ha. Nu te sfatuiesc sa bagi caras creste foarte incet , este un concurent acerb la hrana crapului si se inmulteste intr-o veselie de aici rezulta o dezvoltare mai inceata a crapului
Dupa literatura de specialitate si din experienta proprie la un luciu de apa de 1ha se populeaza cu puiet de crap intre 90-180g/exemplar 700 bucati/ ha. Nu te sfatuiesc sa bagi caras creste foarte incet , este un concurent acerb la hrana crapului si se inmulteste intr-o veselie de aici rezulta o dezvoltare mai inceata a crapului
la ce suprafata ai tu recomand cam 250 buc de crap la vara a doua
nu iti trebuie densitate mai mare daca vrei sa ai crestere buna
si trebuie sa il furajezi altfel nu faci treaba
maia les ca ai apa de izvor saraca in resurse
chestia cu trifoiu in zona inundabila este ft buna dac vrei sa bagi cteno
daca nu ptr romanesc furaje granulate cu circa 25-30 %proteina
nu iti trebuie densitate mai mare daca vrei sa ai crestere buna
si trebuie sa il furajezi altfel nu faci treaba
maia les ca ai apa de izvor saraca in resurse
chestia cu trifoiu in zona inundabila este ft buna dac vrei sa bagi cteno
daca nu ptr romanesc furaje granulate cu circa 25-30 %proteina
multumesc
multumesc pentru sfaturi.am uitat sa va zic ca izvorul are un debit de 600l/ora.cu zona inundabila cu tot va avea in jur de 400mp.m-am mai interesat si intradevar mai mult de 250-300 de bucati la ce am eu nu se recomanda decat daca poti recicla apa foarte repede ceea ce nu e cazul la mine.[/img]
am bagat 200 de crapi la 50g -100g(din care mi-au murit cam 15 la inceput) si 5 carasi.acuma au intre 500g si 2 kile.am o poza cu balta mea pe care acum intentionez sa o triplez.vreau acum sa-i dau si un aspect natural si o forma neregulata.aspectul natural desigur presupune o forma neregulatadan popa scrie:@ zest
cam mult 1000 bucati la 1 kg....pe suprafata asta....incearca cu jumatate intai si vezi cum merge ....

m-am gandit si la asta dar la balta mea cat e de mica si stiuca la cat e de vorace imi va ciupii toti pestii de aripioare.pe aia de nu-i poate manca.merita sa bagi din ce m-am interesat cand ai de la 2000mp in sus.Cristi E scrie:cu un aspect natural si o forma neregulata sigur v-a arata mult mai bine.
rapitori nu bagi? sa zicem ceva stiuci in balta, nu de alta dar sa nu se leneveasca crapii si carasii