Sfaturi pentru achizitionarea unui autovehicul second hand

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

MARINESCU ADY
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MARINESCU ADY » 11 Mai 2006, 09:20

Ioan S. scrie:Am si eu citeva intrebari.

Presupun ca vreau una dintre aceste masini:

http://www.mobile.de/SIDmPoA7sfDbcME.LP ... 1206269604&
http://www.mobile.de/SIDcfcFtiYBK5R1z.d ... 1208563103&

Taxele vamale ar trebui sa fie :
http://www.gpi.ro/inc/taxevama.php

Intrebare: Exista firma / persoana fizica care sa aduca o astfel de masina ?
Am inteles ca e mai rentabil sa nu fie adusa pe roti proprii ... insa cam ce preturi (si ce alte cheltuieli mai sint) pentru ambele cazuri? (pe roti proprii sau adusa cu alt vehicul)

Alt sfat pe care vi-l pot da FERITI-VA DE MASINILE CARE NU AU CERTIFICAT EURO (TARA DE ORIGINE A MARCII NU ESTE MEMBRA U.E.) PENTRU CA SE PERCEP ALT FEL DE TAXE VAMALE. CONDITII OBLIGATORII PENTRU INMATRICULARE AR FI VECHIMEA MAXIM 8 ANI - SI MINIM EURO 3

Serbanel

Mesaj de Serbanel » 11 Mai 2006, 09:48

Am si eu o intrebare. daca il dau la schimb pe Gerula, ce masina credeti ca as primi? Ma intreb daca as lua macar un Matiz second hand. Totul e sa il conving sa nu deschida gura sa scape perlele lui specifice, altfel nici bicicleta nu primesc pe el...

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 11 Mai 2006, 09:48

referitor la site-ul www.mobile.de, mare grija pt ca multe anunturi sunt puse la vrajeala...
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 11 Mai 2006, 10:10

MARINESCU ADY scrie:
Multe sfaturi nu le pot da pe site pt ca atunci le-ar vedea totzi si nu ar fi corect....
hai ca aici nu mai inteleg,pai tot tu vii si deschizi un topic unde te oferi sa dai sfaturi,iar acum te sucesti ca nu e bine ca le vad toti :shock: :shock:
ce sa mai inteleg din atitudinea asta?incearca sa fii si tu mai consecvent :twisted:

MARINESCU ADY
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MARINESCU ADY » 11 Mai 2006, 10:19

adiwolf scrie:
MARINESCU ADY scrie:
Multe sfaturi nu le pot da pe site pt ca atunci le-ar vedea totzi si nu ar fi corect....
hai ca aici nu mai inteleg,pai tot tu vii si deschizi un topic unde te oferi sa dai sfaturi,iar acum te sucesti ca nu e bine ca le vad toti :shock: :shock:
ce sa mai inteleg din atitudinea asta?incearca sa fii si tu mai consecvent :twisted:

Ceea ce am scris mai sus am copiat de pe un alt site fara sa mai modific. Chestia asta era valabila pentru alt forum, unde am scris mesajul asta in urma cu cateva luni.

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 11 Mai 2006, 10:39

MARINESCU ADY scrie:
Draga Gerula "iti multumesc solemn" deoarece duci conceptia comunista mai departe. Imi dau seama ca esti genul de om care se crede superior datorita varstei.Afla ca sunt si tineri care sunt mult mai capabili ca tine chiar daca iti e greu sa recunosti, asta se numeste EVOLUTIE. Eu momentan am un Ford Focus din nov 05 (fabricat nov02) adus personal din Germania.Toate actele sunt pe numele meu. Anterior am avut un Audi 80 B3. Referitor la varsta am aproape 19 ani. Timp de cativa ani am condus un site destinat pasionatilor de masini (Audi) in care am fost moderator la rubrica "DISCUTII GENERALE", "AUDI 80 B3 si B4".
Competenta intr-un domeniu n-are nici o legatura cu conceptiile comuniste :lol:. Si nici evolutia cu diferenta de varsta, dar sa nu mai intram in detalii de-astea, se pare prea cumplicate :lol:.

Acum, daca tu de la inaltimea celor 19 ani (varsta fiind foarte relevanta aici, pentru ca demonstreaza o experienta limitata cu masinile si mai ales cu defectele pe care acestea le pot prezenta dupa o utilizare prelungita, de cativa ani si peste 100.000 km), a celor doua masini detinute pana in prezent si a faptului ca ai moderat o rubrica pe un site crezi ca poti da sfaturi competente in domeniu, eu nu pot decat sa ma amuz. M-as astepta ca sfaturi pentru achizitionarea de masini second-hand sa dea unu' care a facut pe samsarul vreo 10 ani pe ruta Germania-Romania, sau unul care lucreaza in service (si nu ma refer aici la un garaj de la coltul blocului) de vreo 15 ani si a reparat nspe marci si modele etc.
Cu lacrimi Bastus!

aZu
utilizator constant
utilizator constant

.

Mesaj de aZu » 11 Mai 2006, 10:42

Pentru pescuit va recomand cel mai grozav 4 X 4 european, PINZGAUER , considerat de multi mai bun decit Hummer : http://cgi.ebay.com/Daimler-Steyr-Puch- ... dZViewItem

MARINESCU ADY
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MARINESCU ADY » 11 Mai 2006, 10:50

Gerula scrie:
MARINESCU ADY scrie:
Draga Gerula "iti multumesc solemn" deoarece duci conceptia comunista mai departe. Imi dau seama ca esti genul de om care se crede superior datorita varstei.Afla ca sunt si tineri care sunt mult mai capabili ca tine chiar daca iti e greu sa recunosti, asta se numeste EVOLUTIE. Eu momentan am un Ford Focus din nov 05 (fabricat nov02) adus personal din Germania.Toate actele sunt pe numele meu. Anterior am avut un Audi 80 B3. Referitor la varsta am aproape 19 ani. Timp de cativa ani am condus un site destinat pasionatilor de masini (Audi) in care am fost moderator la rubrica "DISCUTII GENERALE", "AUDI 80 B3 si B4".
Competenta intr-un domeniu n-are nici o legatura cu conceptiile comuniste :lol:. Si nici evolutia cu diferenta de varsta, dar sa nu mai intram in detalii de-astea, se pare prea cumplicate :lol:.

Acum, daca tu de la inaltimea celor 19 ani (varsta fiind foarte relevanta aici, pentru ca demonstreaza o experienta limitata cu masinile si mai ales cu defectele pe care acestea le pot prezenta dupa o utilizare prelungita, de cativa ani si peste 100.000 km), a celor doua masini detinute pana in prezent si a faptului ca ai moderat o rubrica pe un site crezi ca poti da sfaturi competente in domeniu, eu nu pot decat sa ma amuz. M-as astepta ca sfaturi pentru achizitionarea de masini second-hand sa dea unu' care a facut pe samsarul vreo 10 ani pe ruta Germania-Romania, sau unul care lucreaza in service (si nu ma refer aici la un garaj de la coltul blocului) de vreo 15 ani si a reparat nspe marci si modele etc.

Gaseste-l tu pe ala care a facut Germania -Romania timp de 10 ani si care sa te ajute pe tine. Omule maturizeaza-te crezi ca este dispus cineva sa te invete pe tine cum sa iti dai seama ce smecherii a facut el la masina?

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 11 Mai 2006, 10:53

foarte multi romani aduc masini, le dau km peste cap, prefera sa le ia lovite/julite... pe bani putini, vin cu ele in tara, le rapara de nu se mai vede nimic si le vand cu 2-3mii de euro capac.
peste toate, tzeparii au migrat dincolo si si-au deschis autohausurile proprii, ma refer aici la romani, ucraineni etc..la fel procedeaza :evil:
Nea Nelu, cel mai bine iti alegi masina pe sit, vorbesti la tel ca a intelegi ce taxe ai de achitat acolo (inmatriculare provizorie, certificat euro 1, radiere etc) si gasesti pe vreunul care sa ti-o aduca cu capac max. 500 euroi.! mai mult nu merita.
oricum, nu-ti recomand suzuki, e scurta al naibii, mai bine iti iei un break, passat, golf, octavia etc
sa traim!

P.S. iti recomand si eu un sit, eu de-acolo am luat mertzul, mi s-au parut f. seriosi (pt. ca aveam o bieleta de directie cu joc mi-au facut discount 150euro): www.autohus.de
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

MARINESCU ADY
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MARINESCU ADY » 11 Mai 2006, 10:57

Recunosc solemn ca prostia unora mi-a stricat ziua. Acest topic se va sterge (sper!)

Închis