Rosia Montana

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
luci_t
veteran
veteran

Rosia Montana

Mesaj de luci_t » 16 Ian 2011, 21:52

Se doreste introducerea Roşiei Montane pe lista patrimoniului UNESCO.
http://www.simpara.ro/Nota%20de%20funda ... ontana.pdf Este o propunere pt ministrul culturii. Sunt curios daca o sa fie luata in considerare...
Ce parere aveti? Rosia Montana sa ramana asa cum este sau sa fie transformata (distrusa) toata zona intr-o imensa mina?

dan70
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dan70 » 16 Ian 2011, 22:17

Oricum pana acum ne-am vandut toate resursele nationale (curent, gaz, petrol, flota, etc), credeti ca aurul mai rezista mult?

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 16 Ian 2011, 23:08

daca ar fi dupa mine, natura ar trebui sa ramana asa cum a fost sau macar cum este in prezent, oricum interventia omului ar trebui sa fie cat mai mica posibil.
problema este ca nu e dupa mine si hotararile sunt luate deja mai ales pt Rosia Montana.
la cati bani au pompat cei care vor sa puna **** pe regiunea aia, nu vad sa renunte ata de usor

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 17 Ian 2011, 19:36

ai dreptate adi, dar mai e de doi bani speranta. Peisajul se va schimba definitiv ca sa nu mai vb de riscul poluarii cu cianuri si alte porcarii. Nu am pescuit in apele din zona da taurile arata bine in poze.
Si putem sa incercam sa dam o mana de ajutor= un mail spre ministrul culturii. adresa de mail o gasiti in site-ul de mai jos
http://regenerationromania.wordpress.co ... i-montane/

modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 17 Ian 2011, 20:08

Aurul in sine nu mai apartine niciunui guvern / stat . Multe alte tari in situatii similare au vociferat referitor la faptul c-au fost ,, expropietarite " de exploatarile aurifere . Nu este nimic de facut . Parerea mea este ca acest capitol depaseste cu mult nivelul de stat . Trebuie sa intelegem ca Rosia Montana nu ne mai apartine . Punct ! Are statut de ,, stat in stat " . Si nimeni nu poate controla acest ..... ,, abuz " .

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 17 Ian 2011, 20:23

@ luci,

ai idee cate sesizari si memorii am facut in nume propiu catre diverse institutii ale statului si catre ministere si guvern (trecut si actual) ??
11, asta este numarul, o fi mult, o fi putin, habar nu am, tot ce stiu este ca am incercat sa fac ceva, singur - in altii nu mai am incredere.
rezultat??
o amarata de amenda la o primarie rurala si vreo trei amenintari voalate, cum ca as face bine sa ma potolesc si sa ii las in pace ca au altceva mai bun de facut.
si ce ceream eu sau sesizam erau lucruri simple, usor de dovedit, de reparat, de reconstruit, masuri f usor de intreprins fara implicatii, nici macar minore.
pe cand asta................Rosia Montana...............din pacate este un caz pierdut pt locuitorii acelei zone si implicit pt cetatenii acestui stat impotent.
singura solutie si sansa pe care o intrevad este implicarea unor organisme si organizatii mondiale cu putere si sustinute financiar, dar si cu astea am mari rezerve - sunt prea multi bani la mijloc ca lucrurile sa nu fie influențate sau influențabile.

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 17 Ian 2011, 21:45

adi din pacate in tara noastra nimic nu se mai poate face fara influente, bani si interese. Am patit si io cateva chestii cu autoritatile noastre... dar asta e o alta discutie
Cat despre Rosia, sunt constient ca e o lupta (aproape) pierduta, dar cat mai exista o farama de speranta, speram. Acum incropesc mailu pt ministrul culturii si ca sa poata fi mai bine inteles ce vreau sa spun o sa rog un prieten sa-l traduca in maghiara.

Scrie răspuns