Romanii pescar iscusiti

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Sorin
Moderator
Moderator

Romanii pescar iscusiti

Mesaj de Sorin » 20 Iun 2012, 16:57

http://www.jurnalul.ro/observator/roman ... ign=Footer

sau altfel spus : lanseu ...marfa ...sacosa :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

ranga
veteran
veteran

Re: Romanii pescar iscusiti

Mesaj de ranga » 20 Iun 2012, 17:28

Lasa-i frate ca asa le trebuie ! Bine le face ! Cand altoieste vreunul sari astia ca arsi cu drepturile omului si etc. In Romania sunt discriminati, romanii sunt rai, nu le ofera loc de munca, s.a.m.d. Sa se spele cu ei pe cap, ca o merita din plin!
Eu ma bucur ca s-au carat ciorile si isi duc veacul pe acolo. :wink: Decat sa fure la noi, mai bine la ei. Bravo lor.

ps: cum spunea cineva intr-un comentariu pe site-ul ala..au si ei politie si legi. Sa le aplice pana n'or mai putea.

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 20 Iun 2012, 19:57

Jurnaliştii cotidianului spaniol Marca susţin că pescarii români se fac vinovaţi de dispariţia, în trei ani de zile, a circa 90% din cantitatea de crapi din parcul Retiro, cel mai mare parc din Madrid.

Cotidianul susţine că românii sunt nişte pescari excelenţi, însă problema este că au obiceiul să nu elibereze peştele prins, ci să-l ia acasă. Jurnaliştii spanioli susţin că situaţia de la Madrid nu este unică. La fel se întâmplă şi în Valladolid, Zamora, Salamanca sau Cáceres.

"Situaţia este îngrijorătoare. În fiecare zi se poate observa că peştele este din ce în ce mai puţin. Înainte, aruncam pâine fărâmiţată, iar peştii săreau după ea. Acum nu mai vad niciun peşte", a declarat pentru El Mundo Fernando, un pescar.

Oamenii învinovăţesc pentru această situaţie autorităţile care nu au luat măsuri. Ei spun că poliţia a făcut controale ineficiente şi trag un semnal de alarmă asupra pescuitului nocturn când prada se prinde mai uşor.
da nu inteleg de unde reiese ca ar fi tigani aia care pescuie? :lol: :lol: :lol:
da, stiu, o sa-mi sara unii in cap acum dar, sincer, se plang si spaniolii de exact aceleasi lucruri de care va plangeti si voi p-aici.... sunt topicuri intregi pe tema asta, fotografii, filmulete... braconier = tzigan???

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 20 Iun 2012, 21:48

Adi G scrie:... braconier = tzigan???
nu chiar,
in unele locuri nici pe departe de asa ceva, dar la mine in judet.................o daaaaaa,
avem o magnifica asociatie de pescuit comercial care se numeste.........?!!
Asociatia De Pescuit Colonia Rudari
:evil:

http://www.firmepenet.net/Firme_Detalii ... l=16666413
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 20 Iun 2012, 22:08

Adi, si aia care stau la marginea Madridului in rulote/corturi/sandramale, tot "romani" sunt. La ei, indiferent de culoare/obicei/port tot roman esti.
In afara de asta...am muncit vreo doi ani in Madrid si am stat in Coslada, cartier de romani. Ei bine, 80% dintre romani, erau de fapt ciori. Astia sunt "romanii" care stau la miloaga pe la iesirile din magazine, pe strada, prin parcuri si pe la statiile de metrou. Eu personal n-am vazut un ROMAN sa faca asta, dar ciori da, cu nemiluita.
Pe un rau din Alcala de Henares, avea tabara o familie(sau mai bine zis neam) de ciori. Ce crezi tu ca faceau aia toata ziua? Hai ca te las sa ghicesti, ca nu-i greu...
In afara de asta, cand e vorba de amenzi,romanii cam stau cuminti. Multi au tarheta comunitara si pot avea probleme,chiar si la locul de munca. Tiganii au doar cerul liber si mult timp la dispozitie.
Pe la televiziunile de acolo se vorbeste la greu de "romani".

Nu bag mana in foc ca n-or fi si romani care baga crap la traista dar sunt 100% convins ca majoritatea e formata din colorati. Si spun asta datorita faptului ca am vazut o gramada de "nefacute" in scurta perioada cat m-am perindat pe acolo.
Si in Italia e la fel...si cred ca si la tine, de ce nu...ca doar Jermanica a fost prima invadata dupa'90. :lol:

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 21 Iun 2012, 09:21

Sorin scrie:http://www.jurnalul.ro/observator/roman ... ign=Footer

sau altfel spus : lanseu ...marfa ...sacosa :D
De ce nu se pune problema prostitutiei din acelasi parc ? :fluch Sau de emigrantii de culoare care sunt la fel de multi si la fel de braconieri ca si noi, romanii....fie colorati sau nu ?!?!?! Sau de drogatii lor cu varste intre 12-18 ani.....care-si fac veacu prin acelasi parc ? Sau de traficul de stupefiante...facut de PROPRII lor tigani ?

Ranga, ziceai ca ai stat 2 ani in Coslada-San Fernando de Henares......, presupun ca ai mers destul de mult pe A4-M40, spre Madrid.....ia spune-mi, te rog...... despre ruloatele/corturile/sandramalele tiganilor spanioli....unde nici macar GURADIA CIVIL nu are tupeul sa intre...si de unde, daca ai 100 de euro, poti pleca cu un 9mm si cateva gr de coca !?!?!?

In Spania sunt mult mai multe probleme...
- Romanii: prostitutie, jafuri, furturi minore
- Bulgarii-Polacii: furturi de masini de lux, jafuri
- Marocanii: trafic de stupefiante cu risc mic (cannabis/ d-soara Maria :P )
- Spaniolii: trafic de stup. de mare risc si arme, furturi,
- Rusii: de toate :D

Insa, problema Spaniei e cu totul si cu totul alta.....pe care o stie o Europa intreaga. Nu cred ca acei crapi i-ar scoate din criza in care se afla. Mai bine, acei gardieni care i-ar suplimenta in Retiro.....sa-i trimita in controale pentru depistarea muncii la negru.
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 21 Iun 2012, 10:43

Nemernic, n-am zis nimic de-ai lor pentru ca era vorba de romani. Pentru ca si tu stii care-i mersul pe acolo, spune-le despre "rromanii" din Atocha, adica ciorile imputite care stau la cersit si fura din buzunare, la fel ca acasa adica. Spaniolii le spun simplu: romani.
Despre droguri,arme, trafic de carne vie n-are rost sa mai vorbim, ca spaniolii ne depasesc cu mult...
Despre tiganii lor la fel... cum ai zis si tu, nici guardia nu mai are curaj sa intre intre ei. Culmea, chiar am fost intr-o satra de langa Madrid sa le montam aer conditionat la rulote. :lol: Aia chiar n-au nici o treaba cu lumea in care traiesc...sunt la fel de salbatici ca si caii din Delta Dunarii. La fel ca si la noi, paradoxal, E-Class langa tuciul pe pirostrii si cort.

Problemele lor sunt altele, intr-adevar...dar sunt de parere ca PRESA arunca sulita, nu populatia.

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 21 Iun 2012, 10:52

ranga scrie: Problemele lor sunt altele, intr-adevar...dar sunt de parere ca PRESA arunca sulita, nu populatia.
Adevarat, Presa este....si cred ca Presa e influentata de conducere...parerea mea.

Cat despre tiganii din Atocha sau alte locatii cu flux mare de pietoni ...nu mai are rost sa zic nimic, ptr ca se stie ce se intampla in Romania...deci acolo cu atat mai "ca la ei acasa" ...sa zic asa.

Acum, dupa postarea de mai devreme a mea, o sa-mi sara multi in cap cu: "i-am vazut la At. Madrid- At. Bilbao....si erau foarte educati"....... Asa este, au o alta mentalitate/ educatie.... INSA !!!!aceste calitati se vad dupa ce au implinit 28-30 de ani. Pana atunci.....n-ati vazut in viata voastra nesimtire si rasism ;) :censored: -> si aici nu vb despre tiganii lor :!:
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

Scrie răspuns