Revizie Nissan Tiida
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
Revizie Nissan Tiida
aveti idee de unde as putea cumpara filtrele de ulei, aer si care or mai fi pentru revizia la auto mai sus mentionat? sincer chiar nu ma indur sa dau 900lei pentru o revizie... mai ales ca bugetul e praf dupa un an extrem de praf 

- modigliani
- veteran
Prietene , sfatul meu este ca totusi sa mergi la revizie , la reprezentanta , si acolo sa beneficiezi de atat de piese cat si de manopera .
Service-urile - reprezentanta au un discount serios la piesele de schimb , un discount de care tu nu poti beneficia cumparandu-le orideunde a-i face-o . Acel discount se transforma in adaosul lor comercial si tot acolo ajungi , in conditiile in care nu mai consumi combustibil , nervi si timp cautandu-le prin alte parti .
Manopera-i manopera . Asta e , aici nu ai cum umbla la pret . Ba chiar te poti lovi de raspunsul ,, Nu lucram decat cu piesele noastre " , sau chiar sa fi tratat nepotrivit in service aducand piesele din alte parti .
......................................
Si apoi , scuza-ma ca-ti spun , 900 lei ptr. revizie la Nissan Tiida , chiar stiind ca-i criza si ca toti am trecut printr-un an greu , nu-i un pret exagerat . Nu in ultimul rand beneficiezi de revizie la reprezentanta care se va solda cu interventia acestora in cartea tehnica a masinii . Cand , vreodata , te vei decide s-o vinzi aceste stampile primite in service-ul reprezentanta isi vor spune serios cuvantul .
Crede-me ca te inteleg . Intretin , la fel de dificil ca tine , o masina pe care candva mi-o permiteam lejer iar acum se dovedeste a fi o reala povara pentru mine ( impozit , ITP , revizie sau alte piese ) . Insa ma agat incapatanat de ideea ca in afara de spalatorie sau vulcanizare nimic nu i se intampla acestei masini decat la reprezentanta .
Service-urile - reprezentanta au un discount serios la piesele de schimb , un discount de care tu nu poti beneficia cumparandu-le orideunde a-i face-o . Acel discount se transforma in adaosul lor comercial si tot acolo ajungi , in conditiile in care nu mai consumi combustibil , nervi si timp cautandu-le prin alte parti .
Manopera-i manopera . Asta e , aici nu ai cum umbla la pret . Ba chiar te poti lovi de raspunsul ,, Nu lucram decat cu piesele noastre " , sau chiar sa fi tratat nepotrivit in service aducand piesele din alte parti .
......................................
Si apoi , scuza-ma ca-ti spun , 900 lei ptr. revizie la Nissan Tiida , chiar stiind ca-i criza si ca toti am trecut printr-un an greu , nu-i un pret exagerat . Nu in ultimul rand beneficiezi de revizie la reprezentanta care se va solda cu interventia acestora in cartea tehnica a masinii . Cand , vreodata , te vei decide s-o vinzi aceste stampile primite in service-ul reprezentanta isi vor spune serios cuvantul .
Crede-me ca te inteleg . Intretin , la fel de dificil ca tine , o masina pe care candva mi-o permiteam lejer iar acum se dovedeste a fi o reala povara pentru mine ( impozit , ITP , revizie sau alte piese ) . Insa ma agat incapatanat de ideea ca in afara de spalatorie sau vulcanizare nimic nu i se intampla acestei masini decat la reprezentanta .
Filtrele de ulei sint doar unul singur.Ala de aer il aspir cu diuza mica de la aspirator , eventual il dau de gard sa sara oaresce din el si il pun la loc in aceeasi pozitie...O data a fost deosebit de jegos si l-am schimbat.Daca vor sa-ti schimbe uleiul,filtrul de ulei si ala de aer cu 900 lei (9 milioane vechi ?) mi se pare enorm.Daca nu pierzi garantii, nu merita sa pierzi timp si bani cu mizilicuri din astea.4 litri de Castrol GTX trebuie sa fie 150, filtru de ulei vreo 70 , ala de aer il aspiri si treci la treaba.
Re: Revizie Nissan Tiida
Sunt si magazine de piese auto care au o promotie de tipul:Ionut the carp scrie:aveti idee de unde as putea cumpara filtrele de ulei, aer si care or mai fi pentru revizia la auto mai sus mentionat? sincer chiar nu ma indur sa dau 900lei pentru o revizie... mai ales ca bugetul e praf dupa un an extrem de praf
Asta inseamna ca vei cumpara de la ei ulei motor, filtru ulei, filtru aer si iti vor recomanda service-ul in care ti se vor inlocui gratis.Cumparati filtre si ulei din magazinul ............... din ............. si beneficiati de schimbul acestora gratuit la unul din service-urile .......................*
*Oferta supusa unor termeni si conditii
Pentru filtrul de combustibil nu ar trebui sa fie o problema, nu intra in promotie, dar manopera de inlocuire este 27 lei.
Nu stiu ce sa zic de filtrul habitaclu, nu stiu daca intra sau nu in promotie. La unele masini (cum e Opelul meu) inlocuirea e ceva mai dificila pentru ca se afla undeva in zona centrala si ajungi la el dupa ce ai demontat torpedoul . Asta inseamna ca manopera poate sa ajunga (chiar sa depaseasca) pretul la care-l cumperi din magazin, dar cu rabdare si un set de chei potrivite (eu la opel folosesc chei TORX) poti sa-l schimbi si singur.
Cauta un alt service agreat unele au preturi chiar si 50-70 % + sau -.andrei.A scrie:![]()
![]()
![]()
mi.e rau! 900 pt tiida?!? Mai scump ca la alte marci si modele superioare
Pe vremuri ,chiar si acum daciile se reparau in fata blocului ,dar nu este o metoda recomandata chiar daca costa 1-2 bere + piesa la masinile noi, mai ales daca au garantie .
Asa e, inlocuirea reviziei periodice cu simpla schimbare a consumabilelor nu e o solutie recomandata. In cadrul reviziei se fac (sau ar trebui sa se faca) anumite verificari tehnice care sa garanteze ca nu vei avea probleme tehnice pina la urmatoarea revizie.
Asta doar in principiu, pentru ca fiecare stie citi bani are, citi va avea luna care vine si cit poate baga maximum in intretinerea masinii .
Asta doar in principiu, pentru ca fiecare stie citi bani are, citi va avea luna care vine si cit poate baga maximum in intretinerea masinii .
-
- veteran
Da-mi un telefon maine dimineata, iti inlocuim filtrele si uleiul, iar restul reviziei tehnice(articulatii, suspensii,directie, frane) e gratuita ! daca e ceva de remediat, discutam atunci de costuri, in cazul care vei vrea sa rezolvi tot la noi.
0722319583
PS Ce varsta are masina ?
PPS Daca tot vroiai Logan, de ce ai luat unul pe care scrie Nissan ?

0722319583
PS Ce varsta are masina ?
PPS Daca tot vroiai Logan, de ce ai luat unul pe care scrie Nissan ?

-
- veteran
masina e fabricata in 2007 si am luat'o in 2008; e iesita din garantie si tocmai d'asta cautam ceva mai ieftin...
in alta ordine de idei nu renunt la ea pentru nimic in lume (poate ptr un 4X4 dar nu e cazul acum
); singura treaba care ma deranjeaza sunt suspensiile foarte rigide care la gropi te arunca in plafon dar in rest... ca si sportivitate/agilitate, mers pe coclauri e cu mult peste alte masini (am si o skoda o2 tdi dar e puturooaasaaa si joasa... singurele avantaje mi se par consumul mic in oras 6.5-7 iar afara daca merg 90-100 3.8-4 -vara-)
din ce am mai discutati cu diveri se pare ca nenorocirea aia de filtru de aer e vreo 350lei...
p.s. te pot suna acum?
in alta ordine de idei nu renunt la ea pentru nimic in lume (poate ptr un 4X4 dar nu e cazul acum

din ce am mai discutati cu diveri se pare ca nenorocirea aia de filtru de aer e vreo 350lei...
Zici tu? ma... eu sincer mi'am luat caruta cat de cat capabila... si spatiu in interior sa'ti bagi familia si vreo 2-3 rude... finul meu are 2m... si a zis ca e singura masina in care s-a urcat in spate si a avut loc sa stea confortabil; in plus am avut un impact la 60km/h pe franare si in afara de o zgaltaiala puternica, bara fata ajunsa peste capota, un far spart nu a avut nimic... nici ea si nici eu... oricum mi se pare o masina foarte bine inchegataPPS Daca tot vroiai Logan, de ce ai luat unul pe care scrie Nissan ?
p.s. te pot suna acum?

-
- veteran
Pai asta inseamna de obicei suspensii mai moi, care se comprima mai mult si, evident, se destind la fel . Asta-i motivul ptr care-i mai capabila pe drumuri proaste !Ionut the carp scrie:singura treaba care ma deranjeaza sunt suspensiile foarte rigide care la gropi te arunca in plafon dar in rest...
Pai eu ce spuneam, Logan !Ionut the carp scrie:si spatiu in interior sa'ti bagi familia si vreo 2-3 rude... finul meu are 2m... si a zis ca e singura masina in care s-a urcat in spate si a avut loc sa stea confortabil; in plus am avut un impact la 60km/h pe franare si in afara de o zgaltaiala puternica, bara fata ajunsa peste capota, un far spart nu a avut nimic
Stai linistit, eu am avut un Logan patru ani si am fost , nu extrem, ci fenomenal de multumit de el. Tiida, logan si Clio(Symbol) impart cam aceeasi platforma de la Renault, Nissan-ul si Dacia facute mai incapatoare, iar Renaultul mai putin incapator, dar mai fasnetz !
Avand in vedere ora, te rog suna-ma maine dimineata ! daca ma scol acuma din pat , trezesc cainii care dorm langa si pana-i potolesc nu ma mai culc o juma de ora si sunt mort de somn ! Si daca se trezeste si nevasta-mea , n-o sa plec prea vesel maine la peste...