REFULARI - sau loc de dat cu capu' [Remake]

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 22 Apr 2011, 16:48

....ie mintea uomului prea mica ca sa stie tot ce sa intampla... :lol: :lol: :lol:

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 22 Apr 2011, 16:56

:lol1: "...o regula pa mitza a lu curcan in gura..."

http://www.youtube.com/watch?v=rANlsNtz ... re=related

altu....

modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 22 Apr 2011, 17:16

Adi G scrie: arhanghelul gabriel a coborat (din ceruri???)
N-am sa intervin decat cu sublinierea faptului ca mai multe nume din Biblie si din relatarile sfinte au terminatia ,, EL " - iar prin traducere inseamna ,, Al lui Dumnezeu " :

- Gabriel ,
- Michael ,
- Israel ,
- Ba chiar si Satanael , etc .

Pentru cei familiarizati cu subiectul , cu teoria cosmogenezei , este limpede acest lucru , si mai ales ce vrea sa insemne .

miyagi
veteran
veteran

Mesaj de miyagi » 23 Apr 2011, 00:45

Frate sunteti de coma. Am fugit de-aici.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 24 Apr 2011, 10:07

Adi G scrie::lol1: "...o regula pa mitza a lu curcan in gura..."

http://www.youtube.com/watch?v=rANlsNtz ... re=related

altu....
vaiii, sufletul meuuuuu :lol: :lol: :lol:

philiphito
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de philiphito » 25 Apr 2011, 08:05

philiphito
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de philiphito » 25 Apr 2011, 08:08

dumi_id
veteran
veteran

Mesaj de dumi_id » 26 Apr 2011, 00:26

Ca tot am vazut pe la aria "ce ne mai cumparam" mulinete stella. Sunt pescar preponderent de crap (65/35) si am investit si eu ceva in scule dar sunt cateva chestii care mi se par chiar aberante, cum este pretul mulinetelor gen stella :) (sau 12000 mgs pt crap, oricum peste 2000 roni la magazin). Nu mulineta (varf de gama) te ajuta sa castigi un peste sau un metru la distanta ci batul.
Ca exemplu am concursul de casting facut intre cativa pescari destul de cunoscuti in lumea "crapista" unde cu o mulineta okuma axeon si un bat hakuyo MTX (ansablu ce valoreaza onorabila suma de ~600ron) s-a facut legea cu peste 160m, dand clasa unor ansambluri de peste 1500-2000ron.
Avand in vedere ca in spinning distantele de pescuit sunt mult mai mici 30-60m nu inteleg de ce se pune amprenta pe aceste "scule" exclusiviste care in afara de 0-uri la factura nu au nimic in plus fata de altele de nivel mediu?

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 26 Apr 2011, 02:24

dumi_id scrie:Ca tot am vazut pe la aria "ce ne mai cumparam" mulinete stella. Sunt pescar preponderent de crap (65/35) si am investit si eu ceva in scule dar sunt cateva chestii care mi se par chiar aberante, cum este pretul mulinetelor gen stella :) (sau 12000 mgs pt crap, oricum peste 2000 roni la magazin). Nu mulineta (varf de gama) te ajuta sa castigi un peste sau un metru la distanta ci batul.
Ca exemplu am concursul de casting facut intre cativa pescari destul de cunoscuti in lumea "crapista" unde cu o mulineta okuma axeon si un bat hakuyo MTX (ansablu ce valoreaza onorabila suma de ~600ron) s-a facut legea cu peste 160m, dand clasa unor ansambluri de peste 1500-2000ron.
Avand in vedere ca in spinning distantele de pescuit sunt mult mai mici 30-60m nu inteleg de ce se pune amprenta pe aceste "scule" exclusiviste care in afara de 0-uri la factura nu au nimic in plus fata de altele de nivel mediu?
pt ca la spin mulinezi in juma de ora cat mulinezi o zi intreaga la crap, iar angrenajele sunt esentiale...

pt ca spre deosebire de multe mulinete de crap(din gama de top) cam toate mulinetele din gama de top sunt facute aprope total din metal...

exceptia cu hakuyo mtx si axeon este doar o exceptie, in nici un caz regula...si eu am vazut acum 16 ani un mos care a scos un crap de dunare de 25 kg cu o lanseta improvizata care nu avea mulineta(avea doar doua cuie batute in parul care ii servea drept lanseta, pe care infasura firul)...din intamplarea asta, ar cam trebui sa trag concluzia ca nu-ti trebuie mulineta sa prinzi crap?

si contra-argumentul meu suprem este varful de gama de spin de la okuma- VSystem(ca tot spuneai de Axeon)...care iti taie firul la galet(are prostul obicei de a intra sub el), are tamburul prea ingust, este prea grea, rontaie si pune firul naspa...

de ce se produc mulinete de spin mai fiabile, mai usoare, care rezista mai mult in timp? raspunsul este simplu pentru ca se poate si piata cere asemenea mulinete...

iar daca e sa faci o analiza a preturilor...bineinteles ca pt un plus de performanta de 5% platesti uneori si dublu...pentru ca unii sunt pur si simplu dispusi sa plateasca enorm de mult pt ceva mai bun...

nu compara mulinetele de crap cu cele de spin...e ca si cum ai compara un hummer cu un ferrari...is animale total diferite, folosite in diferite scopuri...

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 26 Apr 2011, 02:29

sa nu uit...prin balastierele intre vadu rosca si biliesti faci praf cam orice mulineta sub 200 de ron in 10-15 partide de toata ziua(mai ales daca bate un pic vantul) din cauza nisipului...eu am patit-o cu 2 prin 2005-2006....

Scrie răspuns