RCA facut in Bulgaria

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
feugen
veteran
veteran

RCA facut in Bulgaria

Mesaj de feugen » 07 Apr 2012, 09:20

Dupa cum stiti cu totii, strazile din Romania sunt pline de masini inmatriculate in Bulgaria. Daca nu gresesc, astea au RCA incheiat acolo. In situatia ipotetica in care un asemenea autovehicul produce un accident in Romania, cum procedeaa pagubitul?
Cine face constatarea (ma refer la agentul constatator, nu la politie)? Cum imi recuperez daunele?
Bucuresti

crysst
veteran
veteran

Re: RCA facut in Bulgaria

Mesaj de crysst » 07 Apr 2012, 11:48

feugen scrie:Cum imi recuperez daunele?
Greu, daca nu chiar imposibil, firmele de asigurari din bulgaria nu prea despagubesc masinile din romania....cel mai simplu era daca aveai casco...o faceai pe casco iar firma noastra se judeca cu aia bulgareasca.
Prieteniile sunt ca umbra, nu apar decat cand este soare

feugen
veteran
veteran

Mesaj de feugen » 07 Apr 2012, 13:02

Cristi, intrebarea a fost ipotetica. Ieri am trecut pe langa un asemenea eveniment si ma gandeam pe langa ce am trecut.
Bucuresti

kleniacul
veteran
veteran

Mesaj de kleniacul » 07 Apr 2012, 13:19

In Bucuresti constatarea la asemenea evenimente,accidente cu masini din strainatate, se face intr-un singur loc.Exista si o comisie care despagubeste conducatorii auto pagubiti in accidente cu auto fara RCA,probabil tot aici se depun plingeri si in acest caz.

BygDaddy
senior
senior

Mesaj de BygDaddy » 07 Apr 2012, 14:35

feugen din experienta prietenilor mei iti spun ca nici firmele romanesti nu despagubesc.pana nu te duci la ei in birou si faci scandal si dai cu pumnu in masa(tiganie) ei incearca sa iti bage pe gat tot felul de reparatii de luema a 3.teoretic ar trebui sa actioneze ca si cartea verde la fel ca si pt toti proprietarii in EU.iti pot spune cum se desfasoara evenimentul aici in germania.daca ei posesor de RCA RO sunt implicat intr-un accident si pol germana ma considera vinovat,eu trebuie sa merg la o terta persoana,pe care o platesc cu o anumita suma fixa,iar persoana respectiva intermediaza tranzactiile intre firma romanesca si service-ul care efectueaza reparatia masinii avariate.mai este o a doua solutie.faca persoana care intermediaza dar serviceul iti trimite factura acasa si platesti prin virament bancar.si aici nu merge sa te tragi pe *** si sa nu platesti.astia te lasa in pace o perioada dar sunt in stare sa te dea afara din casa sau sa iti confiste masina.
L-ati dat jos pe Ceausescu acu il vreti pe Gigi Becali!!!!

moneytehnik
veteran
veteran

Mesaj de moneytehnik » 27 Apr 2012, 22:17

Din cate stiu, periodic( se pare anual) o firma da asigurari din Romania se ocupa de rezolvarea problemelor survenite in urma accidentelor produse de masini inmatriculate in tari straine.
Eu am trecut prin asa ceva, aveam masina pe BG si in urma unui accident minor, de asigurare s-a ocupat UNITA pe atunci... numai ca asigurarea nu mai era valabila!?!
Nu stiu cum se procedeaza astfel incat sa nu mai chemi politia...
Cred ca un inspector de daune poate da un raspuns edificator dar se pare ca ei nu-s pescari... de rapitori.
O zi în care nu rîzi, e o zi pierduta. (Charlie Chaplin)

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 28 Apr 2012, 06:42

Ptr situatiile in care intr-un accident este vinovat un autovehicul asigurat RCA(carte verde) in strainatate (cu polita valabila), pagubitul trebuie sa se adreseze companiei AVUS INTERNATIONAL

http://www.avus-group.com/index.asp?pg_nr=44996&lang=ro

Dupa ce fac astia constatarea si dau acceptul de plata, poti sa o repari la mine :mrgreen:

Scrie răspuns