populare cu puiet de crap

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
radubos
utilizator nou
utilizator nou

populare cu puiet de crap

Mesaj de radubos » 19 Iul 2006, 16:49

salutare !astazi intru pentru prima data pe acest forum care,pare destul de interesant.si sper sa ca cineva de aici care se pricepe cu adevarat sa-mi dea cite sfaturi utile .am concesionat de curind o balta in suprahata de 1,5 ha.cu o adincime medie de 2.8 , 3 metri.am puiet de crap si caras balta a fost populata prima data acum 4 ani dupa cum am spus eu abia am concesionat-o si nu stiu exact ce peste are in ea si nici nu as da drumul la toata apa sa vad ce este in ea. balta are izvoarele ei proprii si de altfel e minunata dar sa revin la intrebarea mea .cit peste poate suporta o balta de aceasta marime ? eu ma gindeam sa bag circa,60000...70000.pestisori la 30,40 grame bucata aproximativ3 tone puiet.ceea ce inseamna ca in 3 ani de zile hraniti bine conform celor citite de mine ar trebui sa se ajunga la circa 100.tone peste poate trai o asemenea cantitate la aceasta suprafata de apa care cred eu este oxigenata bine deoarece am si calugar .pentru deversare .si daca cineva imi poate da ceva adrese nr.tel .de unde se poate cumpara puiet la un pret rezonabil astept cu interes .ma intereseaza si ceva puiet din clasa sturionilor .multumesc mult!! si sper sa fie de bun augur intrarea pe acest forum .si cu placere voi raspunde la ceea ce stiu .mult noroc la toata lumea !!

bogdank
veteran
veteran

Re: populare cu puiet de crap

Mesaj de bogdank » 19 Iul 2006, 18:32

radubos scrie:mult noroc la toata lumea !!
Asemenea :lol:
Fara furajare, max 3-400 kg/ha. Cu furajare si in conditiile in care oxigenul este suficient, poate sustine si 1,5 tone/ha. Ciprinide (neamuri de-ale crapului). Dar, asta cam suna a "Alo, masina face pic-pic-pic, ce are?" :lol:

radubos
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de radubos » 20 Iul 2006, 20:52

salutare.!cu furajare bineinteles si,furajare destul de buna si suficienta pot spune .amestec faina porumb ,tarite griu,si faina de soia ,+srot de floarea soarelui .1.5 tone te-ai referit la puiet nu ? oxigen pe linga faptul ca apa vine dintr-un izvor de suprafata si se scurge pe la calugar .intentionez sa fac si o oxigenare artificiala gen acvariu daca merge ..de ce am intrebat cit puiet poate duce maxim o suprafata de dimensiunea celei mentionate mai sus ..pentru ca, tin minte cind eram copil treceam pe linga o crescatorie in care pur si simplu gemea de peste pur si simplu il luai cu mina .si ce am mai citit prin unele carti pare pur si simplu neprofitabil sa tii o balta in care pui doar citeva sute de kg peste unde e rentabilitatea atunci ? multumesc mult !! si daca aveti cunostinte temeinice in domeniu respectiv practica astept cu foarte mult interes si respect sfaturile d-voastra ..mult noroc la toata lumea .!!

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 20 Iul 2006, 21:33

:(
...scump doamna,scump!...dincolo era mai ieftin!!! :?

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 21 Iul 2006, 13:36

La 1,5 ha, puiet de 40g care ar ajunge toamna la 600g, pierderi de 10% si o productivitate naturala de 300 kg/ha, norma de populare e de 890 bucati (pt varianta fara furajare).
La o productivitate totala de 1,5 t/ha, aceleasi conditii, norma de populare devine 4500 buc.(varianta cu furajare).
Problema: ce mai ai in balta? Conteaza. De la pesti care concureaza la hrana crapului, boli, daunatori etc. La densitati mari, toate astea conteaza. In plus, adincimea MEDIE de 3 m (care e cea max?) e putin cam mare pentru cresterea crapului in regim semiintensiv. Poti (?) eventual ca peste vara sa un umpli de tot bazinul. Iarna in schimb e bine sa ai peste 2,5 m. In fine, mai iei si tu niste carti de ciprinicultura, ca se gasesc, si mai vezi.

radubos
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de radubos » 24 Iul 2006, 12:13

da...multumesc mult ..am luat o carte dar am gasit in ea numai sfaturi clasice ..balta are incepind de la calugar 4 metri adincime si ajungind in coada la 1 metru .am fost simbata si am facut o baie aproape de calugar ,am incercat sa dau cu picioarele de mil dar nu am reusit si din cauza adincimi dar si din cauza ca apa era destul de rece .poate fi acesta un motiv pentru care nu se dezvolta pestele in ritmul care trebuie ? cum am spus sursa de apa e din izvoarele proprii ..toate bune si sper ca din primavara viitoare sa ma pot apuca serios de treaba .sanatate maxima !!pe curind .

Nick
veteran
veteran

Crescatorie

Mesaj de Nick » 24 Iul 2006, 12:47

Sal.Am vazut ca te apuci de treaba si ai nevoie de sfaturi.La noi in asociatie avem 4 studenti la piscicultura,care te-ar ajuta cu placere.Daca esti interesat noi ne intalnim in fiecare joi de la ora 18 la terasa Rita,in spate.
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!

radubos
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de radubos » 25 Iul 2006, 09:55

salut.cu siguranta as mai afla cite ceva desi,stii cum se spune e diferenta mare de la teorie la practica ..terasa rita e cea din alex.cel bun nu ? de la bulevard .spune-mi un nume ceva te rog ca sa nu trec pe la toate mesele ori citi sinteti de obicei la masa 4..5 ?merci mult !!

bilutza
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de bilutza » 11 Noi 2010, 19:38

salut! As avea si yo o intrebare dak se poate..
Mi-am facut de curand un helesteu de aprox 18mp in spatele gradinii si inca nu am pus apa in el dar am auzit ca se pune inainte de introducerea apei var nestins si furaj nuj de care. :? va rog ajutati-ma si pe mn dak stie cnv:D

Scrie răspuns