Tariceanu a publicat lista cu produsele din cosul minim de consum
Deoarece premierul Calin Popescu Tariceanu nu s-a hotarat la ce suma sa plaseze pragul de saracie, a reintrodus cosul minim de consum ca modalitate de calculare a salariului minim pe enonomie, cos care s-a lasat cu ample dezbateri.
Dupa ce s-a gandit si s-a razgandit, premierul a ajuns la concluzia ca pentru o gospodarie medie, formata din 2 persoane si jumatate, jumatatea putand fi un copil pana in 7 ani, un catel sau un pisoi, este suficienta o suma de 500 Ron ca sa umple cosul.
Lista premierului Tariceanu data spre publicare, care arata ce contine cosul minim pe economie, este urmatoarea:
- o pasta de dinti Cristal;
- un sampon antimatreata de urzica;
- 4 pui (recomandata consumarea cate unui pui in fiecare duminica);
- 50 de paini;
- 20 de kg de cartofi;
- 10 siruri de covrigi;
- 5 kg de ceapa;
- 5 kg de rosii;
- 20 kg de fasole;
- 2 kg branza de vaca;
- 2 perechi de chiloti;
- 2 perechi de sosete;
- 3 sticle de suc Adria;
- 1 sul de hartie igienica.
“Vreau sa va impartasesc ca eu si cu familia mea ne descurcam foarte bine cu acest cos, chiar ne mai strangem si bani pentru vacanta. Sotia mea a venit cu o sugestie pe care o dau tuturor, aceea de a folosi sapun de casa, in felul acesta se vor economisi pe luna mai bine de 10 Ron. De asemenea, recomand cu caldura mersul pe jos, pentru a se economisi si banii de transportâ€
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski