Plecare in Strainatate.

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
edy.tm
veteran
veteran

Plecare in Strainatate.

Mesaj de edy.tm » 18 Aug 2012, 16:53

Salut.
Rog pe cei care stiu sa-mi dea cateva informatii despre cele spune mai jos.

As vrea sa plec anul asta in Spania la frate-miu,matusa-mea si sa stau acolo poate definitiv , asa ca , eu cum pot sa merg dincolo avand 17 ani neimpliniti, luna asta ii implinesc. Pe acte sunt pe maica-mea , dar am crescut la taica-miu, (sunt divortati) pot sa plec cu un major fara sa-mi trebuiasca acte ? n-am pasaport dar pot sa fac.
Oare imi trebuie ceva de la notar ? cum ca-s de acord parintii ? daca e asa, se poate doar de la taica-miu ?
Nu avea cine sa-mi raspunda la intrebari, asa ca am pus aici, poate nu-i cea mai adecvata discutie dar na, asta e.... :(

Mersi baieti.
Ceau.

hunting_fish
veteran
veteran

Re: Plecare in Strainatate.

Mesaj de hunting_fish » 18 Aug 2012, 17:21

Poti pleca doar cu un insotitor major, dar trebuie sa prezinti la granita 2 acte:
1)Procura notariala din partea mamei ca persoana respectiva te insoteste in Spania
2)Cazierul persoane respective.
Si in cazul tau, mai trebuie si o copie legalizata la un notar dupa sentinta judecatoreasca de divort, din care reiese ca esti sub tutela mamei. Ar fi bine si un acord scris al tatalui ca poti pleca in strainatate. Dar asta nu cred ca este neaparat necesara...

Stima!
...... ><(((@> .......

hunting_fish
veteran
veteran

Mesaj de hunting_fish » 18 Aug 2012, 17:23

Daca mergi cu autocar de la o firma de turism, poti sa tratezi cu ei sa te insoteasca in acte un sofer sau ghidul. :wink:
...... ><(((@> .......

edy.tm
veteran
veteran

Mesaj de edy.tm » 18 Aug 2012, 20:52

hunting_xxx scrie:Daca mergi cu autocar de la o firma de turism, poti sa tratezi cu ei sa te insoteasca in acte un sofer sau ghidul. :wink:
Multumesc de informatii , dar si daca merg cu autocarul, tot imi trebuie procura aceea notariala din partea mamei ? Banuiesc ca da, asta cum o rezolv, merg cu maica-mea la notar si se rezolva repede oare ? sau sunt multe drumuri de facut ?
Daca merg cu soferul ca insotitor , mai trebuie cazierul dansului ?
Mersi fain de raspuns Hunting_xxx .
Cand ai timp daca vrei poti sa-mi raspunzi chiar pe MP.
Ms. :D

hunting_fish
veteran
veteran

Mesaj de hunting_fish » 19 Aug 2012, 13:34

Ar fi trebuit sa deschizi acest topic la "Cafenea", nu la "Vanzare-cumparare".
Apropo, cui o sa-ti donezi sculele de pescuit daca emigrezi definitiv ? :roll:
...... ><(((@> .......

edy.tm
veteran
veteran

Mesaj de edy.tm » 19 Aug 2012, 14:29

hunting_xxx scrie:Ar fi trebuit sa deschizi acest topic la "Cafenea", nu la "Vanzare-cumparare".
Apropo, cui o sa-ti donezi sculele de pescuit daca emigrezi definitiv ? :roll:
:roll: Ma crezi ca deabia acum mi-am dat seama ca nu am pus topicul unde trebuie ? Rog un moderator/admin.. sa mute topicul unde-i locul.
Pai alea de fly le tin, si mai am doar de clean la spinn un bat si ceva voblere... astea le tin, alea de pluta le dau la un prieten.
Imi poti raspunde te rog la nelamuririle astea ?
edy.tm scrie:Multumesc de informatii , dar si daca merg cu autocarul, tot imi trebuie procura aceea notariala din partea mamei ? Banuiesc ca da, asta cum o rezolv, merg cu maica-mea la notar si se rezolva repede oare ? sau sunt multe drumuri de facut ?
Daca merg cu soferul ca insotitor , mai trebuie cazierul dansului ?
Mersi fain de raspuns Hunting_xxx .
Cand ai timp daca vrei poti sa-mi rasp
Mersi mult.

fisherman
veteran
veteran

Mesaj de fisherman » 21 Aug 2012, 11:02

cel mai bine este sa te uiti pe site la politia de frontiera. fiica-mea la 15 ani a fost in Spania cu avionul singura, doar cu procura de la noi, si pe post de insotitor pentru verisoara ei care nu avea 14 ani impliniti la momentul calatoriei!
The WORST day fishing is better than the BEST day working!

c.catalin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de c.catalin » 21 Aug 2012, 11:18

cf noului cod al familiei, intrat deja in vigoare, tutela minorului este comuna, deci trebuie acordul notarial al parintelui la care NU este incredintat minorul (adica al tatalui in cazul tau), iar pentru iesit afara dar cu parintii ramasi in tara, cred ca trebuie acordul notarial al ambilor parinti

acordul la notariat se da pe loc, cu o programare telefonica in prealabil la orice birou notarial, nu stiu cat costa ...
intreaba la telefon detalii legate de plecare

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 21 Aug 2012, 15:41

Edy ai MP cu informatiile cerute ! Taxa la notar e in jur de 50 ron ! Daca ai CI tip nou e ok ! Bafta si sa trimiti poze cu somni de pe Ebro :))))))))))))) :headbash:

edy.tm
veteran
veteran

Mesaj de edy.tm » 22 Aug 2012, 16:03

Fisherman- ma voi uita pe site, oricum din cate ati spus, o sa pot sa merg singur, doar cu insotitor si cu act notarial de la ambii parinti, deci e Ok, am crezut ca e ceva mai complicat...
c.catalin- Mersi de informatii, voi merge cu ambii parinti la notar si voi face actul respectiv.
Kzoli- Daca o sa plec (sper) nu o sa merg la distractie/pescuit , eee ca poate o sa mai fentez eu si mai pun si de un pescuit aia e altceva :lol: , ai Mp, si mersi ,
Mersi fain, m-ati lamurit... Inca o data ! :D .
Se poate inchide topicul, si Mersi ca l-ati mutat unde-i locul .
Salut.

PS: scuze pentru intarziere.

Scrie răspuns