Pescuitul in literatura romana

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
dori
senior
senior

Pescuitul in literatura romana

Mesaj de dori » 24 Sep 2010, 12:48

Salut!

M-ar interesa sa stiu cam ce s-a scris in materie de pescuit (nu articole de revista de pescuit) pana in '89 si daca stiti unde pot fi citi online si nu numai.

Spre exemplu Nuvela "Lostrita" de Vasile Voiculescu, care poate fi gasita si online: http://www.poezie.ro/index.php/prose/1783947/index.html .

Spor la treaba si fir intins!
Prin natura omul este posesiv, dar prin incultura ce devine, egoist ?

cristi.v
senior
senior

Mesaj de cristi.v » 24 Sep 2010, 13:43

Vezi Sadoveanu cu "Imparatia Apelor, Tara de dincolo de negura, ..."
Petre Grant "Povesti cu stiuci"
Voiculescu "Pescarul Amin"

Daca mai imi vin in cap, iti mai spun.

dori
senior
senior

Mesaj de dori » 24 Sep 2010, 17:00

Salut!

Merci pentru recomandari, de Sadoveanu am mai citit cateva insa.. nu am putut termina lectura din lipsa de timp. Orice sugestie e bine venita.

Am gasit pe internet ,,pescarul Amin" si pot sa spun ca e super, inca odata MULTUMESC!

http://www.scribd.com/doc/3965858/Voicu ... carul-Amin

Fir intins!

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 24 Sep 2010, 17:44

E foarte saraca literatura romana despre asa ceva.
Daca stii englezeste.... http://www.medlarpress.com/Books.html :lol:

O sa-mi comand saptamana viitoare niste carti de la ei. Daca mai vrea cineva din Bucuresti putem face o comanda mai mare.

dori
senior
senior

Mesaj de dori » 24 Sep 2010, 18:10

burtea scrie:E foarte saraca literatura romana despre asa ceva.
Daca stii englezeste.... http://www.medlarpress.com/Books.html :lol:

O sa-mi comand saptamana viitoare niste carti de la ei. Daca mai vrea cineva din Bucuresti putem face o comanda mai mare.
La citit in engleza ma descurc, as putea spune chiar cursiv. Problema este ca, momentan, strang bani pentru un echipament de clean, unul mai bun decat cel pe care-l am. Ce volume ai citit?

Pe internet ai incercat sa cauti ? Eu mai demult am incercat dar... nu am prea avut rezultate, mi-au lipsit titlurile. Oricum.. de reviste am avut succes, am gasit cateva free, online, atat de stationar cat si spinning.

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 25 Sep 2010, 01:10

Dupa ce m-am uitat de mai multe ori la "A Passion for Angling" , "Caught in Time" si "The Secret Carp" m-am apucat sa-mi comand "How to xxx" de Chris Yates. Am citit-o si o recitesc de peste un an. Am gasit pe net la un moment dat "The Compleat Angler" de Izaak Walton dar nu pot citi comod pe calculator. Abia astept sa-mi comand cartile alea, mai ales ca iarna pentru mine trece foarte incet.

Imi amintesc ceva tare frumos (de Sadoveanu cred) ca am citit cand eram micut. O sa caut sa vad daca imi face aceeasi impresie si la varsta asta.

dori
senior
senior

Mesaj de dori » 25 Sep 2010, 23:02

burtea scrie:Dupa ce m-am uitat de mai multe ori la "A Passion for Angling" , "Caught in Time" si "The Secret Carp" m-am apucat sa-mi comand "How to xxx" de Chris Yates.
Salut!

Am vazut "A passion for Angling", foarte faine episoadele.. daca nu ma insel era vorba si despre o carte in film, din pacate nu imi amintesc ce volum:|.

Din cate am inteles, platesti si transportul.. In biblioteca ce alte volume, in engleza, ai ?

Am vazut pe internet enorm de multe titluri,multe scrise de pescari de renume, imi poti recomanda cateva ?

pensionaru
veteran
veteran

Mesaj de pensionaru » 26 Sep 2010, 07:46

burtea scrie:Dupa ce m-am uitat de mai multe ori la "A Passion for Angling" , "Caught in Time" si "The Secret Carp" m-am apucat sa-mi comand "How to xxx" de Chris Yates. Am citit-o si o recitesc de peste un an. Am gasit pe net la un moment dat "The Compleat Angler" de Izaak Walton dar nu pot citi comod pe calculator. Abia astept sa-mi comand cartile alea, mai ales ca iarna pentru mine trece foarte incet.

Imi amintesc ceva tare frumos (de Sadoveanu cred) ca am citit cand eram micut. O sa caut sa vad daca imi face aceeasi impresie si la varsta asta.
Cred ca e vorba de ''Nada florilor''. Si mie mi-a placut.
"Cand vulturii sunt tacuti,papagalii incep sa trancaneasca"

Scrie răspuns