Pescuit, povesti si Rosia Montana
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Pescuit, povesti si Rosia Montana
Ce faceti diseara, ne vedem la 19:00 in centru capitalei sa imbinam utilul cu placutul?
Adica, manifestam pentru salvarea Rosiei Montane, dar stam si de vorba despre pescuit. Vine etapa de la Manjesti, va spun din experienta mea cum am iesit locul 2 si locul 3 la etapa de acolo in anii ce au trecut?
Stiu ce ziceti: - "ce sa caut acolo, nici nu stiu despre ce este vorba" !
Nici eu! Metale rare, redevente, etc., acuze de mita, nu stiu detalii si nici nu vreau intru in investigatii, dar simplul fapt ca Regele Mihai sustine salvarea zonei este de ajuns pentru mine.
- "Mai bine stau acasa, cu copiii, la o bere!"
Luati si copii,o sa le fie o lectie de viata. Numai ca le aratam ca suntem parte din autoritatea civica si nu permitem ca interesul politicului sa primeze inaintea parerii noastre, si tot este lucru extraordinar. Isi vor aduce aminte cand vor fi mari ca au fost cu parintii (poate morti atunci) la o maniestatie care a avut sucess. Or sa intelega ca a-ti sustine parerea este foarte important in viata.
Si altfel, nu ne pot acuza mai tarziu ca am stat cu maine in san!
Eu ma duc, ma gasiti la Universitate, daca nu suntati-ma pe 0766344404
P.S. invitati toti prietenii vostrii similar ca mine, poate nu vor fi toti prezenti, dar chiar si un procent mic din ei vor genera o crestere exponentiala!
http://www.realitatea.net/ce-spune-casa ... 62813.html
Adica, manifestam pentru salvarea Rosiei Montane, dar stam si de vorba despre pescuit. Vine etapa de la Manjesti, va spun din experienta mea cum am iesit locul 2 si locul 3 la etapa de acolo in anii ce au trecut?
Stiu ce ziceti: - "ce sa caut acolo, nici nu stiu despre ce este vorba" !
Nici eu! Metale rare, redevente, etc., acuze de mita, nu stiu detalii si nici nu vreau intru in investigatii, dar simplul fapt ca Regele Mihai sustine salvarea zonei este de ajuns pentru mine.
- "Mai bine stau acasa, cu copiii, la o bere!"
Luati si copii,o sa le fie o lectie de viata. Numai ca le aratam ca suntem parte din autoritatea civica si nu permitem ca interesul politicului sa primeze inaintea parerii noastre, si tot este lucru extraordinar. Isi vor aduce aminte cand vor fi mari ca au fost cu parintii (poate morti atunci) la o maniestatie care a avut sucess. Or sa intelega ca a-ti sustine parerea este foarte important in viata.
Si altfel, nu ne pot acuza mai tarziu ca am stat cu maine in san!
Eu ma duc, ma gasiti la Universitate, daca nu suntati-ma pe 0766344404
P.S. invitati toti prietenii vostrii similar ca mine, poate nu vor fi toti prezenti, dar chiar si un procent mic din ei vor genera o crestere exponentiala!
http://www.realitatea.net/ce-spune-casa ... 62813.html
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii
Re: Pescuit, povesti si Rosia Montana
...nu am nimic cu Rosia Montana !
...dar mi s-a parut foarte interesanta ideea acestui post
...chiar daca nu avem convingeri personale despre ceea ce se revendica intr-o astfel de manifestare , e bine sa participam ... macar sa fim de partea Regelui.
...efectul de turma chiar functioneaza !
..."eu cu cine votez , nene Iancule ?"
...sunt curios ce fel de impresii ti-ai facut dupa "miting" sau ai fost atent doar la discutiile despre etapa de la Manjesti
...cat despre copii (minori) , mai bine ii lasati acasa ....nu se stie niciodata in ce poate degenera o astfel de manifestatie .
...data viitoare posteaza la "Cafenea" astfel de topicuri.
...dar mi s-a parut foarte interesanta ideea acestui post
...chiar daca nu avem convingeri personale despre ceea ce se revendica intr-o astfel de manifestare , e bine sa participam ... macar sa fim de partea Regelui.
...efectul de turma chiar functioneaza !

...sunt curios ce fel de impresii ti-ai facut dupa "miting" sau ai fost atent doar la discutiile despre etapa de la Manjesti
...cat despre copii (minori) , mai bine ii lasati acasa ....nu se stie niciodata in ce poate degenera o astfel de manifestatie .
...data viitoare posteaza la "Cafenea" astfel de topicuri.
De curiozitate, care este parerea celor din zona respectiva ?
Din alta parte a tarii e usor sa spui NU, ca nu intereseaza pe nimeni daca cei de acolo au ceva bani in buzunar.
Da, oricum, ce le trebuie taranilor de acolo TV LCD, masini bune, drumuri ?
Daca avem noi e deajuns.
Din alta parte a tarii e usor sa spui NU, ca nu intereseaza pe nimeni daca cei de acolo au ceva bani in buzunar.
Da, oricum, ce le trebuie taranilor de acolo TV LCD, masini bune, drumuri ?
Daca avem noi e deajuns.
ideea nu este de a nu exploata aurul, ci folosirea cianurilor in acest proces. probabil nici prin Africa nu se mai folosesc cianurile, dar ne-au gasit pe noi mai...
aia cu regele e tare 

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
mandru proprietar de pisicuta...
Nu suntem singurii care folosesc cianuri, iar separarea mecanica este mult mai costisitoare.boistean scrie:ideea nu este de a nu exploata aurul, ci folosirea cianurilor in acest proces. probabil nici prin Africa nu se mai folosesc cianurile, dar ne-au gasit pe noi mai...
Cat priveste o eventuala deversare a cianurilor, este intradevar periculoasa, dar exista Garda de Mediu si altii, iar sanctiunile sunt enorme.
Asta se rezolva in contractul de concesiune.
tu esti constient de ceea ce scrii?rcorbu scrie: Cat priveste o eventuala deversare a cianurilor, este intradevar periculoasa, dar exista Garda de Mediu si altii, iar sanctiunile sunt enorme.
Asta se rezolva in contractul de concesiune.
odata "scapate" cianurile alea poti sa aplici ce sanctiuni vrei tu si sa contactezi ce garzi de mediu ti se lasa tie pentru ca oricum nu vei rezolva nimic. inainte de discuta anumite chestii e bine totusi sa te informezi de dezastrele care pot fi creeate de cianuri. dar na, asa suntem noi ... trebuie sa avem o opinie despre tot.
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
...nu am nimic cu Rosia Montana !
...traiesc in zona unde exploatarea metalelor neferoase s-a facut din vechi timpuri
...stiu ce inseamna un dezastru ecologic provocat de deversari accidentale a cianurilor si nu cu foarte mult timp in urma s-a intamplat un astfel de accident de notorietate internationala.
...poate garanta cineva ca un astfel de accident nu se va repeta ?
...cu ce ne incanta amenzile aplicate de Garda de Mediu in urma unor astfel de accidente ?
...tehnologie alternativa de extragere a aurului exista , cu nimic mai costisitoare fata de cianurare , dar trebuie si putina deschidere (receptivitate) la asa ceva .
http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actua ... ru+cianura
...traiesc in zona unde exploatarea metalelor neferoase s-a facut din vechi timpuri
...stiu ce inseamna un dezastru ecologic provocat de deversari accidentale a cianurilor si nu cu foarte mult timp in urma s-a intamplat un astfel de accident de notorietate internationala.
...cu ce ne incanta amenzile aplicate de Garda de Mediu in urma unor astfel de accidente ?
...tehnologie alternativa de extragere a aurului exista , cu nimic mai costisitoare fata de cianurare , dar trebuie si putina deschidere (receptivitate) la asa ceva .
Un sofer a omorît un om si a platit familiei raposatului o suma de bani dupa ce a fost gasit vinovat de catre instanta de judecata, un exemplu asemanator la ce ai scris tu mai sus. Parerea mea e ca e egal cu 0 ca exista garda de mediu si altii atat timp cat aerul, apa, solul si fauna o sa aiba de suferit. Nicio amenda nu o sa amelioreze cele intamplate.rcorbu scrie:dar exista Garda de Mediu si altii, iar sanctiunile sunt enorme.
old_radu scrie:...nu am nimic cu Rosia Montana !
Si in ce tari se aplica ?
Peste tot in lume, poate cu cateva exceptii, exploatarea se face cu cianuri.
Da exista pericolul deversarii.
Si oricum numai naivii cred ca acesta este motivul pentru care se intarzie procesul.
Si la pariu ca in cativa ani o sa se dea drumul la exploatare , asa cu cianuri ?
realitatea este una, ce am vrea noi....viseeeeee !