Pescuit la rapitor in Grecia?

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
Avatar utilizator
piticu
veteran
veteran
Mesaje: 606
Membru din: 23 Sep 2004, 12:27
Localitate: Bucuresti
Contact:

Pescuit la rapitor in Grecia?

Mesaj de piticu » 11 Apr 2006, 14:23

daca tot ajung pe-acolo... exista stiuca-n Grecia?
exista rapitori in Marea Egee?
"Prapaaaad! Prapaaaad! 36 de stiuuuuuci!" - Marin Moraru, Operatiunea Monstrul, 1976

Avatar utilizator
Gerula
veteran
veteran
Mesaje: 2282
Membru din: 07 Noi 2005, 19:19
Localitate: Bucuresti

Mesaj de Gerula » 11 Apr 2006, 14:29

Vezi ca e la Berti pe site ceva despre asta.
Cu lacrimi Bastus!

Avatar utilizator
Sorin
Moderator
Moderator
Mesaje: 4694
Membru din: 17 Mai 2004, 10:39
Localitate: Bucuresti

Mesaj de Sorin » 11 Apr 2006, 14:29

nu , da poti sa duci tu vreo 2-3 marle intr-o punga si i-ai aranjat :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Avatar utilizator
piticu
veteran
veteran
Mesaje: 606
Membru din: 23 Sep 2004, 12:27
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesaj de piticu » 11 Apr 2006, 14:57

Gerula scrie:Vezi ca e la Berti pe site ceva despre asta.
multzam, am gasit !
"Prapaaaad! Prapaaaad! 36 de stiuuuuuci!" - Marin Moraru, Operatiunea Monstrul, 1976

SF
veteran
veteran
Mesaje: 3581
Membru din: 31 Mar 2005, 22:54

Re: Pescuit la rapitor in Grecia?

Mesaj de SF » 11 Apr 2006, 15:39

[quote="piticu"]
exista rapitori in Marea Egee?[/quote]

Nu pescuiesc in Egee dar pestii aia de pe site-ul lui Berti ii cunosc , vorba vine , mai ales pe aia cu pata aia albastra pe burta , pentru ca am prins destui . Inafara de zargan , restu is pesti legati de zone cu piatra , pesti teritoriali care ataca orice le cade prin zona ( ala mai mare in stadiul adult trece de 50 kg si deci ...nu mai ataca orice ) . Deci daca vrei sa mergi la sigur , niste bucatele de tabla ieftine si un loc cu stinci pe fund ajung in principiu ca sa prinzi peste .
Ar mai fi , pe linga aia a lui Berti , lavrac , lufar , vreo doua specii de baracuda , vreo doua-trei varietati de palometa ( nu stiu cum ii zice in romana , da daca Tudor ii zice asa ), stavrizi , rechini ( nu am prins ) , pesti din familia tonului , dentex , etc.( nu-i stiu in romaneste ). Ar mai fi si cefalopodele ; sepia , calmaru si caracatita numa ca ii cam gata sezonu . Is rapitori , si deci intra la spin .
Nu te sfatuiesc sa pui minuta pe tot ce scoti din apa , Berti tine acolo foarte lejer un " paianjen de mare " ( poate in romaneste ii zice altcumva), si care ii un peste potential otravitor , mortal in unele situatii , deci ii mai bine sa culegi niste date de la fata locului .
Nu te sfatuiesc deasemenea sa te joci cu fineturi ca s-ar putea sa regreti dupa . In ultima partida m-am dus sa probez X-rap-u de la Rapala . prima baracuda a indoit doua brate ale ancorei catre interior , si a trebuit sa-i tau falca pentru ca s-a cusut pur si simplu , prin simplu fapt ca a strins din falci . Nu avea mai mult de 85-90 cm . Deci daca vrei sa prinzi peste , asa generic spus , atunci 2-3 voblerase si tinichele ajung . Daca vrei ceva mai serios , naluci mari , rabdare si multa rabdare .

Fir Intins!!!

tudor
Moderator
Moderator
Mesaje: 2821
Membru din: 14 Apr 2004, 12:10
Localitate: paris
Contact:

Mesaj de tudor » 11 Apr 2006, 16:00

In Mediterana experientele mele la pescuit sunt destul de modeste. Cind eram tanar ma mai duceam in Corsica dar pe atunci nu prea erau baracude. De atunci s-a incalzit apa si aud de la cunoscuti ca se prind. SF le stie pe astea mult mai bine decat mine.
Nici eu nu stiu cum le spune palometelor pe romaneste, de fapt sunt multi pesti oceanici la care nu le cunosc numele romanesc pe care probabil ca nici nu-l au.
Ce mi-a placut mie au fost lavracii pe care-i vei gasi in locuri stincoase sau nu dar cu mult curent, sau in valuri unde e spuma. Poti utiliza cu incedere naluci de suprafata si vor veni si palomete. Poti utiliza si linguri, si plastice si voblere. Restul pestilor nu prea ii stiu. Vezi articolul cu Delta Ebro aici pe site si vei vedea si ce fata au pestii astia.
Culmea e ca mi-am luat si permis de navigatie pe mare si am dreptul sa utilizez un vapor de maximum 24m lungime dar cu putere nelimitata si eu nu navighez pe mare aproape de loc. :lol:

Ah, nu uita. Mediterana e mai sarata decat marea Neagra. Cind te intorci de la peste spala bine sculele si nalucile cu apa dulce, asta daca tii la ele. Daca nu mai bine le lasi acolo cand pleci ca si asa n-o sa-ti mai foloseasca. :D

sofoneamihai
senior
senior
Mesaje: 325
Membru din: 01 Noi 2005, 15:20

Mesaj de sofoneamihai » 11 Apr 2006, 20:08

Tata am fost cu Berti in Grecia si nu stiu daca am apucat sa mai vizitam ceva ( cu japca ne-au luat fetele 2 zile ca nu ne mai trebuia nimic ) . Noi am dat cu ce aveam la noi , adica in principal linguri mici de pastrav cu care dam pe aici . Am prins practic cu toate dar in special cu nichelate sau bicolore . Ca lansete aveam nuielele de salau 1/8-1/2 . Ca sfat daca te duci ia-ti doua randuri de scule si resp doua categ de naluci mici pt pescuit de pe mal ( sunt super astea de pastrav ) si grele tata daca te duci cu o barca ceva pe langa insule . Nu te baza pe piata locala ca nu prea gasesti mare lucru Yo-Zuri Rapala(mai rar) iar la pret ... uita ! Daca te spurci la stationar am vazut ca ei dau mult la momeala vie ( de ex 3-5 E 10 rame ) . Vezi sa ai mulineta rezistenta la sare ca ti-o termina rapid apa aia !
Ca sfat documeteza-te cat mai bine despre zona unde te duci ca pierzi mult timp acolo cu orientarea si posibilitatile locale ! Fa-ti notite de acasa cat mai in detaliu si nu o sa regreti !

Scrie răspuns