pescar erou !
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- storm fish
- veteran
Din pacte eu am trait-o pe pielea mea cu un jeg de doctor de aici din Sibiu,mare sef de sectie.O chestie banala la vremea respectiva,un rahat de virus mai bine zis,lalait vreun an de zile din cauza individului de mai sus care nu a fost in stare sa-mi prescrie un tratament corect sau sa-mi faca un minim test,o simpla biopsie,obligatorie in orice clinica.Norocul meu,desi cam tarziu,pentru ca intre timp au aparut leziuni premaligne,a fost un doctor din Cluj la care am apelat printr-o cunostinta.Acum plecat din tara,atunci omul a reusit sa ma puna pe picioare.Din pacate, cum am mai zis,guvernantii din tara asta nu au putut sa-l respecte asa cum merita.Acum e departe...Intre timp,nevoit fiind sa fac controale periodice,am avut din nou sansa sa-mi gasesc omul,de data asta o femeie,tot doctor de renume,dar din Tg.Mures.Stiu clar ca e inevitabil ca odata sa ma astepte o operatie mare...asta in cazul in care sper sa am din nou noroc.Bine,daca noroc se poate numi faptul ca o sa ramai fara un organ important.Dar asta-i riscul cel mai mic.Si totul din cauza unui nenorocit care nu si-a facut meseria asa cum trebuie,ancorat bine intr-o pozitie in care nu merita sa se afle.Nu stiu de ce am povestit toate chestiile astea,dar poate ca e bine sa se stie ca avem si lichele dar si doctori adevarati.Pentru astia tot respectul.
am avut de a face in romania cu medicina de familie.e pamant!!! sunt niste afaceristi toti.exista foarte putini medici de familie care stiu ca sa faca.daca ii pui in fata unei urgente nu au nici cea mai mica idee ce sa faca.nu numai asta dar cabinetele nu sunt dotate sa faca fata unei urgente
L-ati dat jos pe Ceausescu acu il vreti pe Gigi Becali!!!!
- cosmin macarie
- utilizator nou
Mult probabil ca subfinatarea si lipsa dotarilor duc la practici imorale in medicina romaneasca la orice nivel, insa din experienta personala pot aprecia ca exista fara doar si poate oameni dedicati, foarte multi tineri dornici sa faca performanta precum si multi medici cu experienta capabili sa treaca peste orgoliile personale si sa impartaseasca din invatamintele lor colegilor tineri care reprezinta viitorul medicinei romanesti, starea de sanatate a romanilor ce vor urma.
Din pacate neajunsurile societatii in care convietuim determina implicit atitudini neortodoxe si amplificarea orgoliilor personale in marea majoritate a spitalelor romanesti precum si exodul medicilor care doresc sa profeseze intr-un sistem mai moral si normofinantat.
Pana la vremuri mai bune- "hoping for the best but expecting the worst!" si fire intinse tuturor, ca sa nu ne indepartam prea mult de tematica site-ului.
Din pacate neajunsurile societatii in care convietuim determina implicit atitudini neortodoxe si amplificarea orgoliilor personale in marea majoritate a spitalelor romanesti precum si exodul medicilor care doresc sa profeseze intr-un sistem mai moral si normofinantat.
Pana la vremuri mai bune- "hoping for the best but expecting the worst!" si fire intinse tuturor, ca sa nu ne indepartam prea mult de tematica site-ului.
De curiozitate am citit cateva din povestile de la "Doctore esti un erou" si pe prima pagina, printre primele 2 relatari sunt doi medici din Targu Mures. Am un motiv intemeiat sa fim mandrii ca suntem mureseni.grecu scrie:Tg-Muresu are cei mai renumiti doctori din tara dintre care majoritatea is pescari
Ce m-a impresionat la povestile citite este faptul ca multi pacienti au spus ca medicii lor nu au luat bani, un lucru destul de rar in zilele noastre.
Tot respectul pentru cei care sunt cu adevarat medici.
- philiphito
- utilizator constant
Acum 3 saptamani am fost la "urgente"--intr-un spital din DIASPORA-o muscatura la un deget!!
am a ajuns la 4 dimineata--m-am inscris la rand--m-a vazut o asistenta filipineza la 5.30--mi-a spus ca trebuie sa astept doctorul pt ca-i destul de grav!!am stat pana la 9 cand m-a vazut un doctor indian care dupa ce m-a consultat a chemat o asistenta tot indianca-sa ma curete si coase!mi-a facut si tetanos...Ma trimis inapoi in sala de asteptare pt ca nu era disponibila asistenta ce face injectii intravenos !am asteptat pana la 11--a venit in sfarsit--neagra complet (din Nigeria)-Mi-a pus perfuzie pt vaccin hepatita c care a curs in mine pana la 11.30!
astazi mi-a venit chitanta de plata---220euro din care 100-taxa urgenta!
noroc ca m-am pansat in familie pt ca ma costa minim 50euro la fiecare vizita!peste 6 luni trebuie sa merg iar!
am a ajuns la 4 dimineata--m-am inscris la rand--m-a vazut o asistenta filipineza la 5.30--mi-a spus ca trebuie sa astept doctorul pt ca-i destul de grav!!am stat pana la 9 cand m-a vazut un doctor indian care dupa ce m-a consultat a chemat o asistenta tot indianca-sa ma curete si coase!mi-a facut si tetanos...Ma trimis inapoi in sala de asteptare pt ca nu era disponibila asistenta ce face injectii intravenos !am asteptat pana la 11--a venit in sfarsit--neagra complet (din Nigeria)-Mi-a pus perfuzie pt vaccin hepatita c care a curs in mine pana la 11.30!
astazi mi-a venit chitanta de plata---220euro din care 100-taxa urgenta!
noroc ca m-am pansat in familie pt ca ma costa minim 50euro la fiecare vizita!peste 6 luni trebuie sa merg iar!
- semlecangheorghe
- veteran
Spitalul Judetean Arad.O femeie de 56de ani,este dusa la spital cu probleme la plamini.Pe sectie nu mai sint locuri astfel ca femeia este internata ,la diabet.Intr-o noapte ,femeia face embolie pulmonara.Adica plaminii incep sa se umple cu lichid.Este chemat medicul de garda.Intreg mecanismul prin care, pacientul aflat in pericol de moarte,i se constata problema ,si apoi este dus acolo unde trebuie,functioneaza extrem de greoi,astfel incit pacienta intra in stop cardio respirator.Timpul scurs de la ivirea problemei si pina cind aceasta ajunge la resuscitare este extrem de mare,peste 15 minute,in conditiile in care,fiecare minut este vital.
Aflata in stop cardio respirator,personalul o considera moarta......
Surpriza,dupa citeva minute femeia incepe din nou sa respire,si inima sa bata din nou,chiar tensiunea ii revine...Din pacate creierul,lipsit minute bune de oxigen,se afla in moarte cerebrala....si asa va ramine...La 56 de ani,o femeie cu probleme nu foarte mari ,ramine pentru un timp indefinit in coma...
Este efectul unui sistem medical grotesc...Unul din...cine stie cite cazuri..
Aflata in stop cardio respirator,personalul o considera moarta......
Surpriza,dupa citeva minute femeia incepe din nou sa respire,si inima sa bata din nou,chiar tensiunea ii revine...Din pacate creierul,lipsit minute bune de oxigen,se afla in moarte cerebrala....si asa va ramine...La 56 de ani,o femeie cu probleme nu foarte mari ,ramine pentru un timp indefinit in coma...
Este efectul unui sistem medical grotesc...Unul din...cine stie cite cazuri..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
Prietene Maka sunt mandru de tine si stiu ca o manifestare de genul asta este rasplata suprema pt un om ca tine. Daca am fi toti romanii macar jumatate din prietenul Cosmin, in ceea ce priveste educatia, bunul simt, seriozitatea, hotararea, profesionalismul si corectitudinea, Germania si Japonia ar parea tari de lumea a trei-a.