Paypal
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
Paypal
Am deschis un cont pe site-ul paypal, pe un card. De la ei am primit un e-mail sa astept 2-3 zile, dupa care o sa primesc un cod, si cu acel cod sa activez contul.
Acum vine intrebarea
Eu inca n-am folosit paypal, pana acum. Acel cod se trimite pe mail, sms, telefon....
Daca a folosit cineva acest mod de plata, rog cateva sfaturi...
Mersi.....
Acum vine intrebarea
Eu inca n-am folosit paypal, pana acum. Acel cod se trimite pe mail, sms, telefon....
Daca a folosit cineva acest mod de plata, rog cateva sfaturi...
Mersi.....
Din cate stiu eu ..sau asa era acum ceva timp codu ala e format din ultimele 4 cifre (sper sa nu gresesc) ale codului unei tranzactii pe care il obtii de pe extrasul de cont.
Sa fiu mai exact. (cel putin cum a fost la mine). Cand am facut contul ei mi-au luat de pe card 1.5 E parca.
Apoi eu m-am dus la banca frumos, am luat extrasul, am intrat pe site la paypal si mi-am activat contul folosind ultimele/primele (nu mai stiu exact) 4 cifre ale codului tranzactiei aleia de 1,5E.
Cam asta e ...
Daca nu te-ai lamurit complet pot sa arunc un ochi sa-mi aduc eminte exact ce si cum.
Sa fiu mai exact. (cel putin cum a fost la mine). Cand am facut contul ei mi-au luat de pe card 1.5 E parca.
Apoi eu m-am dus la banca frumos, am luat extrasul, am intrat pe site la paypal si mi-am activat contul folosind ultimele/primele (nu mai stiu exact) 4 cifre ale codului tranzactiei aleia de 1,5E.
Cam asta e ...
Daca nu te-ai lamurit complet pot sa arunc un ochi sa-mi aduc eminte exact ce si cum.
PayPal doar securizeaza tranzactia cu card prin Internet. In momentul cand faci plata catre un comerciant si acesta are sigla PayPal, la modalitatea de plata alegi plata prin PayPal. Aici te redirectioneaza pe pagina PayPal unde introduci username si Parola alese la inregistrarea ta ca client PayPal, si introduci numarul cardului, data expirarii, numele cum apare pe card, si un cod de securitate: ultimile 3 cifre de pe codul aflat pe partea din spate a cardului. In momentul cand confirmi plata, PayPal iti ia banii de pe card si ii trimite in contul vanzatorului. Tranzactiile sunt sigure, dar totusi nu pastrati sume prea mari pe cardurile cu care faceti plati pe Internet. Eu folosesc PayPal la cumparaturi de pe Ebay, de vre-o doi ani, pe doua carduri, merge foarte elegant si sigur.
Daca am gresit ceva. rog sa fiu corectat.
PS. Inainte de plata va apare si cursul la care se schimba leii de pe card in euro. Comisionul e neglijabil.
Daca am gresit ceva. rog sa fiu corectat.
PS. Inainte de plata va apare si cursul la care se schimba leii de pe card in euro. Comisionul e neglijabil.
Nu sta degeaba, ca degeaba stai!
Pai a explicat bine @Adrian SB ... numai ca NU trebuie sa spui numarul cardului & stuff ... tocmai asta e ideea (sau o fi asta in cazul in care ai 2 carduri ... nush), decat sa iti stii datele de logare pe situl PayPal, asta e tot(username si parola). In momentul ala paypal stie sa-ti ia banii de pe card. Pentru ca obligatoriu cand iti faci un cont la paypal atasezi un card.
Tocmai asta e ideea, ca tu in momentul in care faci plati sa nu fii nevoit sa scrii datele cardului, doar un username si o parola.
Ma rog cei de la PayPal pb ca or sa faca ceva "figuri", mie mi-au cerut tot felul de documente "de verificare" gen scan dupa facturi de p-acasa ... etc. Dar odata ce le dai tot ce cer .. e ok.
Eu folosesc un card de la ING, visa electron pe care .. ca tot romanu circumspect NU tin bani in mod curent. Au bancomatele alea "jmekere", ma duc cand am nevoie, pun cati bani trebuiesc, go home .. fac comanda si gata.
Succes, pt alte intrebari ... mai raspund daca pot fi de ajutor.
Tocmai asta e ideea, ca tu in momentul in care faci plati sa nu fii nevoit sa scrii datele cardului, doar un username si o parola.
Ma rog cei de la PayPal pb ca or sa faca ceva "figuri", mie mi-au cerut tot felul de documente "de verificare" gen scan dupa facturi de p-acasa ... etc. Dar odata ce le dai tot ce cer .. e ok.
Eu folosesc un card de la ING, visa electron pe care .. ca tot romanu circumspect NU tin bani in mod curent. Au bancomatele alea "jmekere", ma duc cand am nevoie, pun cati bani trebuiesc, go home .. fac comanda si gata.
Succes, pt alte intrebari ... mai raspund daca pot fi de ajutor.
hai sa raspund si punctual ca vad ca tu ai pus ceva intrebari clare si io am batut campii:
Q.: cum se face si cum se foloseste??
A.: www.paypal.com
Q.: se incarca cu o anumita suma???
A.: suma trebuie sa o ai pe cardul atasat.
Q.: ce conditii sunt??
A.: Pai conditii nu prea sunt decat ca ... comerciantul trebuie sa accepte plate prin PayPal
Q.: ce comisioane??
A.: NU au nici un comision. Ma rog nu din banii tai din cei ai comerciantului dar e treaba lor nu te intereseaza pe tine. Scrie 10$ .. 10 platesti.
Q.: cum se face si cum se foloseste??
A.: www.paypal.com
Q.: se incarca cu o anumita suma???
A.: suma trebuie sa o ai pe cardul atasat.
Q.: ce conditii sunt??
A.: Pai conditii nu prea sunt decat ca ... comerciantul trebuie sa accepte plate prin PayPal
Q.: ce comisioane??
A.: NU au nici un comision. Ma rog nu din banii tai din cei ai comerciantului dar e treaba lor nu te intereseaza pe tine. Scrie 10$ .. 10 platesti.
- johnnybravo
- Moderator