o mica pastravarie
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
o mica pastravarie
as vrea sa imi fac in curte caci este o tarla ... o mica pastravarie de 5/2m dar sunt bata sa zic asa
apa o am la 5,5m exista pompe cu un anume circuit,etc,etc ce imi trebuiesc multumesc pt sfaturi

Am niste cunoscuti prin Bucovina care au asa ceva.Bazinul 30/8 m cu o mica deviere a paraului ce strabate zona. Apa este permanent curata si oxigenata si evadarea pastravilor este impiedicata de o succesiune de plase de sarma. Nu cunosc alte amanunte (hrana,reproducere) dar cand am fost pe la ei,marea problema era marimea primului leat(ce mai ramasese dupa recoltari succesive) care ajunsese la 50 cm si mancau tot puietul nou introdus. Incerc maine sa dau un tel. si-ti dau detalii ,daca le aflu,pana atunci te invit la un pastrav preparat pe topicul de gastronomie.
-
- veteran
-
- veteran
nici o afacere dar am inteles caci curcubeul este mai fara pretentii ca sa zic asa la mine prob este ca nu am flux de apa ca la o pastravarie de munte ,oare oxigenarea se face daca instalez ceva gen artezianaboistean scrie:daca optezi pt o mica afacere, e una (pastrav curcubeu + granule);
daca vrei pastravi pentru "consum intern", e alta: pastravi indigeni, ritm de crestere mult mai scazut, hrana naturala.

depinde de marimea bazinului, de numarul de pesti si nu in ultimul rand...ce fel de arteziana. daca te gandesti la o stropitoare gen fantana aia pe care o au multi in curte...nu prea vad sanse.mircioneolt scrie:oare oxigenarea se face daca instalez ceva gen arteziana
apa pe care o ai acolo trebuie sa se incadreze in mai multi parametrii, printre care si temperatura.

-
- veteran
-
- veteran