o mica pastravarie

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
mircioneolt
veteran
veteran

o mica pastravarie

Mesaj de mircioneolt » 05 Ian 2012, 17:51

as vrea sa imi fac in curte caci este o tarla ... o mica pastravarie de 5/2m dar sunt bata sa zic asa :lol: apa o am la 5,5m exista pompe cu un anume circuit,etc,etc ce imi trebuiesc multumesc pt sfaturi

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 05 Ian 2012, 21:15

daca optezi pt o mica afacere, e una (pastrav curcubeu + granule);
daca vrei pastravi pentru "consum intern", e alta: pastravi indigeni, ritm de crestere mult mai scazut, hrana naturala.

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 05 Ian 2012, 22:29

Am niste cunoscuti prin Bucovina care au asa ceva.Bazinul 30/8 m cu o mica deviere a paraului ce strabate zona. Apa este permanent curata si oxigenata si evadarea pastravilor este impiedicata de o succesiune de plase de sarma. Nu cunosc alte amanunte (hrana,reproducere) dar cand am fost pe la ei,marea problema era marimea primului leat(ce mai ramasese dupa recoltari succesive) care ajunsese la 50 cm si mancau tot puietul nou introdus. Incerc maine sa dau un tel. si-ti dau detalii ,daca le aflu,pana atunci te invit la un pastrav preparat pe topicul de gastronomie.

mircioneolt
veteran
veteran

Mesaj de mircioneolt » 06 Ian 2012, 08:26

voi mere cu siguranta :D da mai dar ei au marele avantaj ca au raul ca este deviat eu nu am asa ceva vreau sa scot apa cu o pompa sa o recilcul,etc deci total artificial

mircioneolt
veteran
veteran

Mesaj de mircioneolt » 06 Ian 2012, 17:16

boistean scrie:daca optezi pt o mica afacere, e una (pastrav curcubeu + granule);
daca vrei pastravi pentru "consum intern", e alta: pastravi indigeni, ritm de crestere mult mai scazut, hrana naturala.
nici o afacere dar am inteles caci curcubeul este mai fara pretentii ca sa zic asa la mine prob este ca nu am flux de apa ca la o pastravarie de munte ,oare oxigenarea se face daca instalez ceva gen arteziana :roll:

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 06 Ian 2012, 21:30

mircioneolt scrie:oare oxigenarea se face daca instalez ceva gen arteziana :roll:
depinde de marimea bazinului, de numarul de pesti si nu in ultimul rand...ce fel de arteziana. daca te gandesti la o stropitoare gen fantana aia pe care o au multi in curte...nu prea vad sanse.
apa pe care o ai acolo trebuie sa se incadreze in mai multi parametrii, printre care si temperatura. :wink: documenteaza-te zdravan inainte sa investesti bani aiurea.

mircioneolt
veteran
veteran

Mesaj de mircioneolt » 06 Ian 2012, 21:50

nu vreau sa fac o afacere si nici sa investesc ca nebunu temperatura in cazul cu fantana este destul de primitiva,dar in cazul unei pompe cu supra plin atunci treaba ma gandesc ca este ok caci trage periodic apa rece

mircioneolt
veteran
veteran

Mesaj de mircioneolt » 06 Ian 2012, 21:51

nu vreau sa fac o afacere si nici sa investesc ca nebunu temperatura in cazul cu fantana este destul de primitiva,dar in cazul unei pompe cu supra plin atunci treaba ma gandesc ca este ok caci trage periodic apa rece

Scrie răspuns