Modelul Kosovo. Reflectii pescaresti

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Fario_nebunu
veteran
veteran

Modelul Kosovo. Reflectii pescaresti

Mesaj de Fario_nebunu » 18 Feb 2008, 21:18

Fratilor,
Vazand ce agitatie a provocat aparitia micro-statului Kosovo, nerecunoscut nici de Romania, dar acceptat de SUA si cateva zeci de alte state, ma intreb daca nu se va produce asa ceva si la noi dar pe motive pescaresti. Poate ca pescarii dintr-o zona a tarii vor decide ca apele lor le apartin doar lor si nu au ce cauta acolo pescari din alte regiuni ale Romanicai. Ma gandesc de pilda la Ardealul de Nord si la Banat unde localnicii nu se bucura deloc sa intalneasca bucuresteni ori olteni si ii intampina cu traditionalul si ospitalierul "nene, mai bine ramaneai la tine acasa! :lol: ) Ce ar fi ca pescarii clujeni sau oradeni sa se declare "autonomi" si sa se baricadeze la ei?
Sau cum ar fi ca muscarii sa decida cu de la ei putere ca rauri precum Vase, Viseu, Raul Mare, Rebra, Bistra Marului etc nu pot fi decat ale celor care dau cu muste artificiale? Nu ar fi un fel de Kosovo pescaresc? :crazy1:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 18 Feb 2008, 21:24

Kosovo? Parfum...
Au furat modelu de la AJVPS-uri care si-au autoproclamat independenta cu multa vreme inaintea lor. Si in zilele noastre se discuta daca e sau ba reciprocitate la permise. Tot ei au inventat vizele si embargoul, daca nu ma-nsel.
De fapt, daca stau bine sa ma gandesc, cred ca si UE tot dupa modelul AGVPS s-a facut: unitate in diversitate. :lol1:

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 18 Feb 2008, 22:09

hahaha!
Tavi, hai ca ai zis-o! Cred ca daca Jean Monnet si Schumann ar fi cunoscut in anii 45-50 modelul AJVPS de la noi creau o Uniune Europeana nu foarte diferita de ceea ce exista azi! That's sure! Chestia cu reciprocitatea e cea mai agasanta. Te duci si tu pescar sportiv cu permis dintr-un judet si ti se spune la filiala ta ca au reciprocitate cu judetul vecin, insa cand ajungi acolo vine paznicul si mai ca nu te arunca in apa! Paznicul ala e un fel de Milosevici al zonei iar tu, biet pescar minoritar, esti un Ibrahim Rugova (Allah sa il ierte!). Nu poti da cu pumnul direct ca ajungi la zdup, poti insa cere ajutorul politiei (ONU), sau il chemi pe numitul Piedone (rol de NATO) sau iti aduni "baietii" din cartier si creezi un fel de UCK cu care impui respect paznicilor! Cam asta e viata de cartier de pe baltile si raurile patriei!

stelian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de stelian » 19 Feb 2008, 15:06

bla bla bla si tralala
atata "cerneala" a curs pe-aici despre "ajpvs" sau cum ii spuneti voi :)
ce-aveti mai, cu ei? ce va puneti atata atentia si ambitia pentru ceva ce nu exista si nu conteaza?
nu mi-am mai facut permis de imediat dupa revolutie, nu ma intereseaza capusele nesimtite, nu ma intereseaza jigodiile, nu sant tampit sa dau bani degeaba, mai bine ii dau de pomana la o baba in fata la biserica
nu o sa imi fac niciodata permis, sau sa platesc vreo "cotizatie" aiurea ca sa ingras cine stie ce guitatori, cel putin nu in conditiile actuale.
macar, daca, platind cotizatia, primeam vreo insigna sau vreun pix inscriptionat... dar asa?

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 19 Feb 2008, 16:03

nu mi-am mai facut permis de imediat dupa revolutie, nu ma intereseaza capusele nesimtite, nu ma intereseaza jigodiile, nu sant tampit sa dau bani degeaba, mai bine ii dau de pomana la o baba in fata la biserica

Steliane, zi sincer, de pescuit ai pescuit in apele lor chiar daca nu mai ai permis acolo din 1990? Eu am avut in vreo 5 ani din 1990 incoace dar de pescuit am fost macar de 2-3 ori pe an pe apele AGVPS. In tot acest timp am fost prins de 2 pro si amendat odata (alta data am reusit sa ii duc cu vorbe si mici ciubucuri), scule confiscate tot odata, dar era o lanseta ieftina. Deci a meritat sa nu imi fac permis, nu? Dupa cum spui tu, nu i-am imbogatit pe...paraziti. Si da, prefer si eu sa dau babelor la biserica dar sa se roage ptr mine sa prind peste la greu! :cry:

stelian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de stelian » 20 Feb 2008, 14:31

Fario_nebunu scrie:Steliane, zi sincer, de pescuit ai pescuit in apele lor chiar daca nu mai ai permis acolo din 1990?
Re: apele lor

Apele lor or sa fie cand ma-sa si ta-su or sa le lase mostenire, pana atunci, vezi ca apele lor sunt, de fapt, apele noastre!
Imprejurarea ca s-au cocotat pe linie politica, prin spaga, smenuri, susanele, intr-o pozitie dominanta, in varful piramidei de dinozauri, nu inseamna ca pe fondul problemei si in fapt lucrurile stau asa cum le prezinta ei. Ca urmare, putin ma intereseaza ca vine un kkt cu pene la mine sa-mi fluture o legitimatie prin fata nasului, banuti de la mine din munculita mea n-or sa vada ei niciodata. De ce sa-l lasi pe mate-fripte sa-ti ia sculele, ce, tu i-ai luat banii si hainele de pe el? Asta se chiama talharie, si e normal sa te aperi, in legitima aparare, fiind... De ce sa-i dau spaga? Ca sa ce? Ca sa se ingrase si mai rau? Ca sa-l incurajez, pe viitor, sa iasa zilnic la produs, din ce in ce mai agresiv? Dar sa se dunca-n ***** masii nu pot sa-i zic?

shootgun
veteran
veteran

Mesaj de shootgun » 20 Feb 2008, 15:00

stelian scrie: Dar sa se dunca-n ***** masii nu pot sa-i zic?
:lol: :lol: :lol: Poti macar sa incerci...

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 20 Feb 2008, 22:17

"De ce sa-l lasi pe mate-fripte sa-ti ia sculele, ce, tu i-ai luat banii si hainele de pe el? Asta se chiama talharie, si e normal sa te aperi, in legitima aparare, fiind."
Steliane, ma unge pe inima felul cum gandesti tu! Mda, e o idee sa ma arunc pe paznic si sa ii iau haine, pantofi etc , sa il las gol pusca pe malul apei....mi-l si imaginez gol golutz venind la sediul filialei sa se planga sefilor! :lol: Dupa aia impachetez hainele si le las la sediul AJVPS cu o carte postala funny pe care sa scriu ceva nostim cu dedicatie pentru ei!
OK, e bine ce spui cu legitima aparare! Pana acum mai aveam ceva scrupule, acum insa e timpul sa trec la represalii cand mai vin paznici sa ma deranjeze de la pescuit! In apa ii arunc!

Scrie răspuns