Memorialul durerii

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 22 Ian 2011, 14:43

pikeman scrie:by za way sti ca esti clona mea pe saitu lu nea Nicu - LAE :lol:
mwahahahahahahaaaa :twisted:
pikeman scrie:ma, tu ai dat bir cu fujitii demult, nu mai tine tu aci prelegeri , fugar de patrie ce esti :lol:
taci copchile ca stiu io ce zic :lol: asculta! invata! :lol:

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 22 Ian 2011, 14:52

Georgica, erau, nu zic nu, da ce crezi ca ce vezi la tv sunt toate crimele si nenorocirile? Dau si eu 2-3-4 de audienta. Alea sunt 1%. Si situatia pe care o descri cu cartelele a tinut vreo 4 ani. Maica-mea imi zicea ca in 83 o stat prima oara la o coada si se mirau ce-i aia... Acuma iti da gaz si motorina cata vrei, nu mai mori de caldura. Nu-i nicioproblema. Atata ca o exploateaza altii din pamantul nostru si ne cer de 5 ori pretul... Efectele sunt tot alea chiar daca iluzia de libertate exista. Se promoveaza incultura si prostia. Sunt parti bune, nu zic nu, da clasa mijlocie, care trebuie sa conduca prin unitatea si omogenitatea ei nu mai exista. Nu mai exista multe si cel mai grav e ca drepturile si libertatile individuale garantate de noua constitutie exista numai pe hartie. Inainte macar nu era constitutie, erau un fel de "set de reguli" si incepeau cu partidul... aia si aia. Era o prostie nu zic nu si nu regret perioada, dar au trecut 20 de ani... si suntem fix acolo. in timpul asta am ajuns de la 0 datorii externe la datorii de mii de miliarde, si multe tari au, nu zic nu, dar nu s-a facut nimic si nu mai sunt nici aia, nici aia din economia interna s.a.m.d... si vedem juraminte ca nu i-am dat la copil peste bot si musamalizarea lui ritzi si blonda de pe podium numara 160 in loc de 80. Da e posibil chiar asa? Chiar asa? Ca-l alegeau pe tovarasu la congres in unanimitate? Aia e altceva. le era frica, erau indoctrinati, cine stie, da ridicau mana toti frate. Aicia ridica 80 si te face din pix. Dinastea n-am mai vazut.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

stiricaremerita
utilizator nou
utilizator nou

Ati deturnat subiectul, dar nu-i nimic :)

Mesaj de stiricaremerita » 22 Ian 2011, 15:53

Bravo! E usor sa-i dai o noua turnura unei postari interesante dar care ar putea deranja.

Spunea "tristian" ca n-a fost regimul comunist atat de devastator. Ne-au distrus ca natie, ne-au retezat tot ce aveam mai frumos. DAR cine nu vrea sa vada cauzele pentru care astazi traim asa, nu se va putea vindeca!

philiphito
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de philiphito » 22 Ian 2011, 16:32

nu cred ca -s destui de copti aia care cred ca era bine si nu erau crime,,si aveai salar fix si toti traiau ca p--la in iapa!!!vai de capul lui de trai cand stateai ca boul 4 ore la coada sa prinzi punga de tacamuri(ciocuri ,gaturi si ghiare--pt cine nu a prins sau nu stie ce-i aia),,sau stateai cu noaptea-n cap la rand sa prinzi o sticla de sana,,sau cu capacul la butelie in strada ore in sir ,,pe liste facute,,si se termina in 2 din 3 cazuri cu 1-2----x persoane inaintea ta..De Craciun vedeai disperati alergand pe strada dintr-un atelier de reparatii in altul cautand vestita ""lampa"PL500--asta se ardea la toti deodata cand asi permiteau sa surmeneze telivizorul mai mult de 4 ore!!+cazuri particulare cand ati intrau aiurea secu in casa ati intorceau casa pe dos,, ati injurau parintii,,te amenintau,,etc!!toti aia care au uitat toate astea insa vor acu ochelari la 300euro,eu unul cred ca n-au prins acele vremuri sau erau cu mucii la nas si bateau cu lingurita-n geam cand a murit ciubotarul--altfel stiau ca se uitau la o pereche de chinezesti ca vaca la bec asta daca aveau "pile"pe la vreun depozit ceva!!
daca aveai 1.5 litri de ulei in casa puteai fi considerat infractor!!halal timpuri,,halal regrete!!

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 22 Ian 2011, 18:43

multumesc l-am urmarit la tv, dar nu am reusit sa vad tot..
PS e de vina internetul meu pt descarcarea greoaie :wink:

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 22 Ian 2011, 20:34

Nu vroiam s-o intorc sau sa apar vreun comunist, mi-e totuna sincer. E bine de vazut tot, e istoria noastra, trebuie si ascultat si avut rabdare cu toate variantele. Ma rog... Ideea e ca deja a trecut timp. ceausescu nu mai vine, e clar. Nu putem nici sa traim in trecut. Daca faceau 100 de km de autostrada pe an "democratii" acuma aveam 2000. Numa sa fure pot toti. Ce credeti ca revolutia au facut-o revolutionarii? Tot aia au ajuns. Erau bine infipti in structuri si au ramas in picioare. Multi in tineretea lor de securisti au facut poate parte chiar din aparatul ala de opresiune si acuma sunt presedinti. E bine sa privim in urma dar mai mult sa privim inainte. Asta ne ingroapa de vii. Mai bine sa-i duca pe bugetari si pensionari la canal sau la autostrazi sa mai construim ceva... decat sa-si bata joc de viata lor, saracii oameni. Pensia e un drept patrimonial. Odata stabilita ca o meriti, tot de stat nu de pensionari, ca tot legea statului era, e dreptul tau. Nu mai inventezi taxe si reduceri si calcule... Pensiile erau nesimtite dar nu era vina pensionarilor. Nu confundati o lege nesimtita dati de oameni nesimtiti cu moralitatea pensionarilor. Nu sunt pensionari nesimtiti, nu in sensul asta. Aia is oameni care au muncit o viata. Ca dau legile niste idioti... nu e vina lor.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 23 Ian 2011, 12:54

Faptul ca in comunism apele publice aveau inca destul d mult peste nu era chiar starea de normalitate! E drept ca azi e deaztru dar comunismul isi are partea lui maaaare de contributie - a prvertit si mutilat mentalitatile bune din interbelic si a creat in om dep[rinderi rele, de supravietuire prin necinste, greu de starpit! Pana nu vor muri cei viciati nu va fi OK. Daca dupa 1945 venea un regim democratic liberal de tip vestic azi eram cam ca Franta si Belgia. Nu zic ca nu ar fiu fost inegalitati si nedreptati si ca banul nu ar fi separat oamenii. Dar uite ca tot la asta ajungem si acum si mult mai brutal!

Scrie răspuns