Deci:
Scuze tuturor celor care sa-r putea simti jigniti de post-ul respectiv! Nu trebuie sa interpretati tendentios afirmatiile mele, doar ca sa gasiti motiv de scandal. Nu m-am referit, in mod direct, la nimeni cand am spus ca, pe vremuri, imi pierdeam vremea batandu-mi capul cu ce spun unii care nu conteaza deloc pentru mine. Tocmai de aceea am evitat sa folosesc in mod direct un cuvant care, citit in graba, sa supere pe cineva. In tot cazul, nimeni nu cred ca poate sa afirme ca l-am insultat in mod direct. Reactia mea a fost referitorla modul general de gandire, si nu indreptata impotriva cuiva anume. Drept dovada ca, de exemplu, Costica Fishing a intrebat, ulterior post-ului meu, despre ce anume vorbesc la modul concret, fara sa considere ca ar avea vreun motiv de suparare, desi el a fost cel mai activ in topic-ul asta. Regulile pe aici, din cate imi amintesc, sunt ca discutiile se poarta la modul general, la nivelul ideilor, si nu direct la nivelul persoanelor. Cat despre restul, nu ma pot abtine si afirm cu tarie ca imi pastrez neschimbat punctul de vedere, insa exprimat in alta forma, ca sa nu mai supere pe nimeni, chiar daca nejustificat:
1. cine nu se pricepe la ceva nu ar trebui sa incurce pe cei din jur dandu-si cu parerea, pentru ca duce lumea in eroare si face rau
2. urmare logica, cine nu are nimic de spus nu ar trebui sa vorbeasca
3. celui care se va simti jignit de afirmatiile astea n-am sa-i cer scuze, nici acum, nici ulterior. Celor care spun prostii si bat campii nu cred ca o sa am niciodata puterea sa le spun cat de destepti si de frumosi sunt.
4. cine are anumite frustrari referitor la un anumit aspect de pe lumea asta, ar trebui sa se abtina sa si le exprime intr-o forma publica, pentru ca exista posibilitatea sa deranjeze pe cineva, si nu-i corect. Imprejurarea ca un anumit subiect ar avea o experienta nefericita in viata nu trebuie sa conduca, automat la generalizarea reprectivei pareri, mi se pare o logica gresita.
5. nu mi-as permite sa fac asa ceva, dar cred ca, daca m-as apuca sa scriu aiurea pe-aicea ca toti doctorii sunt asa si pe dincolo, ar fi justificat sa ma trezesc si cu o reactie referitor la asta
6. in rest, consider ca ma fac vinovat de faptul ca m-am exprimat prost, intrucat post-ul meu a lasat loc la interpretari care au condus la o situatie neplacuta. Ori, n-are rost sa sar la gatul tau, motivat de faptul ca ai reactionat mult prea violent fara sa ma intrebi la ce ma refer exact, sau ce vreau eu sa spun in mod limpede. Vinovat sunt eu, ca nu m-am exprimat mai limpede, ca sa nu las loc de asa ceva. Exact ce spuneam anterior, ca nu se face, am facut eu - nu m-am gandit suficient de bine sau de mult, inainte sa sriu treburile alea.
7. asa ca, va rog, scuze, si, sa depasim momentul neplacut