Intram in noua era glaciara ???

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
modigliani
veteran
veteran

Intram in noua era glaciara ???

Mesaj de modigliani » 19 Sep 2010, 20:40

Domnilor , din alte discutii de prin alte parti cat si de pe la stiri auzite , vin spre dvs cu o informatie ( pt cei ce nu au auzit deja despre asta ) cat si cu nevoia de a auzi cat mai multe parari . Urmeaza sa traversam cea mai cumplita iarna din ultima mie de ani :

http://www.urbaniulian.ro/2010/09/14/vi ... 00-de-ani/

http://stiri.acasa.ro/social/urmeaza-ce ... 37271.html

http://soringhilea.ro/impact-curentul-g ... atlantica/

Ce parere aveti ? Ce ne ramane de facut ????

jonah
veteran
veteran

Mesaj de jonah » 19 Sep 2010, 20:47

uite un review interesant pe unul din bloguri :

Lygia said

am September 16 2010 @ 10:41 am

Interesant ca eu chiar traiesc in mijlocul Golfstreamului si nu imi pare ca vremea s-a schimbat cu ceva. Mai mult, anul trecut a fost o vara extrem de calda pentru latitudinea asta, anul acesta a fost asa si asa. Iar apa oceanului tot 8C a avut, nu a fost absolut nicio schimbare si, daca ar fi fost sa dispara curentul cum zice tipul acela, vremea ar fi suferit modificari majore.

Nu vad cum o pata de petrol ar putea sa afecteze atat de ireversibil Golfstreamul, mai ales ca petrolul respectiv se aduna la suprafata, iar curentul circula in adancime, (are intre 800 m si 1200 m adancime). Stratul de petrol devarsat in Golful mexic nu a ajuns la asa o adancime si nu ma refer la locul unde s-a produs nenorocirea.

Discutii despre slabirea in intensitate a Golfstreamului sunt de ani de zile, le aud de cel putin 5-6 ani si nu de cand s-a intamplat dezastrul BP-ului. SI mai apoi, chiar nu prea inteleg eu cum ar putea afecta atat de semnificativ clima intregii Europe.

iar de astea sunt destule pe net ! eu zic ca nu e decat o noua momeala pentru fraieri cu mintea odihnita

modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 19 Sep 2010, 20:55

jonah scrie: iar de astea sunt destule pe net ! eu zic ca nu e decat o noua momeala pentru fraieri cu mintea odihnita
Mersi ! Postare diplomata pana la extrem . Demna de sefia de la Bruxelles .

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 19 Sep 2010, 21:03

nu ma pricep la astfel de fenomene, dar mi se pare o tampenie sa afirmi ca o scurgere de petrol, fie ea si foarte semnificativa, poate influenta curentii marini.
adica daca ma raportez la un lac sa zicem si varsam o cantitate mare de petrol in el, curentii de adancime se schimba??
nu cred.
ca vom avea o iarna grea sau foarte grea??? tot ce este posibil, dar asta nu se datoreaza acelor aberatii emise de meteorologii polonezi, mai degraba unui cumul de fenomene care duc toate catre schimbari climatice majore.
da, traim intr-o era cu schimbari majore de clima care sunt din ce in ce mai accentuate, dar pana la a afirma ca ne asteapta cea mai grea iarna din ultimii 1000 ani....................no ofence, dar mi se pare o tampenie.
daca ma gandesc bine, vara asta era prognozata ca cea mai calduroasa din ultimii enspemii de ani cu explozii solare nemaiintalnite si catastrofale pt clima pamatului si locuitorii lui.
si??!!!
vara a trecut, cu cateva zile de canicula si ploi gramada.
exact cum au pronosticat :!: :twisted:

modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 19 Sep 2010, 21:05

Mersi Adi . Frumoasa si eleganta expunere a parerii personale .

T.Adrian
veteran
veteran

Mesaj de T.Adrian » 19 Sep 2010, 21:29

Cat de frig ar fi ne descurcam noi.
Mi-as face mai multe griji legate de faptul ca 13% dintre romani sufera de boli psihice. Tocmai am vazut un reportaj pe TVR.
In ritmul asta, in care depresiile devin parte din cotidian, mi-e teama ca in cativa ani o sa ajungem ca Japonia unde rata sinuciderilor este imensa si nici nu poate fi tinuta sub control.

Si ca sa zic ceva si la subiect, desi nu multi o sa imi impartaseasca opinia, o noua era glaciara e benefica. Mai rade o mare parte din populatia pamantului care si asa e supra-aglomerat. Acum, care cum o avea norocul :!:
Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 19 Sep 2010, 22:09

In urma cu vreo zece ani era la moda stirea cu exploziile solare.Apoi a venit treaba cu incalzirea globala,pigmentata pe ici pe colo cu vesti despre asteroizi periculosi si subtierea stratului de ozon.Acuma ,stratul de ozon nu se mai subtiaza.S-a razgindit brusc.Nimeni nu stie de ce.
Cred ca toate aceste stiri sint "scapate"in presa pentru a induce o stare de panica,tensiune,astfel masele de oameni fiind mai usor de manipulat.Si de a le abate atentia de la potlogariile guvernantilor.Cred ca si stirea cu aceasta iarna se incadreaza in acest tablou."Cea mai friguroasa iarna din ultimii 1000de ani"....dar a monitorizat si inregistrat cineva conditiile meteo de acum 1000 de ani ,pentru a le folosi drept termen de comparatie?? :roll:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

T.Adrian
veteran
veteran

Mesaj de T.Adrian » 19 Sep 2010, 22:25

semlecangheorghe scrie:."Cea mai friguroasa iarna din ultimii 1000de ani"....dar a monitorizat si inregistrat cineva conditiile meteo de acum 1000 de ani ,pentru a le folosi drept termen de comparatie?? :roll:
Sunt aproape sigur ca da :lol:
Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 20 Sep 2010, 06:18

T.Adrian scrie:Cat de frig ar fi ne descurcam noi.
Mi-as face mai multe griji legate de faptul ca 13% dintre romani sufera de boli psihice. Tocmai am vazut un reportaj pe TVR.
In ritmul asta, in care depresiile devin parte din cotidian, mi-e teama ca in cativa ani o sa ajungem ca Japonia unde rata sinuciderilor este imensa si nici nu poate fi tinuta sub control.

Si ca sa zic ceva si la subiect, desi nu multi o sa imi impartaseasca opinia, o noua era glaciara e benefica. Mai rade o mare parte din populatia pamantului care si asa e supra-aglomerat. Acum, care cum o avea norocul :!:
Sa nu-ti fie teama ca ajungem ca Belarus sau Kazakstan :lol:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_co ... icide_rate
Oricum, eu zic sa nu ne facem probleme de procentul ala... Tvr-u dateaza de pe vremea in care sa fii nebun chiar insemna ceva de aia poate s-a autosesizat :lol: . In ziua de azi sunt o gramada de deranjati la cap, nu-i chiar asa mare lucru.
Cand ma gandesc la o iarna grea cel mai mult imi fac probleme de cum o sa se descurce pestii si cati or sa mai ramana pentru numarul tot mai mare de pescari de la anul :D

Am rezerve in a lua de bune informatii culese de la un politician, de pe un site pentru gospodine si de pe blogul unuia care....
"Este ÅŸi coautor al cărÅ£ii ,,Anotimpul OZN-urilorâ€

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 20 Sep 2010, 10:13

semlecangheorghe scrie:Cred ca si stirea cu aceasta iarna se incadreaza in acest tablou."Cea mai friguroasa iarna din ultimii 1000de ani"....dar a monitorizat si inregistrat cineva conditiile meteo de acum 1000 de ani ,pentru a le folosi drept termen de comparatie?? :roll:
nu bre, le-au monitorizat p'alea de acu 84 de ani, dar au zis sa rotunjeasca in sus :lol: :lol: :lol:

Scrie răspuns