inteligenta delfinilor

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns

mariush
senior
senior

Re: inteligenta delfinilor

Mesaj de mariush » 22 Feb 2013, 19:28

e extraordinar ! au fost cazuri in care delfinii i-au salvat pe oameni.
"nevoia este parintele inovatiei" PLATON

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 22 Feb 2013, 20:40

parca vad , maine-poimaine, c-o sa fie pomeniti pe la topicul de gastronomie :twisted: :lol:

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 22 Feb 2013, 21:19

rine scrie:parca vad , maine-poimaine, c-o sa fie pomeniti pe la topicul de gastronomie :twisted: :lol:

Sper sa nu-i vad pe acolo, dar ce mi-a placut a fost ca acel delfin a stiut la cine sa apeleze pt a-l ajuta.
Si sa nu uitam ca tot din cauza oamenilor a ajuns in situatia de a "cere" ajutor

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 23 Feb 2013, 20:47

Nu-mi place deloc situatia delfinilor , in sensu ca-s protejati fata de alte animale din mare , si-s supraevaluati cam in toata lumea , insa nu fac cam nimic , cu exceptia giumbuslucurilor in acvarii , paguba la greu stiu insa sa faca ! Intr-un ecosistem zapacit de om pana peste poate ca Mediterana , cel mai mare rapitor ramas ii delfinu , insa acesta nu are nici un rost in pescuit , nu este consumat si ii si protejat , cand nu-i in pericol , da no , asociatiile ecologiste unde activeaza persoane care in viata reala nu deosebesc speciile , insa aduna fonduri ca sa protejeze tot felu de animale si specii fara nici un interes , pe motivu ca le sant mai simpatice unele decat altele .

In perioada asta stau la mal si ii intalnesc aproape la toate iesirile daca marea nu-i agitata , chiar si la 15 m de mal , is zile cand mi-e frica sa lansez ca de cad pe unu cu naluca ii no-line asigurat :) ! In ziua in care is pe zona pot sa uit de pescuit , toate celelalte specii dispar .

Ii curios cum oamenii tin mai mult la anumita specii , existand o discriminare clara zic io .

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 23 Feb 2013, 21:42

rapitorii isi au rostul lor in orice sistem ecologic, daca merita mai multa protectzie ca alte specii nu stiu... sunt vanatzi si consumatzi in insulele faroe si in japonia, carnea lor fiind adesea declarata carne de balena.
cat despre inteligentza, una din "actritzele" care au jucat rolul Flipper a comis suicid...

Scrie răspuns