Buna tuturor
Am o cunostinta care vrea sa traduca o carte in lb. Romana .
Stie cineva dintre voi cum trebuie procedat ? trebuie traducator autorizat sau poate sa traduca oricine ? Nu chiar cuvant cu cuvant tradus ,sunt multe expresii care traduse cuvant cu cuvant au alt inteles ....
Multumesc
Informatii traducere carti...
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
Re: Informatii traducere carti...
Depinde daca editura ce va publica cartea cere sau nu atestat de traducator. Unele cer altele nu.kzoli scrie:Buna tuturor
Am o cunostinta care vrea sa traduca o carte in lb. Romana .
Stie cineva dintre voi cum trebuie procedat ? trebuie traducator autorizat sau poate sa traduca oricine ? Nu chiar cuvant cu cuvant tradus ,sunt multe expresii care traduse cuvant cu cuvant au alt inteles ....
Multumesc
Re: Informatii traducere carti...
Depinde daca editura ce va publica cartea cere sau nu atestat de traducator. Unele cer altele nu.[/quote]
Deci daca gasesc o editura care sa tipareasca pot sa traduc si Eu ? , Nu este un protocol un standard ceva ?
Deci daca gasesc o editura care sa tipareasca pot sa traduc si Eu ? , Nu este un protocol un standard ceva ?
- andriipopa75
- veteran
Multumesc ptr. informatii .andriipopa75 scrie:poate sa o traduca oricine, ideea e sa te intelegi in primul rand cu autorul si apoi cu editura/tipografia
Am vorbit cu autorul sa mai trimite niste carti ca nu se mai gasesc in maghiara si El m-a intrebat daca ar fi o posibilitate de tradus si in lb. Romana Cartea deja a fost tradusa in Germana si Italiana e in curs de traducere in Rusa si Poloneza . Tipografie am gasit mai multe ,dar fiecare are alt preti si alt nr. minim de tiraj .
Era doar ca o idee si eram curios ,daca cineva dintre userii rapitori.ro a avut de a face cu asa ceva .