Gastronomie si alte dichisuri
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
- johnnybravo
- Moderator
- Mesaje: 2713
- Membru din: 02 Oct 2006, 15:07
- Localitate: Timisoara
- Contact:
Re: Gastronomie si alte dichisuri
>Referitor la durata de tinut la uscat pestii pentru malasolca , prietenii gorgoveni si cei din Sf. Gh . tin stiucile la vant cam 4 zile , majoritatea ajung in congelator pentru consum in lunile ce vor urma . Am mai scris , in congelator , pestele sarat nu devine bocna . Bine invelit isi pastreaza gustul . Pentru afumat este altceva , verifica periodic cat de mult s-au uscat . Daca sunt cu prea multa zeama nu se afuma bine , daca sunt prea uscate pierd savori esentiale ( valabil pentru peste in general).
Re: Gastronomie si alte dichisuri
pâine cu cartofi la cuptor.
- Fişiere ataşate
-
- IMG_20231126_203556_(600_x_600_pixel).jpg (83.67 KiB) Vizualizat de 10231 ori
-
- veteran
- Mesaje: 593
- Membru din: 08 Feb 2008, 18:47
- Localitate: Piatra Neamt,Villafranca di Verona(IT)
- Contact:
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Si pe mine ma intereseaza. Tot secretul la pizza este aluatul si cuptorul cu lemne. Ce se pune pe pizza,fiecare dupa gust sau se poate experimenta.Mie imi place pizza alba adica fara suc de rosii. Daca reusesti sa gasesti o reteta de aluat de pizza problema e rezolvata 80%. Sunt pizzerii in Italia care in afara de clasicile denumiri mai fac si pizza la cererea clientului. O idee de piza care am experimentat ca si ingrediente:mozarella,brie,salame picante. O seara faina!PetroPetro scrie: ↑11 Feb 2022, 16:48Știți vreo rețetă sensibilă de pizza napolitană? Am incercat de multe ori, dar nu arata ca un restaurant.
"Cand vulturii sunt tacuti,papagalii incep sa trancaneasca"
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Arata superb....!
'' pensionaru'' , user-ul meu de suflet ( dupa reteta de peste marinat , cea mai simpla si cea mai eficenta). Pentru blat de pizza folosesc faina 550 (se gaseste mai greu) sau 650 . Sunt in grupul de ''urmaritori'' al lui Genaro Cotaldo si asa fac blatul de pizza . Un lucru este clar , nu sunt un virtuoz..., important este ca se mananca cu placere .
Toamna/iarna asta , am facut o gramada de conserve . Hamsii in ulei , zacusca de peste (foarte buna), stavrid prajit marinat , barbun marinat , gaina si rata de tara marinata .
-
- veteran
- Mesaje: 593
- Membru din: 08 Feb 2008, 18:47
- Localitate: Piatra Neamt,Villafranca di Verona(IT)
- Contact:
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Multumesc din suflet pentru raspuns. Sarbatori cu bine va doresc!
"Cand vulturii sunt tacuti,papagalii incep sa trancaneasca"