orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
eu
- senior

Dar precum scrie si in primul post de pe forum (achizitionarea unui arc compound)
Deocamdata, legea vanatorii din RO nu permite utilizarea arcului la vanatoare.
Parerea mea ... daca vrei o "jucatie" meseriasa in care sa investesti minim 500 lei (fara sageti, tinta, echipament de protectie)... do it
dar doar pentru agrement poti sa incepi cu ceva mai light (eu am ceva varianta de arc de la Decathlon)

Multa lume, putini oameni...
-
MuskMd
- veteran

stiu de legislatie si nu ma intereseaza vanatoarea...

eu tot cam pe acolo ma gandeam ...un arc in plaja lui 500 lei , plus accesorii ....
plus ca daca imi iau eu...tre sa echipez si grupa mica....si acolo se mai duc inca 3-400 lei
studiem piata deocamdata

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
-
Nemernic
- veteran

ce ? nu mai mananca clenii muste ?
Acu' ceva vreme ma batea si pe mine gandul sa-mi comand un compound .....dar legea m-a dat inapoi

Oricum....o sa stau cu ochii pe topicul asta....poate ma faceti sa-nchid ochii in fata legii
p.s.: CRIMINALILOR !!!! Sa va vad cum faceti voi C&R cu arcu'

Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...
-
MuskMd
- veteran

bre vanatoare exclus : e ilegala: detinerea si tirul cu arcul e permis

...s-a modificat legea anul trecut parca......
-
SF
- veteran

Urmaream blogu unuia din Canare , pescar serios , fanatic ,scria bine si poze bune . La un moment dat apare cu o intrare despre tir cu arcu , l-o chemat un vecin si i s-o parut demn de mentionat pe blog cum tragea dupa tinte de mucava prin geografia atlantica . Dupa aia intrarile cu si despre in legatura cu acest sport , tir cu arcu , s-au inmultit treptat , respectivu blog ajungand un fost blog de pescuit , si unde acuma se pot citii ultimele clasamente nationale , dupa ultima etapa de nu stiu unde in ce provincie , unde evident fost nostru pescar participa , undeva penultimu pe tabla , foarte incantat sa traga sageti dupa cocosi artificiali si alte oratanii din lemn sau plastic , strategic plasate printre tufe de urzica .
Altceva nu stiu despre acest tir cu arcu , si chiar daca as stii nu ti-as spune , esti haios si nu vrem sa te pierdem

-
MuskMd
- veteran

multumesc mult

apreciez si nu pot sa spun decat ca nu cred ca imi scoate careva mustele din cap

...nici cu arcul

....
plus ca baietii aia ..or o auzit de mine ori m-o bagat tzeava la spammeri ca nu vor de fel sa imi activeze contul pe forum
cre'ca e o conspiratiune

-
pescardeclean
- utilizator constant

Eu mi-am comandat anul trecut un arc clasic cu 3 sageti si materiale pentru inca 10 (sageti nu arcuri) la care am primit o protectie de antebrat. Am folosit arcul timp de vre-o luna de circa 5 ori, iar de atunci sta pe dulap. Este destul de dificil sa gasesti un loc de antrenament unde sa nu pui in pericol ceva si unde sa iti poti recupera sagetile cu destula usurinta. Daca vrei sa meergi la un poligon, acolo este alta mancare de peste.
-
MuskMd
- veteran

Da ,stiu. Totusi , din fericire, pescuitul m-a plimbat prin tot felul de cotloane si la ora actuala nu duc lipsa de locuri in care sa exersez . Beleaua de timp si spatiu ma obliga totusi sa sar un pic peste etapa aia dragalasa de inceput in care toata lumea recomanda un recurve de pana in 25-30# si sincer ma uit dupa ceva de macar 35-40#.
AStfel dupa ce am citit pana acum suprapus peste profilul si stilul meu de a-mi petrece timpul vs transportul personal sunt obligat sa ocolesc longbow-ul si alte variante traditionale nedemontabile ( desi cand am tras cu longbow mi-a placut grozav) .
in concluzie ma uit dupa un recurve cu drawlenght de pana prin 30-31'' sau un compound de 28'' . Din pacate compound nu am testat inca deci nu stiu daca e intelept s ail iau si sa ma trezesc acasa ca nu imi place. Beleaua mare e ca nu am in zona vreaun arcas ca sa incerc si altceva si ca pe deasupra mai sunt si stangaci ( in tragerea cu arcul si arma

) si tre sa gasesc macar ceva pt ambidextri ....
tu ce arc ai luat ? ai apucat sa faci sagetile ?
-
pescardeclean
- utilizator constant

Am luat un arc de pe sit-ul arcasi.ro (care este in reconstructie de vre-o 2 luni) din fibra de sticla cu o putere de 30 de kg forta la 28 de inch intindere. Este imbracat in piele si are in jur de 600 de grame si o lungime de 1,20 metri fara coarda pusa, deci nu este greu de transportat. Am vrut sa-mi iau unul cu putere mai mica initial, dar dupa ce am tras cu unul de 20kg mi s-a parut cam slabut pentru mine. Poti sa vezi poze cu el
http://s631.photobucket.com/home/pescardeclean/index. Sageti nu mi-am facut inca, dar in momentul in care se taie curcanii am sa recoltez niste pene sa-mi fac si sagetile.
Ps: mare atentie cand tragi cu arcul sa folosesti o protectie de antebrat. Eu m-am lovit cu coarda la o tragere si mi-am facut o vanataie care m-a personalizat timp de vre-o doua saptamani si care nu se poate explica cat a durut.
Nu strica sa folosesti si protectie pentru degete daca esti ai sensibil altfel faci vanatai superficiale in pielea de pe degete.
-
MuskMd
- veteran

stiu stiu

merci. Am mai tras, nu e bai

.
PS fain arcul !