error message: a network cable is unplugged!

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Michael
Moderator
Moderator

error message: a network cable is unplugged!

Mesaj de Michael » 09 Oct 2008, 10:18

am un notebook dell inspiron 1300 pe care-l folosesc mai mereu pe wlan, dar de curand am fost nevoit sa ma conectez prin lan(cablu) si desi system imi spune ca lan is enable and is working properly,primesc mereu acelasi mesaj de eroare in system tray care-mi spune ca cablul nu este conectat.
mentionez ca am ethernet card Broadcom 440x10/100 integrated controller integrat in placa de baza si in Broadcom Control Suite toate testele sunt Pass, chiar si ledurile de la conectorul de retea, care nu-mi mai blinkaie cand conectez reteaua, la teste se aprind si e OK.
in rest->a network cable is unplugged....ma poate ajuta cineva? a patit careva asa ceva?
am tot citit pe forumuri, se pare ca nu sunt singurul, dar inca nu am gasit vreo rezolvare.

tnx.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Bodnar
junior
junior

Sal

Mesaj de Bodnar » 09 Oct 2008, 10:34

Pasi de urmarit.Asigura-te ca ai cablu mufat bine....problema poate fi si de la celalat capat al cablului (modem, switch). Verifica daca toti cei 8 pini din mufa laptopului sunt ok. Daca ai trecut de toate astea mergi in run si da ping la o adresa oarecare si vezi ce raspuns primesti....daca tot ai mesaj de cablu neconectat dezinstaleaza driverul si instaleaza-l din nou(de preferat ultima versiune)...daca nici asa nu merge fa-i un update de BIOS....daca tot nu merge e problema hard pe placa de baza. Daca vrei sa te mai ajut contacteaza-ma pe privat. Spor.
As vrea sa fie o prohibitie la BRACONIERI....sa-nceapa ASTAZI.....si sa tina pana IERI...

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 09 Oct 2008, 10:41

sigur e configurata bine conexiunea pt. reteaua la care vrei sa te conectezi?
eu am patit ceva asemanator la RDS si problema era din echipamentele lor.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 09 Oct 2008, 10:47

la pc-ul lui junior, care e in aceeasi camera functioneaza, amandoi suntem pe acelasi router.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 09 Oct 2008, 10:49

Sau incearca cu alt cablu :roll:
Din ce stiu eu, laptopurile au instalate tot felul de softulete proprii prin care controleaza tot felul de chestii, inclusiv activarea/dezactivarea unor conexiuni, including LAN.
Am vazut un notebook unde in system aparea LAN-ul enabled dar era dezactivat din porcaria aia de softuletz propriu. I-am dat enable si de acolo si a mers.
Daca am vorbit prostii banati-ma si dati-mi sageata. :D
:arrow:

bondan
senior
senior

Mesaj de bondan » 09 Oct 2008, 11:00

Poti incerca urmatoarele chestii:

incercare 1: din cmd, dai un ping pe adresa router-ului. daca merge inseamna ca e doar o eroare de soft, conexiunea e ok.

incercare 2: daca nu merge pingul, verifica si cablul la capatul dinspre router daca e bagat corect. ca sa fii sigur ca nu e de la cablu, incearca si cu cablu de la calcul juniorului. Daca e de la cablu, il schimbi usor, ca sunt cabluri pe toate gardurile. :)

pasul 3: daca astea 2 nu merg si nu gasesti nici o configurare soft care sa-ti blocheze placa de retea (desi daca e din soft nu are trebui sa-ti dea mesajul cable unplugged), tre sa mergi cu laptopul la ceva firma ce poate sa-ti testeze placa de retea. s-ar putea sa fie dusa.

vasivoicu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de vasivoicu » 09 Oct 2008, 11:13

Incerca sa setezi placa de retea la 10 mbps half duplex, daca nici asa nu merge incearca comanda "netsh winsock reset".

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 09 Oct 2008, 11:15

am tot schimbat cabluri care la desktop functioneaza, la network test am link down/failed.
cred ca merge notebook la "doctor". :cry:
tnx.

Scrie răspuns