cumparaturi pe internet

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Adi_
veteran
veteran

cumparaturi pe internet

Mesaj de Adi_ » 01 Iun 2005, 09:38

Vreau sa cumpar un cort din S.U.A. Stie cineva cat mai platesc cand ajunge coletul in tara? In functie de ce se plateste, de valoarea facturii, de greutate, de tipul "marfii"??
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 01 Iun 2005, 09:52

Taxele vamale se platesc in functie de tipul marfii (in cazul tau echipamente de camping. Suna la vama si intreaba cit e taxa vamala). Calculul taxelor este putin mai complicat. Ecuatia ar fi:

taxe = (taxa vamala + comision vamal)*valoarea marfii + TVA*(valoarea marfii + valoarea transportului).

Comisionul vamal este 0,5%, TVA-ul 19%.
You can run, you can hide! But... you'll die tired!

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 01 Iun 2005, 09:59

Chestia e ca am sunat la oficiul postal de unde se ridica coletele internationale. Tanti de acolo zice ca nu stie, ca sa sun la vama. Am sunat si la vama, si "isteatza" aia de acolo habar nu avea. Imi zice sa sunt la oficiul postal... Si uite asa... De la Ana la Caiafa...
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 01 Iun 2005, 10:09

Atunci incearca la un declarant vamal autorizat. Cel mai cunoscut este Romtrans.
You can run, you can hide! But... you'll die tired!

andreiL
junior
junior

Mesaj de andreiL » 20 Iun 2005, 13:35

incearca sa vezi daca situl prezinta incredere,vb cu cineva care a mai cumparat de acolo..etc...tzepe peste tzepe

Scrie răspuns