Cum feresc crapii koi de pisici
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Cum feresc crapii koi de pisici
Am in curte un bazinas (din acela din folie PVC ) de cca 1 m diametru si adancime max. 80 cm. As pune de frumusete 4-6 pui ce crap koi, dar mi-e frica de pisicile din zona. In vara am bagat cativa carasei si de atunci am vazut des pisici la panda pe malul apei. Cineva mi-a zis ca raman fara pesti din prima zi. Carasii stateau ascunsi sub pietre, dar crapii se plimba prin apa. Ma gandesc sa tai o sticla de geam de forma bazinului si sa o scufund 5 cm sub apa. Avand acelasi indice de refractie nu se vede in apa. Aveti ceva sfaturi?
Nu sta degeaba, ca degeaba stai!
pai si apa cum se oxigeneaza? nu ai un furtun macar care sa curga permanent? daca gasesti pe undeva, incearca cu o plasa de monofilament in loc de sticla, o sa le poti da si mancare, se si oxigeneaza, iar din cate stiu sticla filtreaza oarecum razele soarelui de ultravioletele A sau B, nu stiu exact care, iar in timp pestii isi vor pierde culoarea, mai studiaza un pic problema.....
NU POTI ALEGE SA IMBATRANESTI SAU NU;
DAR POTI ALEGE SA EVOLUEZI
DAR POTI ALEGE SA EVOLUEZI
Pune un pitbull langa bazinas... 
Am glumit, sper ca nu te-ai suparat. Cred ca problema o poti rezolva facand o "mantinela" inclinata catre bazin si inalta fata de luciul apei cu vreo 30cm. Daca pisicile vor sa atenteze la pesti atunci fie ca nu vor ajunge la ai, fie vor face baie si... asta nu le place cu siguranta.

Am glumit, sper ca nu te-ai suparat. Cred ca problema o poti rezolva facand o "mantinela" inclinata catre bazin si inalta fata de luciul apei cu vreo 30cm. Daca pisicile vor sa atenteze la pesti atunci fie ca nu vor ajunge la ai, fie vor face baie si... asta nu le place cu siguranta.
-
- veteran
Re: Cum feresc crapii koi de pisici
Adriane, nu ma angajezi pe mine sa stau pandar la bazinul tau? Contra unei sume modice it pazesc pestii de matzele hraparete. Sa ma dotezi doar cu o pusca cu alice de sare si un foisor unde sa stau pitulat!Adrian SB scrie:Am in curte un bazinas (din acela din folie PVC ) de cca 1 m diametru si adancime max. 80 cm. As pune de frumusete 4-6 pui ce crap koi, dar mi-e frica de pisicile din zona. In vara am bagat cativa carasei si de atunci am vazut des pisici la panda pe malul apei. Cineva mi-a zis ca raman fara pesti din prima zi. Carasii stateau ascunsi sub pietre, dar crapii se plimba prin apa. Ma gandesc sa tai o sticla de geam de forma bazinului si sa o scufund 5 cm sub apa. Avand acelasi indice de refractie nu se vede in apa. Aveti ceva sfaturi?

plasa pentru garduri este o solutie,chiar daca stirbeste frumusetea bazinului iti pastreaza pestii in siguranta.mare atentie si la broaste.chiar daca pare hilar un prieten de-al meu care are zeci de bazine cu crapi si carasi a avut mari probleme cu ele(broastele).un peste de exceptie a ramas fara un ochi din cauza lor.ca sa nu mai zic de puiet care sfarsea inghitit 

Multumesc de sfaturi. Si de cele mai sugubete
Nu am probleme nici cu broastele nici cu cainii. Dar... pisicile sar peste gard. Mantinela nu e o solutie ca nu ar fi estetica, bazinul e ingropat cu apa la nivelul gazonului. Plasa poate fi o solutie dar poate galvanizata sau ceva mai fin din plastic. Oxigenarea se face printr-o pompa de recilculare care urca apa pe niste pietre. Carasii ar fi avut loc dar nu ma pot bucura privindu-i ca stau tot pe sub pietre. Cativa koi mici de 10-15 cm ar avea loc 2-3 ani, si cand cresc prea mari (daca scapa de matze) ii eliberez in vreun baraj pe Olt. Sigur, ma gandesc serios si sa-l angajez pe Fario, ca are un pavilion la 3 m, dar mi-e frica ca trebuie sa si triplez cota de bere la vara.

Nu am probleme nici cu broastele nici cu cainii. Dar... pisicile sar peste gard. Mantinela nu e o solutie ca nu ar fi estetica, bazinul e ingropat cu apa la nivelul gazonului. Plasa poate fi o solutie dar poate galvanizata sau ceva mai fin din plastic. Oxigenarea se face printr-o pompa de recilculare care urca apa pe niste pietre. Carasii ar fi avut loc dar nu ma pot bucura privindu-i ca stau tot pe sub pietre. Cativa koi mici de 10-15 cm ar avea loc 2-3 ani, si cand cresc prea mari (daca scapa de matze) ii eliberez in vreun baraj pe Olt. Sigur, ma gandesc serios si sa-l angajez pe Fario, ca are un pavilion la 3 m, dar mi-e frica ca trebuie sa si triplez cota de bere la vara.

Nu sta degeaba, ca degeaba stai!
Adi, de ce nu incerci cu un acvariu de format mai mare? poti sa-l amplasezi si in afara, sa fie natura la ea acasa...plus ca acolo il poti acoperi si mitele nu te vor deranja...si acum serios vorbesc! In plus ai avantajul ca daca se ascund pe sub pietre..tot ii vezi; eu am asa ceva acasa, are vreo 300l si am 3 carasi aurii enormi si se simt foarte bine; iar crapustenii astia ar incapea pina la maturitate intr-un asemenea acvariu, numai sa fie maxim vreo 4.
Daca e-e;daca nu e-nu e!!! Asta e!!!
Mai bine mor in picioare decat sa traiesc in genunchi!
Mai bine mor in picioare decat sa traiesc in genunchi!
Sebi fara suparare dar la maturitate un crap koi ajunge la cateva zeci de kg.teoretic poate ajunge la maturitate si intr-un bazin de sticla,dar nu va ajunge la o greutate prea mare.ca un sfat:crapii si carasii cresc cel mai bine in aer liber in bazine construite cu folie speciala sau in bazine din pamant.