cotete

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 02 Mar 2011, 17:06

SzylaRd scrie:De oameni din stia sa nu ai mila... Pacat de pestele ala... :(

De acord cu tine , insa care-i diferenta intre "cotete" si plase mono ?
Nu zic de curent , carbid sau substante nocive ....doar de plase.

Cum zice si Filica , e vorba de traditii . Pescuitul(de cate feluri este) se practica de mii de ani . Daca noi am ajuns la un anumit grad de evolutie si vedem lucrurile altfel , asta nu inseamna ca e strict corect cum gandim acum . De acord?
Oamenii mancau peste inainte sa se inventeze carligul si mono. :wink:

Mie mi-a placut filmuletul , sincer . Uita-te in jur , unde marile sunt secate zilnic de peste . :idea: Ba chiar mai mult , sunt zone unde pescuitul este interzis cu desavarsire dar pescadoarele sunt prezente 24/24 .
Si noua ni se umfla vena la gat de la niste "cotete"....

philiphito
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de philiphito » 02 Mar 2011, 20:07

Daca vedeam niste coclenderi tineri eram contra din start!!insa mosu-i pe duca,iazul din cate-am inteles este al unui fost c.a.p!!Mosul asa traieste si asa a trait--acolo-i viata lui---cand nu se va mai putea duce pe balta ,sau sa-si plimbe nepotelul pe aratutra ,a fi gata!!eu nici acum nu cred ca lipovenii din delta si-au distrus sistemul singuri prin pescuit excesiv--cred c-au fost ajutati tare cu tehnica si logistica de "binevoitori"!!ei ramanand tot saraci !!
al iubesc si pe mosul cu trompeta al lui Dinescu in egala masura--sunt oameni care duc obiceiuri mai departe--ca ne plac sau nu!!
http://www.youtube.com/watch?v=R2icssKE ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=yuLWr0C1 ... re=related

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 02 Mar 2011, 20:28

nu pescuitul cu metode (unelte) traditionale a distrus pestii ci pescuitul cu unelte moderne (curent electric, plase de sute de metri, dinamita, carbid,etc)
Am pescuit, in copilarie, cu oameni in varsta, cu unelte "traditionale", dar ei nu au retinot tot ce s-a prins si cel mai important, cand au considerat ca e destul peste pescuitul s-a incheiat. Ceea ce nu pot sa spun despre unii de varsta mea pe care i-am vazut la pescuit...
Cat despre filme, is faine si prezinta un crampei din viata acelui om in varsta, care stie mai mult decat poate arata cineva pe pelicula

modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 02 Mar 2011, 21:06

luci_t scrie:nu pescuitul cu metode (unelte) traditionale a distrus pestii ci pescuitul cu unelte moderne
Luci , hai sa fim transanti si transparenti ! Pescuitul in Romania este in primul rand distrus de mentalitate . Nu conteaza cu ce metoda decimam pestele . Important este ca-l decimam ! Fiecare in felul lui . Nu conteaza metoda , ca-i de origine ruseasca , frantuzeasca , ..... australiana .
Ca sa extrapolam putin , distrugem cu inconstienta tot ce ne inconjoara . Tine de mentalitate si de educatie .
Aruncam pachete goale de tigari pe jos cu dezinvoltura , poluam orice si oricum , decimam vanatul si pestele , etc .

Daca ar fi doar amaratul ala de mos care sa dea la cotetze n-ar fi o problema . De ex : ( fi atent ! )

Am fost in Delta . Aia decimau cu buna stiinta pestele . Intr-o seara , chiar inghitindu-ne sudalmele , la un sprit ( de complezenta ) i-am intrebat :

- Mai nea Iura , voi realizati ca-n ritmul asta ramaneti fara ,, paine " ?
- Eeeee , .... lasa , .... Dumnezeu e sus . Are El grija de noi . Nu murim noi de foame . "

In sinea mea :

,,- ****-va-n gat de handicapati , vine Dumnezeu si va face ostropel ???

N-ai nene ce sa le faci . Asta-i Romanul . Absurd de tampit , si tampit pana la absurd ( please , no ofence . Nu vorbesc aici despre forumisti ).

Problema e ca nici vazand cu ochii cum li se **** ,, painea cea de toate zilele " nu le da Dumnezeu mintea de pe urma ! \\.........................

revin : ametitul ala de mos ( fie vorba-ntre noi , expus de catre film in sine , intr-o lumina fantastica ) .... nu distruge pescuitul din Romania . Nu el , sau nu el in mod special ! Ce face el acolo este un modus vivendi . ,, 5 kile de caras la un cotet " . Aia--i beleaua ???

Nu nene ! Va spun eu ! Belea este cand intr-o dimineata pe Dunare te duci sa-ti dai cu apa pe fata . Bagi mainile caus in apa si ..... ramai acolo tremurand si fara putere sa strigi dupa ajutor ! Renelu'-i la .... serviciu !

Suni la politie sa faci scandal ...... si dupa doua ore ( !!! ) cand vin aia ..... te trezesti ca ..... TE INTREABA PE TINE DE PERMIS !!!!!

Tara P.M...ele !

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 02 Mar 2011, 21:20

philiphito scrie:Daca vedeam niste coclenderi tineri eram contra din start!!insa mosu-i pe duca,iazul din cate-am inteles este al unui fost c.a.p!!Mosul asa traieste si asa a trait--acolo-i viata lui---cand nu se va mai putea duce pe balta ,sau sa-si plimbe nepotelul pe aratutra ,a fi gata!!eu nici acum nu cred ca lipovenii din delta si-au distrus sistemul singuri prin pescuit excesiv--cred c-au fost ajutati tare cu tehnica si logistica de "binevoitori"!!ei ramanand tot saraci !!
al iubesc si pe mosul cu trompeta al lui Dinescu in egala masura--sunt oameni care duc obiceiuri mai departe--ca ne plac sau nu!!
http://www.youtube.com/watch?v=R2icssKE ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=yuLWr0C1 ... re=related
Filica , jos palaria ! :bere:

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 02 Mar 2011, 21:33

nu pot decat sa-ti dau dreptate. Sunt multe chestii care ne distrug... si ni le-am facut cu mana noastra
Exemplu off:
In satu meu nu se fura. Era ceva deosebit sa dispara cate ceva de prin curti
Da o aparut de nu stiu unde o familie de tigani (+10 buc) si o inceput sa dispara una alta. Is vre-o patru militieni/politisti pe comuna. Vorbesc de sarbatori cu unu din ei:
-Ma da cu gasca aia de tigani ce faceti? Ca am auzit ca i-o prins cutare la furat...
-Io am vrut sa le fac dosar, da o zis sefu(de post) sa-i las in pace ca se ocupa el de ei. Si nu le-o mai facut nimic ***** *** de dobitoc ce ii. Si stii ca X i-o dat 10mil lu unu dintre ei dupa ce l-o batut, ca sa nu-l infunde:?:

Si sa nu ma dau cu capu de pereti ca nu l-am aruncat de pe pod in apa (vre-o4-5m) cand o aparut ca politist in zona? Ca am avut si ocazia si motivu??

ticairlandezu
veteran
veteran

Mesaj de ticairlandezu » 03 Mar 2011, 01:14

Daca exista o demonstratie,mai mare.... de "bun simt" ...aceasta este...Philica,Indiene....imi plec capul..Tica ,Pictore...'fault"...Ciocarlia... era pe vo...i si voi nimic :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=yaukr0KK ... re=related

storm fish
veteran
veteran

Mesaj de storm fish » 03 Mar 2011, 21:29

http://www.peteava.ro/id-498018-satoyam ... e-japoniei
La unii se poate pescui si in prohibitie...tre sa existe insa un echilibru'.
Vizionare placuta.
la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....

kleniacul
veteran
veteran

Mesaj de kleniacul » 03 Mar 2011, 22:50

storm xxx scrie:http://www.peteava.ro/id-498018-satoyam ... e-japoniei
La unii se poate pescui si in prohibitie...tre sa existe insa un echilibru'.
Vizionare placuta.
Armonie absoluta,superb.Delta noastra ar putea fi mai frumoasa,dar e locuita ,din pacate nu de japonezi

philiphito
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de philiphito » 04 Mar 2011, 06:35

Scrie răspuns