luci_t scrie:nu pescuitul cu metode (unelte) traditionale a distrus pestii ci pescuitul cu unelte moderne
Luci , hai sa fim transanti si transparenti ! Pescuitul in Romania este in primul rand distrus de mentalitate . Nu conteaza cu ce metoda decimam pestele . Important este ca-l decimam ! Fiecare in felul lui . Nu conteaza metoda , ca-i de origine ruseasca , frantuzeasca , ..... australiana .
Ca sa extrapolam putin , distrugem cu inconstienta tot ce ne inconjoara . Tine de mentalitate si de educatie .
Aruncam pachete goale de tigari pe jos cu dezinvoltura , poluam orice si oricum , decimam vanatul si pestele , etc .
Daca ar fi doar amaratul ala de mos care sa dea la cotetze n-ar fi o problema . De ex : ( fi atent ! )
Am fost in Delta . Aia decimau cu buna stiinta pestele . Intr-o seara , chiar inghitindu-ne sudalmele , la un sprit ( de complezenta ) i-am intrebat :
- Mai nea Iura , voi realizati ca-n ritmul asta ramaneti fara ,, paine " ?
- Eeeee , .... lasa , .... Dumnezeu e sus . Are El grija de noi . Nu murim noi de foame . "
In sinea mea :
,,- ****-va-n gat de handicapati , vine Dumnezeu si va face ostropel ???
N-ai nene ce sa le faci . Asta-i Romanul . Absurd de tampit , si tampit pana la absurd ( please , no ofence . Nu vorbesc aici despre forumisti ).
Problema e ca nici vazand cu ochii cum li se **** ,, painea cea de toate zilele " nu le da Dumnezeu mintea de pe urma ! \\.........................
revin : ametitul ala de mos ( fie vorba-ntre noi , expus de catre film in sine , intr-o lumina fantastica ) .... nu distruge pescuitul din Romania . Nu el , sau nu el in mod special ! Ce face el acolo este un modus vivendi . ,, 5 kile de caras la un cotet " . Aia--i beleaua ???
Nu nene ! Va spun eu ! Belea este cand intr-o dimineata pe Dunare te duci sa-ti dai cu apa pe fata . Bagi mainile caus in apa si ..... ramai acolo tremurand si fara putere sa strigi dupa ajutor ! Renelu'-i la .... serviciu !
Suni la politie sa faci scandal ...... si dupa doua ore ( !!! ) cand vin aia ..... te trezesti ca ..... TE INTREABA PE TINE DE PERMIS !!!!!
Tara P.M...ele !