Ma chinuiesc de vreo 2 zile sa dau de cap unei traduceri a unei procuri (Special power of attourney) si e o portiune unde nu reusesc sa redau o traducere exacta. Daca exista amatori e vorba si de un PREMIU( o iesire cu barca pe dunare la pescuit rapitor -salau si avat- in zona Portile de Fier 2 sau eventual cateva naluci). Cea mai inspirata traducere precum si numele castigatorului fi facute publice la sfarsitul zilei de maine. Multumesc anticipat eventualilor amatori si redau textul:
" Prin prezenta imputernicesc pe mama mea.....domiciliata in Bucuresti.......ca in numele meu si pentru mine sa INSTRAINEZE cui va crede de cuviinta si in conditiile ce le va stabili la libera apreciere (fara a-mi rezerva nici un drept) apartamentul nr....
Pentru aducerea la indeplinire a prezentului mandat, mandatara mea va indeplini orice formalitati vor fi necesare, ma va reprezenta cu depline puteri in fata tuturor organelor competente in vederea obtinerii actelor necesare instrainarii, la ANCPI-OCPI Bucuresti pentru intocmirea schitei cadastrale, intabularea dreptului de proprietate si eliberarea extrasului de carte funciara, la Directia Generala de Impozite si Taxe Locale Sector 4 Bucuresti pentru obtinerea certificatului de atestare fiscala, va semna in fata notarului public contractul de instrainare ale carui clauze le va stabili la libera apreciere, va primi pretul de vanzare in cazul vanzarii si pe care mi-l va remite, semnand in numele meu si pentru mine oriunde nevoia va cere, semnatura sa fiindu-mi opozabila, achitand si impozitul pe tranzactii imobiliare prevazut de Codul Fiscal.
Declar totodata ca nu am instrainat apartamentul de mai sus altor persoane, nu este scos din circuitul civil, nu este ipotecat, nu ma aflu in litigiu cu alte persoane pentru acest apartament si consimt la intabularea dreptului de proprietate pe numele cumparatorului.
Redactata de notar si editata in....exemplare la sediul....din care...exemplare s-au eliberat partii, azi data autentificarii.
concurs traducere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori