Cesterea obletilor Alburnus alburnus
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- ovi_vl
- utilizator constant
Cesterea obletilor Alburnus alburnus
Credeti ca este posibila cresterea obletilor momeala intr un sistem recirculant , undeva intr un beci a.i temperatura sa nu depaseasca 20 C , cu ajutorul unui filtru home made sau extern gen filtrele de acvaristica? Si mai mult , oare ar fi posibila si inmultirea lor?
-
- veteran
Re: Cesterea obletilor Alburnus alburnus
de cate ori am incercat proiectul a esuat... am impresia ca-s foarte sensibili la stres

- ovi_vl
- utilizator constant
poti sa mi spui exact in ce conditii ati incercat si ce echipamente ati folosit?
de inmultit nu cred ca o sa reusesti,dar de crescut cu mancare de pesti de acvariu(pureci uscati si granule) o sa reusesti,atentie la cat de multi sunt in acvariu si ai grija sa le bagi in apa albastru de metil,sare si bicarbonat de sodiu in functie de volumul de apa si sa o schimbi la max 3 sapt
nu trebuie nimic sofisticat, acvariu 50l, pompa cu burete si incalzitor pe care il setezi in functie de temp de afara in momentul in care au fost luati din mediul lor,pe urma dupa ce se acomodeaza o mai cresti ca sa se hraneasca mai bine,cand i-am luat din rau la sfarsitul lui noiembrie aveau niste puncte pe ei din cauza ca stateau mai mult in mal, erau amestecati cu puiet de boarta,clean,tiganus si regina balti,acum is asa de dolofani si curati.....deci se poate....
nu trebuie nimic sofisticat, acvariu 50l, pompa cu burete si incalzitor pe care il setezi in functie de temp de afara in momentul in care au fost luati din mediul lor,pe urma dupa ce se acomodeaza o mai cresti ca sa se hraneasca mai bine,cand i-am luat din rau la sfarsitul lui noiembrie aveau niste puncte pe ei din cauza ca stateau mai mult in mal, erau amestecati cu puiet de boarta,clean,tiganus si regina balti,acum is asa de dolofani si curati.....deci se poate....
- ovi_vl
- utilizator constant
acvariu este ocupat deja cu 1 pereche de kribensis,ma gandeam mai degraba la un butoi de 200l , pus pe orizontala si decupat , cu un filtru cu pompa si tinut undeva la umbra,de preferat la subsol,pt ca temperatura sa nu depasseasxa 20 de grade...sunt sensibili la temperatura...si daca vad ceva femele cu icre , mai apoi sa le mut intr un acvariu de depus (am ceva experienta cu pesti de acvariu care depun icre). Daca sistemul va da rezultate , urmand sa l extind. Ce parere aveti?
-
- veteran
Acvarii intre 50 si 100L, temperatura maxim 22grade, plante si alte ierburi acvatice la fel cu cele gasite in garla (plantele le-am avut cca 2 ani cand am renuntat definitiv si la acvarii - aveam in jur de 10 acvarii de la 10 la 150litri). Flitru cu carbune activ (filtreaza mult mai bine apa decat un burete simplu cu pompa), albastru de metil, aclimatizare etc... In cel mai rau caz pestisorii au capitulat dupa 1-2 zile, o singura data au supravietuit cam 2 saptamani. Poate sursele mele de obleti nu erau buneovi_vl scrie:poti sa mi spui exact in ce conditii ati incercat si ce echipamente ati folosit?

- ovi_vl
- utilizator constant
Ciudat totusi ca au murit asa subit...tind sa cred ca temperatura e de vina,sau poate caracteristicile apei,cel mai safe e sa folosesc chiar apa de olt si cu ceva dezinfectant...chiar sunt curios,astept sa dea caldura sa prind ceva obleti. Am mai tinut o iarna carasi care s au adaptat foarte bine...au stat toata iarna la mine la ingrasat si primavara au fost eliberati.
-
- veteran
carasi am avut si eu vreo 2-3 ani 

- ovi_vl
- utilizator constant
pun ceva date despre ei http://fishbase.sinica.edu.tw/summary/s ... hp?id=4730 ... daca este cineva cu mai multe cunostinte despre cresterea lor , este rugat sa impartaseasca