Jedi scrie:Sint rase reticente fata de apa .....
Nu exista o regula in sensul asta la boxeri . Cresc boxeri de cand ma stiu si se comporta absolut diferit ( fara vreo cauza anume ) fata de apa .
Basty - boxerul care mi-a vegheat copilul , bebelus fiind , noapte de noapte pana la 2 - 3 ani ai acestuia - efectiv se SCUFUNDA dupa mine in apa . Cu totul ! Nu odata am iesit cu el pe umeri , plin de zgarieturi , de la ghearele ce incercau sa se agate de mine . Era de un devotament de-a dreptul "suicidal" . Dispaream in apa , .... o lua ca pe un pericol pentru mine si se scufunda sa ma caute .
Nu sustin aici ca era un "diver" . Ci ca i se rupea lui ca inghite apa si pe nas si pe gura . Ajunsesem sa evit sa-l las liber cand inotam si ma scufundam . Dar asta ducea aproape la autostrangularea lui in zgarda privindu-ma.
Asta avea un defect . .... Era un caine cu un comportament "asasin" , imprevizibil . Daca nu eram permanent cu ochii pe el era in stare sa sfasie mana celui ce se indrepta spre mine sa dam noroc .
Zair , despre care stiti mai multe , la fel de devotat . Dar in alt fel . Era efectiv terifiat de apa . Ii spuneam ..... "hidrofobu' idiot a lu' tata " . Cu peripetii maxime ne straduiam sa-l bagam in cada ( de doua ori pe an doar . Un urias avantaj al crescatorilor de caini de la bloc ) sa-i facem toaleta de rigoare .
Pogo , fiu-sau , e "al lu' mami" . Cum Zair a fost al meu , Pogo e al sotiei . Nu ca asa am vrut noi , ci pentru ca asa si-au ales ei .
In fine , pana pe la 2 ani evita si asta apa . Pana l-am luat la o plimbare cu barca . Sotia a ramas la mal . Chiar si nestiind ce i se intampla , chiar si tinut bine de zgarda , a tasnit din barca sa se duca la ea . S-a scufundat total in urma saltului si mi se parea ca parca nu mai iese . Secundele devenisera "ani" . Dintr-o data insa iese la suprafata si o ia inspre mal , spre corturi , luptandu-se cu curentul Dunarii . Era prima oara cand inota !
Daca Zair a fost mereu mai echilibrat , Pogo a fost mai ''smintit" de pui . Nu l-a speriat deloc experienta , ba dimpotriva , acum iubeste sa inoate ......
Asadar , zic eu , tine de caine . Individual . Nu de vreo "caracteristica" a vreunei rase .
............................................................
Inchei spunand , a nenumarata oara in acest topic , pentru cei cu copii , mai ales de varste fragede , recomand cu toata taria , convingerea si responsabilitatea ..... BOXERUL !