barca gonflabila - cizma si intretinere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- utilizator nou
Din ce stiu eu, valmexu sau hipalonu nu se vopsesc, culoarea este data de pigmentul materialului. Daca la tine se vede panza, inseamna ca e materialul copt si s-a dus unul din straturile ce formeaza materialul, ceea ce nu e bine deloc. Cat de extinsa e zona afectata la tine?!
Spining....Prea bun ca sa fie light...
-
- utilizator nou
Reparatievladhotshot scrie:Sunt afectate cele 2 brate in portiune terminala in zona conurilor si un pic pe partea de contact cu apa (fundul barcii) probabil in urma contactului cu pietrele. Zona nu e f mare dar nici nu as vrea sa se extinda.
Te descurci in engelza? Cauta pe google "Hypalon paint"
Barca
O cautare rapida si am gasit Wiking Dorado 380, un RIB de 105 kg, cu putere maxima 45 CP motor cu cizma scurta. Pare o barca foarte solida.
Acum multi o sa iti spuna ca pe mare iti trebuie cu cizma lunga pe ca "iese afara din apa pe val

Sfatul meu (iau in considerare ca daca ti-ai luat o barca veche vrei sa scapi ieftin):
1) Ia-ti un motor Yamaha 25 CP in 2 timpi, cu injectie de ulei, preferabil sa nu fi fost folosit in apa sarata.
2) Nu repara barca inca, ci pune-o la teste S-ar putea sa ai surpriza ca primul proprietar a facut reparatii (lipituri) care o sa cedeze si atunci e buna de aruncat. Daca se dovedeste solida, REPAR-O
3) Daca intr-adevar e un RIB poate merita sa comanzi tuburile de cauciuc sa le inlocuiesti.
m-out
Un sfat bun e un sfat bun, chiar daca e neplacut.
-
- utilizator nou