barca gonflabila - cizma si intretinere

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

vladhotshot
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de vladhotshot » 09 Oct 2009, 11:55

Vopseaua e crapata iar pe alocuri se vede panza de dedesubt. Eu zic ca ar mai merge 1-2 ani dar as vrea sa ii prelungesc perioada de utilizare. Cam cat te-a costat reparatia la barca ta, daca nu e secret?

Armand
veteran
veteran

Mesaj de Armand » 09 Oct 2009, 12:18

Din ce stiu eu, valmexu sau hipalonu nu se vopsesc, culoarea este data de pigmentul materialului. Daca la tine se vede panza, inseamna ca e materialul copt si s-a dus unul din straturile ce formeaza materialul, ceea ce nu e bine deloc. Cat de extinsa e zona afectata la tine?!
Spining....Prea bun ca sa fie light...

vladhotshot
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de vladhotshot » 09 Oct 2009, 12:26

Sunt afectate cele 2 brate in portiune terminala in zona conurilor si un pic pe partea de contact cu apa (fundul barcii) probabil in urma contactului cu pietrele. Zona nu e f mare dar nici nu as vrea sa se extinda.

mihaif99
senior
senior

Mesaj de mihaif99 » 09 Oct 2009, 16:48

vladhotshot scrie:Sunt afectate cele 2 brate in portiune terminala in zona conurilor si un pic pe partea de contact cu apa (fundul barcii) probabil in urma contactului cu pietrele. Zona nu e f mare dar nici nu as vrea sa se extinda.
Reparatie
Te descurci in engelza? Cauta pe google "Hypalon paint"

Barca
O cautare rapida si am gasit Wiking Dorado 380, un RIB de 105 kg, cu putere maxima 45 CP motor cu cizma scurta. Pare o barca foarte solida.

Acum multi o sa iti spuna ca pe mare iti trebuie cu cizma lunga pe ca "iese afara din apa pe val :-) ceea ce e hilar. Cizma se ia in functie de cat de inalta e oglinda: 15 (scurta) sau 20 inch (lunga) (1" = 2.5 cm), apoi placa anticavitatie a motorului se aliniaza cu chila.

Sfatul meu (iau in considerare ca daca ti-ai luat o barca veche vrei sa scapi ieftin):
1) Ia-ti un motor Yamaha 25 CP in 2 timpi, cu injectie de ulei, preferabil sa nu fi fost folosit in apa sarata.
2) Nu repara barca inca, ci pune-o la teste S-ar putea sa ai surpriza ca primul proprietar a facut reparatii (lipituri) care o sa cedeze si atunci e buna de aruncat. Daca se dovedeste solida, REPAR-O
3) Daca intr-adevar e un RIB poate merita sa comanzi tuburile de cauciuc sa le inlocuiesti.

m-out
Un sfat bun e un sfat bun, chiar daca e neplacut.

vladhotshot
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de vladhotshot » 12 Oct 2009, 14:33

Cred ca asa voi proceda. Trebuie supusa unor teste inainte de reparatie. Va tin la curent cu ce am facut cu ea.

Scrie răspuns