Stie cineva ce avize sunt necesarea pentru realizarea unui iaz de dimensiuni reduse, pe proprietate privata si pentru uz propriu.
Va cer sfatul pentru ca nu vreau sa "tulbur apele" pe la institutii si daca e prea complicat mai bine "merg pe burta".
Va multumesc.
Avize necesare pentru realizarea unui iaz
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Avize necesare pentru realizarea unui iaz
Salut!
Mai bine "mergi pe burta" dar este aiurea apoi si daca te prind astia ...
Cat de mare vrei sa-l faci? terenul de care este (viran, agricol ...)? da cateva detalii si iti spun eu ce avize si dosare trebuiesc.
Mai bine "mergi pe burta" dar este aiurea apoi si daca te prind astia ...
Cat de mare vrei sa-l faci? terenul de care este (viran, agricol ...)? da cateva detalii si iti spun eu ce avize si dosare trebuiesc.
Vreau sa-l fac la mine in curte (deci in intravilan) si va avea aproximativ 20/10m. Alimentarea se va face exlusiv din izvoarele de pe fundul iazului, deci nu va fi vorba de vreo deviere de curs de apa sau de alta modificare. Am facut o gaura-test de aproximativ 3m si nivelul apei a urcat pana la 30 cm de nivelul solului.
Dupa cum am mai spus va fi pe un teren privat si destinat pentru uz propriu.
Dupa cum am mai spus va fi pe un teren privat si destinat pentru uz propriu.
In mare iti tre cam asa:
-schimbarea categoriei de folosinta a terneului
-autorizatie si aviz-studiu hidrologic iar daca ai curs de apa in apropriere strudiu de inundabiliate (Apele Romane)
-acordul de mediu si autorizatia ( Mediu)
-autorizatie de constructie
daca ai agregate minerale este mai complicat (permis de exploatare, avize zona de protectie vegetativa, hidrologica, sit arheologic ... accept utilizare drumuri de exploatare, ridicari topo, luare in evidenta la acvacultura si piscicultura, certificat de inregistrare ...) GROAZNIC
dar daca iti faci asa de mic nu cred ca te baga astia in seama
numai sa nu te dea cineva in gat
-schimbarea categoriei de folosinta a terneului
-autorizatie si aviz-studiu hidrologic iar daca ai curs de apa in apropriere strudiu de inundabiliate (Apele Romane)
-acordul de mediu si autorizatia ( Mediu)
-autorizatie de constructie
daca ai agregate minerale este mai complicat (permis de exploatare, avize zona de protectie vegetativa, hidrologica, sit arheologic ... accept utilizare drumuri de exploatare, ridicari topo, luare in evidenta la acvacultura si piscicultura, certificat de inregistrare ...) GROAZNIC

dar daca iti faci asa de mic nu cred ca te baga astia in seama

Si daca abordez altfel problema, in sensul ca daca vreau sa fac un mic bazin de colectare a apei cu care intentionez sa ud gradina, am nevioe de aceleasi avize? sau doar o aprobare de la primarie.
Lucrarea inainteaza destul de greu datorita terenului moale si apei care izvoraste destul de repede, fapt care ingreuneza saparea. Defiecare data trebuie sa scot apa cu o pompa de capacitate mare, iar escavatorul este limitat in ce priveste deplasarea ( daca face prea multe manevre se impotmoleste in pamatul moale ). Incerc sa fac malurile cu o inclinare de aprox. 45 de grade, dar sunt destul de instabile, fapt pentru care va cer sfatul in ce priveste consolidarea acestora.
Astept sfaturi, orice solutie este bine venita. Va multumesc.
Astept sfaturi, orice solutie este bine venita. Va multumesc.