Ce ma oftica e faptul ca si muzica romana se duce pe aceasi cale,la Eurovision romanii se dau pe engleza pe cand tarii care au mandrie de ce sant se mandresc cu limba lor din stramosi si nu cu cea aleasa de la '89 in colo...

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
mda, foarte fani ce scrii tuDanMC scrie:Salut la totii, ceva ma facut curios...am observat ca foarte multe cuvinte engleze se afla amestecate in limba romana...si nu anteleg de ce, e faptul ca asa ai face pe uni sa se simta mari si tari sau ca au rusine sa se dea ca romanii.Chiar ca eu sant plecat din Romania de la 18 ani si de o durata de 25 de ani mi se pare foarte ciudat sa citesc cuvinte engleze ascunse in limba romana...ce sa antamplat cu limba romana ?...limba noastra e o limba foarte bogata si frumoasa,chiar daca in casa noastra daca se aude se va auzi cam ancalcita tot e a noastra. Eu de multe ori insist (cand sotia ma antreaba cum sa pronunta corect...) la o pronuntie cat se poate de corecta,sotia a canadianca de origine olandeza/germana/irlandeza/romana...da patru natii de care sant stiute si ea are o mandrie mare sa pronunte cuvinte in limba romana.Astazi dupamiaza am anvatat vecinu si prietenul lui sa spuna "noroc" cand am oferit un pahar de tuica ceha (tuica romana nu vei gasi in Canada de vest
).
Ce ma oftica e faptul ca si muzica romana se duce pe aceasi cale,la Eurovision romanii se dau pe engleza pe cand tarii care au mandrie de ce sant se mandresc cu limba lor din stramosi si nu cu cea aleasa de la '89 in colo...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()