APEL

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
ovidiu14
veteran
veteran

APEL

Mesaj de ovidiu14 » 09 Oct 2007, 08:46

l-am primit dar din pacate nu pot ajuta ,daca exista cineva .......

"Buna ziua.

Va trimit o rugaminte de solidaritare umana. Sotia mea a suferit o operatie de artoplastie stanga (introducerea unei proteze totale de sold) la spitalul Floreasca acum 3 ani. In septembrie anul trecut a aparut o infectie in zona operata . Cei de la spitalul Floreasca ne-au dus cu vorba pana luna aceasta ba ca e de le celulita, ba ca e treaba de plastician . etc) timp in care infectia a progresat si supureaza in contunuu. In disperare de cauza dupa ce am trecut prin toate spitalele din Bucuresti am ajus la Foisor la Dl Profesor Antonescu. Acesta ne-a facut o demonstratie cinica dar elogventa a faptului ca infectia este legata de proteza prin introducerea unei chiurete in fistula (locul pe unde supureaza infectia) si a atins proteza (se auzea clar cum loveste in metal).
Ne-a ! trimis la Dl Profesor Popescu pentru internare si operatie. Dupa internare la efectuarea analizelor au constatat ca are grupa de sange BIII cu Rh negativ. In acel moment ne-au instiintat ca aceasta grupa este foarte rara si nu poate primii sange DECAT de la BIII NEGATV. Pentru interventie este nevoie de 6-8 unitati . La institutul de hematologie din bucuresti nu exista stoc de aceasta grupa. Am cautat printre prieteni si colegi persoane dispuse sa doneze sange si care sa aiba aceasta grupa si nu am gasit decat 2.
Daca printre dumneavoastra sau cunostitele dumnevoastra exista persoane care au grupa BIII cu RH negativ si vor sa ne ajute ii rugam sa mearga sa doneze sange la Institutul National de Hematologie din Bucuresti si sa specifice la intocmirea fisei de donator : Pentru ELENA IONESCU spitalul FOISOR. ! ;

Va rog foarte mult daca puteti sa ne ajutati (exista riscul ca infectia sa avanseze si nu mai poata merge
niciodata , sau mai rau ).

Va multumesc chiar si numai pentru faptul ca ati
avut rabdare sa cititi acest mesaj.

Gabriel Ionescu
Mobile 0723.545.871
"
Clubul Sportiv al Pescarilor de Rapitori
Imagine

Daca accepti orice , asteapta-te la orice ! 14

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 09 Oct 2007, 09:38

la mine la serviciu a avut loc o intamplare nefericita acum vreo 2 luni...un muncitor de pe santier a ramas fara picioare din cauza unei ghilotine care a cazut peste el...ne-am strans mai multi colegi(santieristi+birou) si am donat sange(fiind multi colegi la firma, in jur de 700 s-a strans cantitatea necesara pt. supravietuirea colegului de la cei care au avut aceeasi grupa de sange)...e si pacat daca se poate face ceva sa nu se faca...

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 09 Oct 2007, 15:29

sotia are RH- insa nu B3 din pacate... Eu am B3 dar RH+. :(
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.

Danoc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Danoc » 09 Oct 2007, 18:51

Din pacate nici eu nu pot sa ajut....tot B III dar Rh+. Succes in acest demers si mare incredere in Prof. Antonescu...un adevarat profesor ( ca om si profesional ).

Si pt ca ne tot intalnim in ultima perioada cu astfel de incidente si solicitari....am o propunere....poate facem ceva in plus. Ce ar fi ca la asociatiile de pescuit si vanatoare, vizarea permisului pentru anul urmator sa fie conditionata de donarea de sange? Cred ca ar fi un gest simplu cu care ne-am face de mare ajutor. Acelasi lucru s-ar putea aplica pe scara mai mare si in cazul permisului de conducere, la obtinerea acestuia si la reinoirea lui...sa se doneze o cantitate de sange.
Ce parere aveti? Macar in cadrul asociatiilor noastre sportive sa facem acest prim pas?!

Dan Alexe
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Dan Alexe » 09 Oct 2007, 21:25

Ovidiu, imi pare rau ca nu pot ajuta si nici sotia, avem din pacate AII. Cred insa ca trebuie un topic pe alta sectiune si scris in titlu exact apelul" urgent nevoie de ajutor....". La sectiunea "cafenea" se uita mai putini si sincer intimplator am deschis topicul.
Poate ajuta siteadmin-ul ca sa apara apelul pe pagina de start si pe toate sectiunile.

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 09 Oct 2007, 21:59

Danoc scrie: Ce ar fi ca la asociatiile de pescuit si vanatoare, vizarea permisului pentru anul urmator sa fie conditionata de donarea de sange? Cred ca ar fi un gest simplu cu care ne-am face de mare ajutor. Acelasi lucru s-ar putea aplica pe scara mai mare si in cazul permisului de conducere, la obtinerea acestuia si la reinoirea lui...sa se doneze o cantitate de sange.
Ce parere aveti? Macar in cadrul asociatiilor noastre sportive sa facem acest prim pas?!
cred ca este ilegal. Donarea de sange sa face doar benevol si nu cred ca poti conditiona ceva de asta, mai ales permisul de conducere. poti oferi beneficii suplimentare insa, de exemplu un procent discount. poate magazinele de pescuit sa faca asta: 5% pentru donatori.
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.

Danoc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Danoc » 10 Oct 2007, 05:49

Nu vreau sa intru in polemici. Legat de permisul de conducere....deocamdata nu este prevazut nicaieri o astfel de obligatie....deci nu exista o astfel de prevedere...asa ca nu putem vorbi de legalitate. Eu vad o astfel de reglementare ca fiind f necesara, avand in vedere ca majoritatea accidentelor grave sunt cele rutiere.
In cadrul asociatiei poti stabilii ce reguli doresti. Daca starea de sanatate nu-ti permite sa faci asta...poti sa o dovedesti cu o adeverinta medicala.
Nu e neaparat sa existe o dispozitie legala care sa oblige.....ar fi suficient o recomandare....si sunt convins ca ar mobiliza mai multa lume sa faca acest gest.

Scrie răspuns