Adevarul despre DACIA

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: Adelin, dr.pike, tudor, johnnybravo, Moderatori

gabitoi
veteran
veteran

Adevarul despre DACIA

Mesaj de gabitoi » 04 Apr 2013, 20:51

DACIA

M-am întrebat de multe ori care este motorul schimb?rilor pozitive într-o societate ?i trebuie s? recunosc c? de cele mai multe ori sunt tinerii, care refuz? s? accepte un adev?r relativ, mincinos, contestabil. Ei sunt cei ce nu sunt lega?i de interese politice ori religioase de moment, ei sunt cei ce caut? un adev?r absolut. Deci pe ei îi îndemn s?-?i întrebe profesorii de istorie ?i de limba român?:

- Cât la sut? din Dacia a fost cucerit? de romani? ?i dac? profesorul ?tie r?spunsul: 14 % din teritoriul Daciei (care se întindea de la vest la est, de la lacul Constan?a-Elve?ia de azi ?i pân? dincolo de Nipru).

Urmeaz? alt? întrebare:
- Câ?i ani au ocupat romanii acei 14% din teritoriul Daciei? ?i dac? profesorul va r?spunde: numai 164 ani, atunci pute?i merge la urm?toarea întrebare:
- Solda?ii "romani" chiar veneau de la Roma ?i chiar erau fluen?i în limba latin? ? Aici le va fi ?i mai greu s? v? r?spund?, c?ci acei solda?i "romani" vorbeau orice limb? numai latina nu!

Cohortele aflate pe p?mântul Daciei cuprindeau solda?i din diferite p?r?i ale imperiului roman, uneori foarte îndep?rtate. G?sim Britani din Anglia de azi, Asturi ?i Lusitanieni din peninsula Iberic?, Bosporeni din nordul M?rii Negre, Antiocheni din regiunile Antiochiei, Ubi de la Rin , din p?r?ile Coloniei, Batavi de la gurile acestui fluviu, Gali din Galia, Re?i din p?r?ile Austriei ?i Germaniei sudice de azi, Comageni din Siria, pân? ?i Numizi ?i Mauri din nordul Africii (C.C..Giurescu, Istoria Romanilor, I, 1942,p.130).

?i ultima întrebare:

- Cum a fost posibil ca într-un a?a de scurt interval istoric TOAT? popula?ia Daciei s?-?i uite limba ?i s? înve?e o limb? nou?, limba latin? , de la ni?te solda?i "romani" care nici ei nu o vorbeau?

Când toate popoarele civilizate din lume ini?iaz?, desf??oar? ?i promoveaz? valorile istorice care le îndrept??esc s? fie mândre de înainta?ii lor, g?sim opinia unor astfel de "adev?ra?i români", care, nici mai mult, nici mai pu?in, spun despre formarea poporului daco-român: "solda?ii romani au adus femeile ?i fetele dace în paturile lor ?i a?a s-au n?scut genera?ii de copii, care înv??au numai limba latin? de la tat?l lor, soldatul "roman"...

Cum or fi venit ele din Moldova de azi, din Basarabia, de pe Nistru, Bug ?i de pe Nipru, acele so?ii ?i fete de traco-ge?i ?i carpi, de la sute ?i sute de kilometri dep?rtare ca s? fie "fecundate" de solda?ii "romani"?

Dup? p?rerea stimabililor, femeile daco-gete erau ?i "curve", ba chiar ?i mute, nefiind în stare s?-?i transmit? limba str?mo?easc? copiilor lor! Cât despre noi, urma?ii lor, cum ne-am putea numi altfel decât "copii din flori" ap?ru?i dintr-o aventur? amoroas? a întregii popula?ii feminine daco-gete, la care masculii autohtoni priveau cu "mândrie", a?teptând apari?ia "sâmburilor" noului popor ?i gr?bindu-se, între timp, s? înve?e cât mai repede ?i mai bine noua limb?, limba latin? , când de la so?ii, când de la fiicele lor (iubite ale solda?ilor romani cuceritori) ba chiar ?i direct, de la solda?ii romani n?v?litori ce le-au înjosit c?minele.

La Centrul Cultural Român [din New York], pe data de 26 octombrie 1999, am aflat de la o alt? somitate, de origine român?, prof.dr. în arheologie Ioan Pisso, c? dacii au înv??at latina , de la romani, prin b?ile de la Sarmisegetuza lui Traian! De ce prin b?ile romane ?i de la ni?te solda?i cam f?r? haine pe ei?

Nu prea ?tiu ce a vrut s? spun? stimabilul profesor din Cluj despre b?rba?ii daci, dar cred c? nici un român, nici m?car în joac?, nu are voie s? fac? o astfel de afirma?ie decât dac?....

De fapt tot dân?ii ne spun c? ne tragem din "doi b?rba?i cu... bra?e tari"! Astfel de declara?ii "istorice" te fac s?-?i dore?ti s? fii orice, numai român nu!

Domnilor , Dacia a fost cotropit? de romani în propor?ie de numai 14% ?i pentru o perioad? istoric? foarte scurt?, de 164 de ani. 86% din teritoriul Daciei nu a fost c?lcat de picior de legionar roman. Este greu de crezut c? într-o a?a de scurt? perioad? istoric?, dacii s? fi înv??at latina , f?r? ca pe 86% din teritoriul lor s?-i fi întâlnit pe solda?ii romani. Dar dac? nu de la romani au înv??at dacii latina , atunci de la cine? - se întreab? aceia?i demni urma?i ai lui Traian?

Herodot ne spune c? cel mai numeros neam din lume dup? indieni erau tracii. Dio Casius ne spune ?i el: "s? nu uit?m c? Traian a fost un trac veritabil. Luptele dintre Traian ?i Decebal au fost r?zboaie fratricide, iar Tracii au fost Daci". Faptul c? dacii vorbeau " latina vulgar?", este "un secret" pe care nu-l ?tiu numai cei ce refuz? s?-l ?tie.

"Când sub Traian romanii au cucerit pe daci la Sarmisegetuza n-au trebuit t?lmaci, afirm? Densu?ianu ?i asta schimb? totul. Deci dacii ?i romanii vorbeau aceea?i limb?!" Dac? ast?zi se consider? c? 95% din cuno?tin?ele acumulate de omenire sunt ob?inute în ultimii 50 de ani, s? vedem cum ?i no?iunile noastre despre istoria poporului daco-român pot evolua. Când nu de mult s-a publicat teoria evolu?iei speciei umane în func?ie de vechimea cromozomal?, s-a ajuns la concluzia c? "prima femeie" a ap?rut în sud-estul Africii.

Urm?torul pas uria? a fost în nordul Egiptului, iar de aici, în Peninsula Balcanic?. Când profesoara de arheologie lingvistic? Marija Gimbutas, de la Universitatea din Los Angeles , California , a început s? vorbeasc? despre spa?iul Carpato-dun?rean ca despre vatra vechii Europe, locul de unde Europa a început s? existe, am fost pl?cut surprins ?i m-am a?teptat ca ?i istoricii no?tri s? reac?ioneze la fel. Dar, din partea lor am auzit numai t?cere. Când profesorii Leon E. Stover ?i Bruce Kraig în partea "The Indo-European heritage", ap?rut? la Nelson-Hall Inc., Publishers , 325 West Jack son Boulevard, Chicago , Illinois 60606 , vorbesc la pagina 25 despre Vechea Europ? a mileniului 5 î.d.H., care-?i avea locul în centrul României de azi, s? nu fim mândri? Când studiile de arheologie molecular? ne îndrept??esc s? ne situ?m pe primul plan în Europa ca vechime, nu-mi este u?or s? le r?spund unor persoane care nu citesc nici ceea ce spun inteligent al?ii despre noi ?i nici m?car ce scriu eu. Studii impecabile cromozomale, la nivel de mitocondrie, folosind PCR (polimerase chain reaction), pot determina originea matern? a unor mumii vechi de sute ?i mii de ani.

Teoria genoamelor situeaz? spa?iul carpato-dun?rean ca fiind, nici mai mult nici mai pu?in decât, locul de unde a început Europa s? existe, locul unde acum 44.000 de ani sosiser? primele 3 Eve ?i primul Adam. Când am scris "Epopeea Poporului Carpato-dun?rean" ?i volumele "Noi nu suntem urma?ii Romei", "În c?utarea istoriei pierdute" ?i "C?l?torie în Dacia - ?ara Zeilor", m-am bazat pe astfel de cercet?ri, dar ?i pe cartea unei somit??i în domeniul preistoriei Europei, D-l V. Gordon Childe, profesor la Universitatea din Oxford , Anglia , c?ruia i se publica, în anul 1993, la Barnes&Noble Books, New York , "The History of Civilization" , "The Aryans". El exploreaz? într-un mod fascinant originea ?i difuzarea limbilor în Europa preistoric?. Între paginile 176-177 public? ?i o hart? ar?tând leag?nul aryenilor în timpul primei lor apari?ii; ?i minune mare, spa?ial Carpatodun?rean este cel vizat! Când roata, plugul, jugul, c?ru?a cu dou?, trei ?i patru ro?i apar pentru prima dat? în lume pe teritoriul nostru, dacic, când primul mesaj scris din istoria omenirii se g?se?te tot pe teritoriul nostru, la Tartaria, când primii fermieri din Europa sunt descri?i pe acela?i spa?iu, într-o perioad? când Anglia abia se separa de continent ?i din peninsul? devenea insul? - 6,500 î.d.H., (vezi John North, "A new interpretation of prehistoric man and the cosmos", 1996, Harper Collins Publishers, 1230 Avenue of Americas , New York , 10020, Chronology), nu-?i vine a crede c? tocmai cei pentru care aduni aceste informa?ii formidabile despre poporul ?i spa?iul pe care îl ocupa ?ara noastr?, te decep?ioneaz?!

Nu de mult, la Primul Congres Interna?ional de Dacologie, Bucure?ti, hotel Intercontinental, domnul profesor doctor în istorie Augustin Deac ne vorbea despre "Codex Rohonczy", o cronic? daco-româneasc?, însumând 448 pagini, scris? în limba român? arhaic?, " latina vulgara", cu alfabet geto-dac.. Pe fiecare pagin? se aflau scrise circa 9-14 rânduri. În text sunt intercalate 86 de miniaturi executate cu pana, care prezint? diferite scene laice ?i religioase. Direc?ia scrierii este de la dreapta la stânga ?i textul se cite?te de jos în sus. Descoperim c? în bisericile vechi, daco-române?ti, cultul ortodox se exercita în limba " latina vulgar?", chiar pân? în secolele XII-XIII, când s-a trecut la oficierea cultului în limbile greac? ?i slavon?. Codexul cuprinde mai multe texte, ca "Jur?mântul tinerilor vlahi", diferite discursuri rostite în fata osta?ilor vlahi înaintea luptelor cu migratorii pecenegi, cumani, unguri, o cronic? privind via?a voievodului Vlad, care a condus Vlahia între anii 1046-1091, imnul victoriei vlahilor, condu?i de Vlad asupra pecenegilor, înso?it de note muzicale etc. Atunci se mir? ?i se întreab?, pe bun? dreptate, domnul profesor doctor în istorie Augustin Deac: "de ce institutele de specialitate ale Academiei Române au r?mas pasive la descoperirea ?i descifrarea acestui document istoric, scris în limba dacoromân?, latina dun?rean?, într-un alfabet geto-dacic existent de milenii, cu mult înaintea celui latin al romanilor?" Dar, dup? orientarea ideologic? ce o au, cei sus aminti?i ar fi preferat ca acest diamant s? nu se fi descoperit. Academia Român? ar fi trebuit s? organizeze o mare sesiune ?tiin?ific? cu caracter nu numai na?ional, cât mai ales interna?ional. Dar ?i ei, la fel ca ?i "românii adev?ra?i", vajnici urma?i ai lui Traian, vor s? arate om enirii ce înseamn? s? fii umil ?i s?-?i dispre?uie?ti str?mo?ii, trecutul ?i neamul...

Faptul c? NOI, Românii, suntem str?mo?ii tuturor popoarelor latine ?i nicidecum o rud? marginal? a latinit??ii, ar trebui s? ne fac? s? ne mândrim ?i nicidecum s? c?utam contra argumente, precum cei lipsi?i de în?elepciune care î?i taie cu sârg craca de sub picioare....

Cu deosebit? stim?,

Dr. Napoleon S?vescu,
Fondator & Pre?edinte al
"Dacia Revival International Society"of New York

Codexul Rohonczi

O carte veche de 1.000 de ani, p?strat? la Budapesta, r?stoarn? toate teoriile istorice despre cultura str?mo?ilor no?tri.
Dacii scriau de la dreapta la stânga, iar citirea se f?cea de jos în sus.
De la daci nu au r?mas izvoare scrise.
Prea pu?ine se ?tiau despre locuitorii zonei carpato-dun?rene, dup? retragerea romanilor.
O carte veche de aproape 1.000 de ani, p?strat? la Budapesta, r?stoarn? teoriile istoricilor. Manuscrisul cuprinde primele documente scrise în aceast? perioad? istoric?.
A fost scris? cu caractere dacice, de la dreapta la stânga, ?i se cite?te de jos în sus. Vorbe?te despre vlahi ?i regatul lor.
Mul?i au încercat s? descifreze Codexul Rohonczi, dar n-au putut.
Arheologul Viorica Enachiuc a tradus, în premier?, filele misteriosului manuscris.

D?ruit? de un grof

În 1982, Viorica Enachiuc a aflat dintr-o revist? publicat? în Ungaria de existen?a în arhivele Academiei Ungare a Codexului Rohonczi.
Se spunea c? e redactat într-o limb? necunoscut?.
A f?cut rost de o copie.
Timp de 20 de ani, a muncit ca s?-i descifreze tainele.
Manuscrisul se afla în Arhivele Academiei de ?tiin?e a Republicii Ungaria.
E o carte legat? în piele.
A fost p?strat? în localitatea Rohonczi pân? în anul 1907.
Groful Batthyany Gusytav a d?ruit-o Academiei de ?tiin?e a Ungariei, în 1838.
Nu se ?tie prin câte mâini a trecut de-a lungul secolelor.

"Scriere secret?"

Dup? Al Doilea Razboi Mondial, doctorul Vajda Joysef, preot misionar, îi scria cercet?torului Otto Gyurk, în legatura? cu Codexul: "Se g?se?te în Arhivele Academiei de ?tiin?e a Ungariei o carte rar?, Codexul Rohonczi. Acest Codex este scris cu o scriere secret?, pe care nimeni n-a reusit s-o descifreze pân? acum. ?i eu am Încercat. Literele sunt asem?n?toare scrierii grece?ti. M-am gândit c? seam?n? ?i cu literele feniciene, apoi am încercat pe baza vechii scrieri ungure?ti, dar n-a mers. Toate încerc?rile le-am aruncat în foc".

Dup? ce a studiat Codexul, cercet?torul Otto Gyurk a publicat, în 1970, o parte din observa?iile sale într-un articol, în care a încercat s? identifice acele semne din manuscris care ar putea semnifica cifre.

Alfabet dacic cu 150 de caractere

Viorica Enachiuc a descoperit c? textele Codexului au fost redactate în secolele XI si XII, într-o limb? latin? vulgar? (daco-romana), cu caractere mo?tenite de la daci.
"Sunt semne care au apar?inut alfabetului dacic, ce cuprindea aproximativ 150 de caractere, cu leg?turile respective. Textele din Rohonczi au fost redactate în latina vulgar?, dar într-un alfabet dacic, în care dominante sunt str?vechile semne utilizate de indo-europeni în epoca bronzului", spune aceasta.

Solii ?i cântece ale vlahilor

Codexul are 448 de pagini, fiecare cu circa 9-14 ?iruri.
În text sunt intercalate miniaturi cu scene laice ?i religioase.
E scris cu cerneal? violet.
Cuprinde o culegere de discursuri, solii, cântece ?i rug?ciuni, care include 86 de miniaturi. Consemneaz? înfiin?area statului centralizat blak (vlah), sub conducerea domnitorului Vlad, între anii 1064 si 1101.
"Sunt informa?ii despre organizarea administrativ? ?i militar? a ??rii ce se numea Dacia. Avea hotarele de la Tisa la Nistru ?i mare, de la Dun?re spre nord pân? la izvoarele Nistrului. Mitropolia blakilor avea sediul la Ticina - cetatea din insula Pacuiul lui Soare", a descoperit Viorica Enachiuc.

"Jur?mântul tinerilor blaki"

Codexul con?ine ?i versurile unui cântec de lupt?, numit "Jur?mântul tinerilor blaki", care a fost tradus în felul urm?tor:
"O via??, t?ciunele ?arpelui, puternic veghetor,
În?elator, s? nu prime?ti a te uni
Cu prorocirile ?arpelui, anuale, pentru c? lovit Vei fi
Cântecul cet??ii aud îndelung
Merge?i vioi, jura?i pe c?ciul?, pe puternica c?ciul?!
S? juri cu maturitate ?i cu convingere!
S? fiu ?ie putere vie, tr?iesc, în lupt? s? fiu!
Alesul jur?mânt pre?uie?te ?oimul t?u,
mergi cu jur?mânt puternic!"

Not?:
Codexul Rohonczi (grafii alternative: Codicele ?i Rohonczy sau Rohonc, în toate combina?iile) este un document controversat al c?rui sistem de scriere este inedit ?i înc? nedescifrat în mod conving?tor.
Este numit dup? or??elul Rohonc (Rohoncz e grafia maghiar? veche; pe german? Rechnitz, pe croat? Rohunac), aflat ast?zi în provincia Burgenland din estul Austriei.

Membra UNESCO Viorica Enachiuc e absolvent? a Facult??ii de Filologie, sec?ia Român?-Istorie, din cadrul Universit??ii "Alexandru Ioan Cuza" din Ia?i, promo?ia 1963.
Lucrarea de licen?? ?i-a luat-o în arheologie.
E membr? UNESCO din 1983.
Mul?i ani a condus ?antiere arheologice în Oltenia, Muntenia ?i Moldova.
A cercetat scrierile vechi din neoliticul mijlociu ?i epoca dacic?.
?i-a prezentat lucr?rile la conferin?e în ?ar? ?i în str?in?tate: Austria, Fran?a, Germania, Italia, Israel.
Burse de studiu a primit în Italia, pe probleme de arheologie, ?i în Danemarca, unde a studiat scrierea runic?.

Aceste fapte nu sunt secrete.
Dar m? întreb ?i v? întreb: de ce tac autorit??ile politice ?i ?tiin?ifice de la noi?
Sau mass media.
Pentru c? sunt mai importante furturile, violurile sau accidentele auto sau se "vând" mai bine?
Incompeten?i nu sunt.
Sau au primit ordin s? tac??

P.S. - Trimite?i acest material tuturor prietenilor vo?tri pentru c? au dreptul s? ?tie adev?ruri deocamdat? ascunse.
Am invatat ca oricum ai taia, orice lucru are doua fete.

rapace
senior
senior

Re: Adevarul despre DACIA

Mesaj de rapace » 04 Apr 2013, 22:47

Din pacate atat de putin cunoscut

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 05 Apr 2013, 00:05

Hehe... Acum vreo 6-7 ani o profesoara de istorie a plecat cu un catalog facut covrig in jurul capului, atunci cand i-am adus in jur de 550-600pagini de documente istorice cu privire la aceste informatii si mi-a spus ca sunt cretin... A mai si umplut rubrica de la materia ei numai cu 2...
Putine sunt neamurile cu o istorie ca a noastra, putine sunt neamurile meleagurile noastre, nu stiu cate neamuri au mai oferit lumii cate genii am dat noi... Dar... PUTINE SUNT NEAMURILE CARE AU AVUT C.UR.V.E mai mari ca ale noastre... Si istoria o atesta, fie ca erau purtatoare de sula sau de gaura...

Istoricii si multi altii il pun pe Antonescu la zid si-l scuipa, dar fac plecaciuni in fata unuia precum Becali...

Pentru cei interesati de carti si diferite documente le pot pune la dispozitie pe mail.

Ghenadie
veteran
veteran

Mesaj de Ghenadie » 05 Apr 2013, 06:56

:respekt:

danstiucaru
veteran
veteran

Mesaj de danstiucaru » 05 Apr 2013, 08:53

tare subiect

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 05 Apr 2013, 10:52

Eu mi-am pus o intrebare referitoare la razboaiele dintre daci si romani... Ce faceau dacii in timp ce romanii construiau podul? Le faceau galerie? :lol:

spiridusul
veteran
veteran

Mesaj de spiridusul » 05 Apr 2013, 16:46

Densusianu trateaza aceasta tema. Si mai sunt si cateva seriale pe youtube in care oameni cu credibilitate isi expun punctele de vedere asupra originilor noastre. Informatie exista, ramane doar sa fie cautata, studiata si cernuta prin sita logicii. Oricum, istoria mereu este subiectiva.

biban solzos
veteran
veteran

Mesaj de biban solzos » 05 Apr 2013, 19:52

Ionut the carp scrie:.
Putine sunt neamurile cu o istorie ca a noastra, putine sunt neamurile meleagurile noastre, nu stiu cate neamuri au mai oferit lumii cate genii am dat noi... Dar... PUTINE SUNT NEAMURILE CARE AU AVUT C.UR.V.E mai mari ca ale noastre... Si istoria o atesta, fie ca erau purtatoare de sula sau de gaura...

Istoricii si multi altii il pun pe Antonescu la zid si-l scuipa, dar fac plecaciuni in fata unuia precum Becali...

Pentru cei interesati de carti si diferite documente le pot pune la dispozitie pe mail.
SCURT, CLAR , LIMPEDE SI EXPLICIT :respekt: :respekt:

Si cand te gandesti ca pt o asemenea postare , pe unele forumuri, erai banat si de moderatori si de admin in sec 2 ( doar sa nu fie reteaua tf ocupata, atunci dura mai mult :wink: :wink: )...ASA-i , Victore ??? Stiu ca nu raspunzi...Te ascunzi sub plapuma " nu ma amestec, io-s cu pacea , io-s cuminte ..." , dar subscrii :!: :!: :!: Nu uita proverbul : cin' s-aseamana, se-aduna ...

ps: cei mai vechi i-si amintesc de teza de doctorat a lui geppetto , cand a categorisit locuitorii din Transilvania (cf unui istoric descoperit si adoptat doar de el ) ca fiind cetateni de mana a doua ( second hand ) , sau ceva asemanator ...Adminul , parca, a sters "dialogurile " dintre mine si el ( fiind din tara SH, am ripostat, normal ) ...Acum, dupa ce acelasi "pescar " a incercat, subtil, sa-si etaleze superioritatea de "first class" si pe alt forum , salut decizia de stergere ...
Important e altceva, legat de ce zicea Ionut cu crapul :lol: : Cum ne batem joc, noi, romanii, de noi, nu reuseste o lume intreaga s-o faca...din pacate ....Becali e o valoare, DDTV e speranta de mai bine , Tatoiu e sublimul cosmetic, Andreea Pora e geniul moralei ,... M Ionescu , Maruta, Gherghe , Arsinel si Stela, Tociu si Palade , trazniti in NATO ( sau in crestet ! ) , Dragusanu, Pamfile , boc, basescu, crin, udrea, ponta, oprea, vadim, hunor, etc, etc...toti, cf preferintelor , sunt urmariti cu gura cascata ...sunt ceruti de fani, sunt ascultati , sunt sorbiti din priviri , sunt .., sunt..., si sunt.....
Niciunul din admiratorii acestora nu se intreaba macar : OARE CE-A VRUT SA ZICA nenea PETRE TUTEA cand zicea de DERELICTIE , PANENTEISM , APOFATISM ??????
Conteaza ? NU ! Important e Pepe cu a lui Pastrama , Clejanii, Banicii de tot felul ...Asta e valoare ...Si, cf ei, suntem acolo unde suntem ...
Vorba strabuna : ai nostri ca brazii...cu mucii pan' la piept !

rapace
senior
senior

Mesaj de rapace » 05 Apr 2013, 20:06

Acum nu trebuie sa ne suparam ca majoritatea populatiei este needucata si asta o datoram tot strainilor,interesul lor a fost sa ne transforme in neica nimeni ,sa ne distruga scoala astfel sa nu stim de unde venim si cine suntem si prin spalarea aceasta de creier cu emisiuni de tv" de foarta buna calitate" ne-au ajutat sa ajungem unde suntem ,vina in final este tot a noastra cei ce intelegem fenomenul si stim de unde vine problema, pt.simplul fapt ca nu facem nimic pt a modifica aceasta stare de fapt si ne complacem doar in discutii sterile ...Bahmu si toti cei enumerati in postul tau bibane sunt valori biblice create de incultura....

Scrie răspuns