Achizitii de pe e.bay.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Achizitii de pe e.bay.
As dori sa cumpar o mulineta noua mai procopsita si mi-au patinat ochii spre e.bay.
Daca ati cumparat de pe e.bay spuneti-mi si mie, va rog, din experienta sau din ca ati auzit, ce pericole ma pandesc.
Am vazut ca sunt si anunturi ce par ale unor firme gen "shimres tackle" sau "minstor tackle" care posteaya permanent si ma gandesc ca nu ar trebui sa fie probleme.
Merita riscul pentru o diferenta de 30 - 50 $ sau nu sunt riscuri?
Daca ati cumparat de pe e.bay spuneti-mi si mie, va rog, din experienta sau din ca ati auzit, ce pericole ma pandesc.
Am vazut ca sunt si anunturi ce par ale unor firme gen "shimres tackle" sau "minstor tackle" care posteaya permanent si ma gandesc ca nu ar trebui sa fie probleme.
Merita riscul pentru o diferenta de 30 - 50 $ sau nu sunt riscuri?
Riscuri sunt mereu cand achizitionezi ceva de pe net, mai ales din strainatate.
Daca vrei sa cumperi ceva de pe Ebay, uita-te in primul rand ca sellerul sa aiba rating de 99-100% si sa expedieze outside US. Cei cu rating de genul nu au cum sa iti faca probleme.
Probleme pot sa apara la transport: colet cu urme vizibile de lovituri, obiecte lipsa in colet, obiecte ditruse in colet sau in cel mai rau caz, sa nu ajunga coletul (eu astept de anul trecut un colet de vreo 150-200$). Dar asteea sunt situatii destul de rare.
Eu zi ca daca tu ai banii si ai impresia ca iesi mai castigat luand-o de acolo, sa nu stai pe ganduri. E misto sa iti faci o bucurie de genul din cand in cand.
Daca vrei sa cumperi ceva de pe Ebay, uita-te in primul rand ca sellerul sa aiba rating de 99-100% si sa expedieze outside US. Cei cu rating de genul nu au cum sa iti faca probleme.
Probleme pot sa apara la transport: colet cu urme vizibile de lovituri, obiecte lipsa in colet, obiecte ditruse in colet sau in cel mai rau caz, sa nu ajunga coletul (eu astept de anul trecut un colet de vreo 150-200$). Dar asteea sunt situatii destul de rare.
Eu zi ca daca tu ai banii si ai impresia ca iesi mai castigat luand-o de acolo, sa nu stai pe ganduri. E misto sa iti faci o bucurie de genul din cand in cand.
Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.
- stefanflorin
- veteran
Daca vrei ebay, cumpara numai prin paypal, altfel posibil sa regreti. Paypalu e cea mai sigura metoda, iar daca platesti si nu primesti nimic acasa, faci reclamatie si in decurs de vreo luna ti se restituie banii pana la ultimul cent. Vanzatorul oricum nu se poate atinge de ei pana nu primeste feedback de la tine.
Parerea mea e ca e cel mai rentabil ebayul, daca ai timp sa bantui pe el, si in permanenta se gasesc chilipiruri.
Singura problema e ca traim in Romania, si multi nu trimit aici, sau mai nasol, daca iei din SUA, unii nu trimit in Europa, dar poti gasi vanzatori de treaba pe care ii poti convinge sa faca exceptii.
Cum ti s-a zis mai sus, este de preferat ca feedbackul vanzatorului/magazinului sa fie cat mai aproape de 100% pozitiv
Parerea mea e ca e cel mai rentabil ebayul, daca ai timp sa bantui pe el, si in permanenta se gasesc chilipiruri.
Singura problema e ca traim in Romania, si multi nu trimit aici, sau mai nasol, daca iei din SUA, unii nu trimit in Europa, dar poti gasi vanzatori de treaba pe care ii poti convinge sa faca exceptii.
Cum ti s-a zis mai sus, este de preferat ca feedbackul vanzatorului/magazinului sa fie cat mai aproape de 100% pozitiv
Urasc atarnatorii!

Chiar azi, am facut un tuturorial pentru cineva cum sa comande de pe ebay.
Poate daca il postez aici, ajuta pe mai multi...
Primul pas pentru a face comenzi online (de pe ebay in special) ar fi gasirea unei metode elegante si sigure de a face platile. Poate cea mai des intalnita varianta de a face play sigure, pe internet, este folosirea PayPal.
Ce este de fapt paypal? Paypal reprezinta o modalitate de a trimite bani, catre un alt utilizator de paypal.
Cum functioneaza paypal? Platile prin paypal se pot face fie alimentand direct contul de paypal cu o suma de bani, fie atasand contului de paypal un card bancar, de pe care, atunci cand se fac plati, se extrage suma cheltuita pe achizitionarea diferitelor obiecte.
Ce moneda foloseste paypal? Orice moneda. Paypal, in momentul cand face retragerea de pe cardul tau, automat „cumparaâ€
- kingofbeasts
- veteran
as mai zice doar ca e bine sa te inelegi cu vanzatorii pe mail inainte de a cumpara ceva. eu prefer ebay.de pentru faptul ca nemtii in general sunt mai parolisti si pentru faptul ca limba e un impediment pentru multi amatori de tepe. apoi , Germania e in UE
deci nu vama , nu intarzieri si verificari excesive ale coletelor, etc. apoi , nemtii sunt foarte receptivi in rezolvarea prroblemelor atunci cand apar, dar si foarte stricti cu respectarea termenelor de plata atunci cand bati palma cu ei ce ai zis e batut in cuie. apoi mai e nivelul lor de trai ridicat si deschiderea pentru nou si pentru moda + sistemul lor fiscal care le permite sa vanda in pierdere ceea ce face ca tot ceea ce e intr-un catalog expirat sa apara la reduceri substantiale.