numai pentru persoane fizice
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
Radu_T
- veteran

-
pandy
Mă știu cu Radu și de pe un forum al nostru, cu specific.....
Super cuțitele, mai ales piticul cocoșat e bestial ( am cîștigat și eu o lamă la un concurs înainte de Crăciun, tot un pitic cocoșat, prelucrată de un alt mare meseriaș

) .
Deci, incă o dată, recomad și vă rog să nu confundați aceste mici opere de artă cu ceea ce se vinde la tarabă (chiar dacă taraba are nume „ mare”

). Aici e calitate și mai ales....mult suflet !!!

-
crapmaniacul
- veteran

@Radu_T
Cred ca daca ai avea posibilitatea sa le marketezi prin Germania, UK sau USA si Canada pe canalele potrivite, cu siguranta pretul oricarui cutit pe care il faci nu ar cobori sub 100 - 130 Euro, e o parere personala si subiectiva dar nu cred ca ma insel prea tare. In locul tau as investiga mai in profunzime aspectele astea in caz ca nu ai facut-o inca.
Sarbatori Fericite si un an nou mai bun !
un client multumit.
-
Radu_T
- veteran

crapmaniacul scrie:@Radu_T
Cred ca daca ai avea posibilitatea sa le marketezi prin Germania, UK sau USA si Canada pe canalele potrivite, cu siguranta pretul oricarui cutit pe care il faci nu ar cobori sub 100 - 130 Euro, e o parere personala si subiectiva dar nu cred ca ma insel prea tare. In locul tau as investiga mai in profunzime aspectele astea in caz ca nu ai facut-o inca.
Sarbatori Fericite si un an nou mai bun !
un client multumit.
Multumesc Pandy/crapmaniacul de cuvintele de bine...eu mai fac cate 1 2 in timpul liber...e un alt hobby ca pescuitul....desi ceva scule sunt sa fac cam ce doresc..vreme ba.In plus lucrurile astea facute de noi gen: voblere,rod building,cutite,etc. nu prea sunt apreciate de de multa lume. Gen: Cat costa? Pai 300lei Cat? Da ce face ruginatura asta de banii aia. Asa zicea un Domn catre nine intr-o zi.

)
La multi ani!!

-
Ghenadie
- veteran

no, bine ca nu ti-o zis ca seamana cu alea de se vand in metrou

cum am patit eu

-
Radu_T
- veteran

Ghenadie scrie:no, bine ca nu ti-o zis ca seamana cu alea de se vand in metrou

cum am patit eu

) inca nu
-
crapmaniacul
- veteran

Radu_T scrie:
Multumesc Pandy/crapmaniacul de cuvintele de bine...eu mai fac cate 1 2 in timpul liber...e un alt hobby ca pescuitul....desi ceva scule sunt sa fac cam ce doresc..vreme ba.In plus lucrurile astea facute de noi gen: voblere,rod building,cutite,etc. nu prea sunt apreciate de de multa lume. Gen: Cat costa? Pai 300lei Cat? Da ce face ruginatura asta de banii aia. Asa zicea un Domn catre nine intr-o zi.

)
La multi ani!!

Imi imaginez ca un cutit de exceptie trece prin mai multe faze de productie care cer timp, pe langa pricepere, scule si pasiune. Deci fabricatia in serie mare e destul de greu de implementat in practica, pasiunea ramanand la stadiul de unicate si comenzi punctuale, ceea ce pana la urma nu e putin lucru.
In alta ordine de idei, este destul de cunoscut documentarul tv in care la fabricarea unui cutit mai special/sabie se folosesc doua feluri de oteluri, unul mai moale si mai flexibil (cu carbon mai putin daca am retinut corect) la interior si un otel mai tare spre exterior (cu mai mult carbon), care sa dea o duritate sporita taisului. Nu cunosc denumirea tehnica a procedeului si nu vreau sa vb aiurea, dar as fi curios daca poti realiza un cutit de acest gen (la care sa se observe si straturile de otel eventual) si cam care ar fi un pret ptr acesta (orientativ) cu un maner de lemn de stejar sau prun spre exemplu si o lama de cca 22-25 cm lungime si 3-4 mm grosime. Multumesc anticipat si respectele mele !
-
Radu_T
- veteran

Ai Mp.!
-
Radu_T
- veteran

Up!

-
Radu_T
- veteran