vand Shimano Stella 3000 FE
Moderatori: Adelin, tudor, johnnybravo, Moderatori
Re: vand Shimano Stella 3000 FE
"Cate bordeie, atatea obiceie"
Din pacate noi pescarii avem niste opini extrem de subiective, fiecare isi lauda ce are, fiecare vrea mai mult decat are si fiecare isi cumpara ce-si permite.Deci sculele de pescuit este :
"Pentru unii muma, pentru altii ciuma"
Vanzare buna
Din pacate noi pescarii avem niste opini extrem de subiective, fiecare isi lauda ce are, fiecare vrea mai mult decat are si fiecare isi cumpara ce-si permite.Deci sculele de pescuit este :
"Pentru unii muma, pentru altii ciuma"
Vanzare buna
eu v-am spus parerea personala(sigur impartasita si de alti pescari de spin dar care nu posteaza)
ringogaby,eu pescuiesc pe raurile mari si Dunare(zone care au curent puternic,adancimi)
daca tu pescuiesti doar in paraie..... si pe fluviile mari din alte "state"inseamna ca esti cel mai in masura sa sa faci compartia
pe de alta parte sunt destui pescar de stationar care folosesc modelul pentru feeder,pluta,etc
fiind alegerea fiecaruia mulineta se poate utiliza si pe betele de fly...
ringogaby,eu pescuiesc pe raurile mari si Dunare(zone care au curent puternic,adancimi)
daca tu pescuiesti doar in paraie..... si pe fluviile mari din alte "state"inseamna ca esti cel mai in masura sa sa faci compartia
pe de alta parte sunt destui pescar de stationar care folosesc modelul pentru feeder,pluta,etc
fiind alegerea fiecaruia mulineta se poate utiliza si pe betele de fly...
-
bogdan_spinner
- veteran

schimb cu lanseta de rau magnum taper/ hot shot heavy sau twin power 2500 model 2011+ diferenta!
ultimul pret 1900+transport
Be yourself, is more then enough!
-
bogdan_spinner
- veteran

Acum ceva timp te laudai ca ai G Loomis Hot Shot custom de Laurentiu Andronic.......bogdan_spinner scrie:![]()
schimb cu lanseta de rau magnum taper/ hot shot heavy sau twin power 2500 model 2011+ diferenta!
ultimul pret 1900+transport
Mai vindeai si K2 si alte scule tari si acuma dai Stella pe Twin Power ???
E si Twin Power scula nu zic dar nu peste Stella si iti spune unul care a incercat multe scule.
Parerea mea ca esti paranoia mai baiete sau iti place sa faci valuri.
Ce misto! Atunci am da toti cu Stelute de 185lei,nu?crapmaniacul scrie:Nu vreau sa fiu carcotas dar treaba asta cu raportul de recuperare cred ca e mai mult in capul nostru si in teoriile pe care le citim prin asa zisele reviste de specialitate ... Daca si o Stella noua incepe sa fie suspectata de "bube" si "hibe" , trecem cu totii pe Okume cat ai zice pesteadrian99 scrie:bogdane,o super mulineta
o trage in jos raportul de recuperare(mare pentru spin)
oricum,spor la vanzare
TOT RESPECTUL !!!
Ma scuzati de interventie,dar asi dori sa lamurim un pic chestia cu" RAPURTUl DE RECUPERARE"
Am doua Stella 2500,una este C2500HGS cu raport 6:0:1 si infasoara 81cm de fir,
iar cealalta este 2500 S cu raport 5:2:1 si infasoara 76 cm de fir.
Intrebarea mea este,chiar credeti ca cei 5 cm in plus de fir fac o Stella sa gafaie??
Am pescuit cu amandoua pe Dunare si din barca si de pe mal si nu am simtit nicio diferenta.
Vanzare buna! O super mulineta...parerea mea!!
Fir intins si

Am doua Stella 2500,una este C2500HGS cu raport 6:0:1 si infasoara 81cm de fir,
iar cealalta este 2500 S cu raport 5:2:1 si infasoara 76 cm de fir.
Intrebarea mea este,chiar credeti ca cei 5 cm in plus de fir fac o Stella sa gafaie??
Am pescuit cu amandoua pe Dunare si din barca si de pe mal si nu am simtit nicio diferenta.
Vanzare buna! O super mulineta...parerea mea!!
Fir intins si

Vezi asta e problema,nu cantitatea de fir adunata face o mulineta sa gafaie.
E vorba de cum trege respectiva mulineta prin apa aceeasi naluca care are o anumita portanta.
Si eu cred ca diferneta de la raport de 5.2 la 6.0 nu e foarte mare dar
de exemplu de la 4.6 la 6.0 e enorma.
Eu am pescuit cu naluci mari pentru somn cu Stradic 5000 FI cu 6.0/1 iar apoi cu Exceler Plus de 4000 cu 4.6/1
si e cu totul altceva.Acolo este diferenta.
E vorba mai mult de angrenajele mulinetei si de forta ei nu de cantitatea de fir recuperata.

E vorba de cum trege respectiva mulineta prin apa aceeasi naluca care are o anumita portanta.
Si eu cred ca diferneta de la raport de 5.2 la 6.0 nu e foarte mare dar
de exemplu de la 4.6 la 6.0 e enorma.
Eu am pescuit cu naluci mari pentru somn cu Stradic 5000 FI cu 6.0/1 iar apoi cu Exceler Plus de 4000 cu 4.6/1
si e cu totul altceva.Acolo este diferenta.
E vorba mai mult de angrenajele mulinetei si de forta ei nu de cantitatea de fir recuperata.
-
DAIICHI007
- veteran

Ca si posesor de 2 Stella,intru si eu in discutie,avizat.Nu stiu de ce nimeni nu aduce in discutie si alti factori...
Va raportati DOAR la mulineta ,ca si cand pescuiti doar cu mulineta.Tot ansamblul de pescuit inseamna lanseta+mulineta+fir+naluca(portanta,greutate etc.),inele(un detaliu foarte important,de altfel),conditii de pescuit(vant,curentul apei etc),specia de peste vizata.
Cati dintre voi,posesori de Stella de 750 usd,platiti tot sute de usd pe lanseta(-te)?
Cati dintre voi,platiti pe 1 rola de fir de calitate 70-80usd?
Cati dintre voi ,platiti macar 100 usd pe inele de calitate?
Cati dintre voi calibrati asa cum trebuie,naluca(greutatea jigului etc) cu marimea mulinetei ,actiunea lansetei,rezistenta firului etc?
SHIMANO STELLA este made in Japan.Stiti cat cheltuieste un pescar sportiv (nu neaparat de competitie) din Japonia pe scule de pescuit, in decurs de 1 an? Undeva intre 5000 USD si 8000 USD.Asa spune un japonez care nu este nicidecum in top.
Insa,daca isi cumpara o STELLA 2500-3000 de 260 gr ,sigur nu o foloseste cu jiguri de 40-60gr ,nu pune pe ea "fir texti" supra-supra-supradimensionat de 20 usd rola ,care dupa nici 10 lanseuri se comporta ca un burete (adica absoarbe foarte multa apa) si opune foarte mare rezistenta la recuperare; nu o foloseste( STELLA) pe lansete de 100 usd/bucata dotate cu inele de "2lei'.
Sunt multe de spus,insa sunt convins ca ...s-a inteles esentialul.Fire intinse !
Va raportati DOAR la mulineta ,ca si cand pescuiti doar cu mulineta.Tot ansamblul de pescuit inseamna lanseta+mulineta+fir+naluca(portanta,greutate etc.),inele(un detaliu foarte important,de altfel),conditii de pescuit(vant,curentul apei etc),specia de peste vizata.
Cati dintre voi,posesori de Stella de 750 usd,platiti tot sute de usd pe lanseta(-te)?
Cati dintre voi,platiti pe 1 rola de fir de calitate 70-80usd?
Cati dintre voi ,platiti macar 100 usd pe inele de calitate?
Cati dintre voi calibrati asa cum trebuie,naluca(greutatea jigului etc) cu marimea mulinetei ,actiunea lansetei,rezistenta firului etc?
SHIMANO STELLA este made in Japan.Stiti cat cheltuieste un pescar sportiv (nu neaparat de competitie) din Japonia pe scule de pescuit, in decurs de 1 an? Undeva intre 5000 USD si 8000 USD.Asa spune un japonez care nu este nicidecum in top.
Insa,daca isi cumpara o STELLA 2500-3000 de 260 gr ,sigur nu o foloseste cu jiguri de 40-60gr ,nu pune pe ea "fir texti" supra-supra-supradimensionat de 20 usd rola ,care dupa nici 10 lanseuri se comporta ca un burete (adica absoarbe foarte multa apa) si opune foarte mare rezistenta la recuperare; nu o foloseste( STELLA) pe lansete de 100 usd/bucata dotate cu inele de "2lei'.
Sunt multe de spus,insa sunt convins ca ...s-a inteles esentialul.Fire intinse !
Eu nu am adus in discutie aceste aspecte pentru ca m-am gandit
ca sunt evidente.
Binenteles ca toate lansetele au inscriptionat pe blank puterea liniei
cu care este optim sa se pescuiasca si aceasta ar trebui respectata.
Numai bine.
Scuze pentru off-topic.
Pentru mine Shimano Stela is the best.
Spor la vanzare.