Ultra light

numai pentru persoane fizice, vanzari ocazionale

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 05 Feb 2009, 14:00

Sorin scrie:si nici shimano pe daiwa :D

calais DC e peste steez, pacat ca nu dispune de o caroserie mai faina :D parerea mea de incepator :)

in rest... no comment :twisted:

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 05 Feb 2009, 14:58

Sorin scrie:si nici shimano pe daiwa :D

Asta nici nu incape-n vorba..... :lol: :lol: :lol:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 05 Feb 2009, 20:17

valistrati scrie:...In pescuitul cleanului un fir de 0,12-o,14 mm si un bat cu actiune parabolica e cel mai potrivit ...parerea mea ...
De acord cu batul. Dar fir mono de 0.12 ? M-as simti complet dezarmat. Un clean in puteri e greu de scos cu un fir de 0.12 chiar si cu un bat fix de 7-8m blectorat in varf (si la finetea astuia nu ajunge nici o lanseta de spinning).
Ma refer la clean. Daca e sa te distrezi exclusiv la clenuti juniori, atunci da. Da' nici aci n-as cobori sub 0,14. Mai agati vreun fir de iarba si nu-ti prea vine sa nadesti cu voblere si nici sa inoti de fiecare data...

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 05 Feb 2009, 22:32

Pe lac, din barca se poate si uneori chiar trebuie sa dai cu 0,12.
Pe rau e alt film.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Pop Vasile
senior
senior

Mesaj de Pop Vasile » 06 Feb 2009, 09:46

valistrati scrie: Ca sa-ti dai mai bine seama ar trebui sa incerci ambele tehnici si ai sa observi diferentele...
Am tot incercat ( de 4-5 ori ) pe Gilau dar..... ambele tehnici au fost perdante !!!!!

Mi-am jurat in barba: nu ma mai duc fara profesor !

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 06 Feb 2009, 11:48

Incerca voblerele rapala countdown de 3cm in culorile trout si rainbow trout. Cleanul de obicei l'am gasit printre pomi, bolovani, stanci... in sufragerie, la usa de la intrare :lol: (Colibita). De obicei dimineata se hraneste mai mult pe substrat iar seara mai spre suprafata, asta de obicei... au fost dati cand am prins clean dimineata la suprafata iar seara pe substrat... Nu'ti trebuie un profesor ca sa prinzi clean, pentru ca indiferent de cel cu care te vei duce la pescuit daca pestele iti intoarce spatele... n'ai ce'i face :)

Pop Vasile
senior
senior

Mesaj de Pop Vasile » 06 Feb 2009, 12:45

valistrati scrie: Cu siguranta firele Gamakatsu NU "intrec" firele sunline.
Era cit pe ce sa comand acest Sunline
http://www.abrevis.ro/magazin/MAG-prod. ... IRE&id=563

Dar am doua intrebari ( fara sa sicii prea tare ):
1. - sunline, la o grosime de 0,148 tine 3 lb.
Pe cind gamakatsu de 0,18 tine 9 lb ! ( desigur, conform etichetelor).
M-am uitat atent, nu fac nicio confuzie.
2. - sunline-ul in cauza are ca si caracteristica principala ( definitorie ) vizibilitatea ( citez din anuntul publicitar):
Firul care capteaza lumina in interior!
Un fir ultra-super-vizibil chiar si in cele mai slabe conditii de luminozitate, conceput pentru pescuitul de finete- (terminat citatul).
Dar cleanul vede bine.
De aceea se foloseste inaintas invizibil, la fir textil !
La gamakatsu scrie ca este aproape invizibil in apa.

Parca aveai o varianta mai buna ( pentru cei din Clubul tau).
Nu o poti extinde la clujeni ?

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 06 Feb 2009, 12:57

chiar daca firul este super vizibil in aer nu inseamna ca el este asa si in apa; aici intervin indicii fiecarui fir si e o chestie bla bla bla pur tehnica :) de asemeni faptul ca firul sunline capteaza lumina in interior nu duce decat la faptul ca el 'dispare' in apa. Celelalte fire disperseaza lumina facandu'se astfel 'vizibile' in apa

gamakatsu in veci nu 'va tine' cei 9 lb( poate pus firul pe din 4 sau asa ceva...)

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 06 Feb 2009, 13:06

Vasile ,cred ca s-au amestecat putin lucrurile....
La intrebarea ta generala daca firele Gamaktsu sunt mai bune ca Sunline ...am raspuns cu NU.
1. HI-VIS-ul (Abrevis),nu are aplicabilitate in pescuitul cleanului dupa parerea mea ci in pescuitul bibanului si salaului.
2.Am spus ca unii(in special miticii) au tendinta sa pescuiasca cu textil si cu leader de FLOROCARBON (nu sunline) .Ei au vazut clean de cind vin la TAVP :lol: :lol: :lol: ,asa ca nu-i a te lua dupa ei . :wink:
3. De ce "tine" Gamakatsu 0,18mm 9lb ,habar nu am (poate de reclama).
4. Sa stii de la mine ca Gilaul e cea mai "fitoasa" balta de linga noi dar tine si cel mai mult peste ...doar ca daca nu cunosti bine balta poti da gherla dupa gherla... :lol: :lol: :lol:
Asa ca sincer ti-ar trebui un antrenor pt. Gilau.
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

rosu r.
veteran
veteran

Mesaj de rosu r. » 06 Feb 2009, 13:20

Nu vreau sa te contrazic dar avand in vedere diferenta atat de mica intre diametrelor celor 2 fire , diferenta de livre este cam mare !
Ori nu are rezistenta asa mare ori nu are 0,18 !
Daca ai posibilitatea fa o masuratoare !
Si cum zicea cineva aici pe forum , fiecare stie sa faca cel mai bine un anumit lucru , si din pct meu de vedere Gamakatsu face carlige si Sunline face fire !
PAREREA MEA !

Scrie răspuns