Licitatie

numai pentru persoane fizice, vanzari ocazionale

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 31 Aug 2011, 19:22

Adevarul este ca pana la un moment dat, ma gandeam sa licitez pentru bete pana la o anumita suma. Apoi a aparut gsteph1968 si a zis ca liciteaza 5 lei peste oricine. Pe moment m-am dezumflat...la ce are rost sa licitez daca el oricum da peste minr. Insa mi-am dat seama ca rationamentul meu e gresit, pentru ca oricat ar licita steph, eu tot suma aia maxima as fi dat-o, si daca el da peste...bravo lui, eu nu pierd nimic.
Trebuie sa recunosc ca metoda lui cu +5 este "parsiva", descurajatoare pentru ceilalti licitatori (la prima vedere), si daca toti se descurajeaza si nu mai liciteaza, castiga steph. -Dar este cu doua taisuri, cum si steph a evidentiat deja, ca poate se curenteaza urat...
Din punctul meu de vedere, metoda de abordare a licitatiei a lui este "corecta", atata timp cat si-o permite :).

Acestea fiind spuse, va urez la vanzare avantajoasa :). (acuma c-o fi pentru grecu sau pentru altu'....)
Time is ticking.....

gsteph1968
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gsteph1968 » 31 Aug 2011, 19:36

attilaf scrie:oricat ar licita steph, eu tot suma aia maxima as fi dat-o, si daca el da peste...bravo lui, eu nu pierd nimic.
pe ideea asta m-am bazat. am subliniat ca nu pot sa spun care e up limit.
attilaf scrie: Trebuie sa recunosc ca metoda lui cu +5 este "parsiva", descurajatoare pentru ceilalti licitatori (la prima vedere), si daca toti se descurajeaza si nu mai liciteaza, castiga steph. -Dar este cu doua taisuri, cum si steph a evidentiat deja, ca poate se curenteaza urat...
am incercat sa aduc in atentie asta.
attilaf scrie: Din punctul meu de vedere, metoda de abordare a licitatiei a lui este "corecta", atata timp cat si-o permite :).
:twisted: sunt constient de asta, recunosc. :oops:

daca cineva vrea sa posteze o suma pe care ar vrea sa o dea cinstit si nu in bataie de joc, mai mare decat am licitat eu (275RON), sa o faca. va fi spre avantajul vanzatorului.

@atillaf: multumesc, ai inteles corect ideea.

acum eu ma duc sa imi petrec seara si altfel... voi mai intra pe forum mai tarziu, poate dupa ora 24, asa cred....

toate bune!

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 31 Aug 2011, 20:27

daca liciteaza vreunul o suma mare , e posibil sa apara "gigi becali" sa spuna ca s-a razgandit si nu mai continua . si uite asa "s-a aranjat" licitatia . :wink:
de kkt oricum .

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 31 Aug 2011, 20:36

@indian larry....daca fiecare liciteaza suma maxima pe care si-o permite, mai conteaza ca un gigi becali liciteaza cat vrea si apoi se razgandeste? se ia suma maxim licitata pt locul 2...si gata...

aici daca licitezi o suma si esti pe locul 2...nu pierzi banii investiti..dar daca se razgandeste locul 1....se face de **** locul 1, si tu castigi batul :)

Parerea mea...

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 31 Aug 2011, 20:41

attilaf scrie:aici daca licitezi o suma si esti pe locul 2...nu pierzi banii investiti..dar daca se razgandeste locul 1....se face de **** locul 1, si tu castigi batul :)Parerea mea...
pai asta cred ca era si ideea... :wink:
sau nu.

de exemplu eu licitez 450ron . dai 5ron peste ?

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 31 Aug 2011, 20:47

:) inteleg unde bati. si iti dau dreptate.
Dar daca tu dai 450, inseamna ca aia e suma maxima pe care ti-o permiti sa o dai pt bat. Daca vine cineva, sa zicem steph si da 455...e problema lui..daca nu da....ai luat tu batul.

Si in conditiile astea, daca tu nu ai dat 450 doar pentru a ridica suma batului lui grecu...cred ca si tu esti multumit, ca ai dat 450 pe un bat de 500. Dar daca tu doar vroiai sa cresti cota batului....ai cam sfeclit-o amice :))

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 31 Aug 2011, 21:09

attilaf scrie::) inteleg unde bati. si iti dau dreptate.
Dar daca tu dai 450, inseamna ca aia e suma maxima pe care ti-o permiti sa o dai pt bat. Daca vine cineva, sa zicem steph si da 455...e problema lui..daca nu da....ai luat tu batul.
Ma bucur ca imi dai dreptate si pentru asta iti dau si o bere.

Problema e in felul urmator : aici nu e alba-neagra , sa ne fie clar . :wink:
gsteph1968 scrie: +5 la orice ce se liciteaza peste 275...
Desi eu licitez 450ron . Prin afirmatia pe care a facut-o , e clar ca liciteaza +5ron peste mine , ca doar am depasit suma de 275 pe care a zis-o.
Tinand cont ca batul e 500ron , asa cum ati afirmat , eu zic ca 450ron nu e o suma la misto , deci steph trebuie sa fie primul .
Gresesc ?

Hai sa vad cat de corecti sunteti . :twisted:

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 31 Aug 2011, 21:12

attilaf scrie: Dar daca tu doar vroiai sa cresti cota batului....ai cam sfeclit-o amice :))
Amice , eu doar m-am conformat topicului . Astept sa vad 455ron oferiti pe bat .
Sunt constient ca totul se poate rezolva printr-un pm si batul sa nu plece nicaieri , dar nu m-am putut abtine , asa ca am "fortat" putin licitatia . :wink:

gsteph1968
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gsteph1968 » 31 Aug 2011, 21:19

Indian Larry scrie: Desi eu licitez 450ron .
Desi sau deci? Te rog sa te hotarasti.

Am spus anterior:
gsteph1968 scrie: daca cineva vrea sa posteze o suma pe care ar vrea sa o dea cinstit si nu in bataie de joc, mai mare decat am licitat eu (275RON), sa o faca. va fi spre avantajul vanzatorului.
ps. nevasta s-a dus la culcare, nepotu joaca baschet pe PC (a iesit de la juniori), eu mi-am luat liber pana la 12 noaptea...

gsteph1968
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gsteph1968 » 31 Aug 2011, 21:20

455

Scrie răspuns